Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Israël plant bijna 4500 nieuwe huizen op Westelijke Jordaanoever

Israël plant bijna 4500 nieuwe huizen op Westelijke Jordaanoever

JERUZALEM (ANP) - Israël wil bijna 4500 nieuwe woningen bouwen voor kolonisten op de Westelijke Jordaanoever. De regering heeft de plannen donderdag goedgekeurd volgens Peace Now, een groep die tegen de Israëlische nederzettingen is. Wanneer de bouw van de huizen zal beginnen is nog niet bekend.

De minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked reageerde door het "een feestelijke dag voor de nederzettingen op Judea en Samaria" te noemen, de Bijbelse benamingen voor het gebied op de Westelijke Jordaanoever.

Vorige week kondigde Shaked al aan met plannen voor nieuwe woningen te komen. Dat kwam haar op veel internationale kritiek te staan, onder anderen van de Amerikaanse president Joe Biden.

De Palestijnse autoriteiten roepen de internationale gemeenschap op "stappen tegen Israël te ondernemen om de nederzettingen en agressie tegen het Palestijnse volk te stoppen". De meeste landen beschouwen de Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever als illegaal. In de nederzettingen wonen naar schatting 470.000 Israëliërs.

Meer uit Buitenland

Chinese ruimtevaartuig landt op de achterkant van de maan

SINGAPORE (ANP/RTR) - Een onbemand ruimtevaartuig van China, de Chang'e-6, is zondag geland op de achterkant van de maan, maakte de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA bekend. Het doel van de missie is om rotsen en bodem van het maanoppervlak op te halen en te onderzoeken.

2 uur geleden
Twee wagons van trein ontspoord in Duitse Baden-Württemberg

SCHWÄBISCH GMÜND (ANP/DPA) - Twee wagons van een ICE-trein zijn in de nacht van zaterdag op zondag ontspoord na een aardverschuiving bij Schwäbisch Gmünd in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Geen van de 185 inzittenden raakte gewond.

2 uur geleden
Ook bemiddelaars Qatar en Egypte roepen op tot akkoord over Gaza

CAÏRO (ANP) - De bemiddelende landen Qatar en Egypte hebben, samen met de Amerikanen, Israël en de Palestijnse beweging Hamas opgeroepen een akkoord over een staakt-het-vuren "af te ronden", op basis van een door de Amerikaanse president Joe Biden gepresenteerd plan. Volgens de drie biedt de overeenkomst een "routekaart" naar een permanent bestand en het beëindigen van de crisis.

6 uur geleden
Israël bestookt Rafah, kort na nieuw voorstel bestand Gazastrook

RAFAH (ANP/AFP) - Israëlische troepen hebben met tanks en artillerie Rafah in het zuiden van Gaza bestookt, kort nadat de Amerikaanse president Joe Biden had gemeld dat Israël een nieuw voorstel heeft voor een volledig staakt-het-vuren in de Gazastrook.

8 uur geleden
Weer Duitse politicus aangevallen

AALEN (ANP) - Weer is een Duitse politicus aangevallen. Het gaat deze keer om de parlementariër Roderich Kiesewetter van de christendemocratische oppositiepartij CDU. De 60-jarige werd belaagd tijdens een verkiezingscampagne in het Zuid-Duitse Aalen.

9 uur geleden
Standbeeld onthuld voor Russische opstandeling Prigozjin

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - In het Russische Sint-Petersburg is bij diens graf een standbeeld onthuld van de Russische opstandeling Jevgeni Prigozjin, die vorig jaar augustus omkwam bij een vliegtuigongeluk. Hij was de spraakmakende baas van het Wagner-huurlingenleger, dat met het Russische leger in Oekraïne vocht.

12 uur geleden
Exitpoll: partij premier Modi wint Indiase verkiezingen

NEW DELHI (ANP/RTR) - De partij van de Indiase premier Narendra Modi heeft volgens de exitpoll de verkiezingen gewonnen. Na zes weken sloten zaterdag de laatste stembureaus. Zoals verwacht lijkt Modi opnieuw een meerderheid in het parlement te hebben behaald.

12 uur geleden