Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Israël legt internationaal vliegverkeer plat

Israël legt internationaal vliegverkeer plat

JERUZALEM (ANP) - Israël heeft zondag besloten het internationale vliegverkeer voorlopig plat te leggen om de verspreiding van het coronavirus in alle varianten in te dammen. Volgens The Jerusalem Post gaat de ban op inkomende en uitgaande vluchten op luchthaven Ben-Gurion maandag om middernacht (plaatselijke tijd) in.

De maatregel blijft in elk geval tot eind januari van kracht. Ook voor Israëlische vliegmaatschappijen gelden de restricties. Alleen in heel bijzondere gevallen kan een uitzondering worden gemaakt. Een speciale commissie moet dan toestemming geven.

"We lopen voor op alle andere landen in de wereld", zei premier Benjamin Netanyahu. "We verzegelen ons luchtruim". Hij voegde eraan toe dat komende week nog eens 1 miljoen Israëliërs zullen worden ingeënt tegen Covid-19. Tot dusver heeft al een kwart van de bevolking, die ruim 9 miljoen mensen telt, een prik gekregen. Nu kunnen ook 16- tot 18-jarigen zich laten vaccineren om eindexamen te kunnen doen en 40-plussers.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 1 maand geleden
Kijk daar kan Rutte nu eens een voorbeeld aan nemen . dat vlieg verkeerd plat leggen had hij allang moeten doen in plaats van alle soorten corona rustig te laten invliegen

Meer uit Buitenland

Democraat sleept Trump voor de rechter om bestorming parlement

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse politicus die als aanklager betrokken was bij het mislukte impeachmentproces tegen Donald Trump, sleept de voormalige president nu voor de rechter. Afgevaardigde Eric Swalwell houdt Trump en anderen verantwoordelijk voor de gevolgen van de bestorming van het parlementsgebouw Capitool in Washington op 6 januari, berichten Amerikaanse media.

5 minuten geleden
Duitse rechter verbiedt verscherpt toezicht op AfD

KEULEN (ANP) - Een rechtbank in Keulen heeft het verscherpte toezicht op de Alternative für Deutschland (AfD), de grootste oppositiepartij van Duitsland, verboden. De binnenlandse veiligheidsdienst had volgens ingewijden de hele partij het label 'verdacht' gegeven. Daardoor kon het onder meer telefoongesprekken van leden gaan afluisteren.

2 uur geleden
Noord-Ierse premier: EU niet geïnteresseerd in vredesverdrag

BELFAST (ANP/RTR) - De Noord-Ierse premier Arlene Foster zegt dat de Europese Unie niet geïnteresseerd is in het vredesverdrag van Belfast, maar alleen in het beschermen van haar handelsblok. Ze noemt de aangekondigde juridische stappen van de EU tegen het verlengen van soepele controle- en inspectie-eisen aan de grens niet de juiste stap voor de vrede.

3 uur geleden
Litouwen weigert Tichanovskaja uit te leveren aan Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA/AFP) - Litouwen weigert om de Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja uit te leveren na een verzoek van Wit-Rusland. Tichanovskaja zocht een veilig heenkomen in de EU-lidstaat na de omstreden verkiezingsoverwinning van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko.

4 uur geleden
'Duitse krijgsmacht stelt coronavaccinatie verplicht'

BERLIJN (ANP) - De Duitse krijgsmacht verplicht medewerkers zich in te laten enten tegen het coronavirus, meldt de krant Bild. In december werd al bekendgemaakt dat legermedewerkers die een vaccinatie weigeren een straf boven het hoofd hangt.

4 uur geleden
Eerste Europese land ontvangt Covax-vaccins

CHISINAU (ANP) - Moldavië heeft als eerste Europese land coronavaccins ontvangen vanuit het Covax-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het land ontving in een eerste levering 14.400 doses, zegt president Maia Sandu op Twitter.

5 uur geleden
Junta Myanmar verliest strijd over VN-missie in New York

NEW YORK (ANP/RTR/DPA) - De ambassadeur van Myanmar bij de Verenigde Naties blijft voorlopig in functie. De diplomaat Kyaw Moe Tun had zich tegen de militairen gekeerd die de macht hebben gegrepen in zijn thuisland. Die probeerden hem vervolgens te ontslaan wegens "hoogverraad".

6 uur geleden