Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Israël herdenkt slachtoffers Holocaust

Israël herdenkt slachtoffers Holocaust

TEL AVIV (ANP) - Israël heeft donderdag stilgestaan bij de zes miljoen joodse slachtoffers van de Holocaust. ’s Ochtends loeiden de sirenes in het hele land twee minuten waarna verspreid over het land herdenkingsevenementen plaatsvonden.

Volgens officiële cijfers leven in Israël nog 174.500 mensen die de gruwelen van het naziregime hebben overleefd. De gemiddelde leeftijd is 84,5 jaar. President Reuven Rivlin zei woensdagavond tijdens een ceremonie bij het Yad Vashem Holocaustmonument in Jeruzalem dat negenhonderd overlevenden van de Holocaust in Israël zijn omgekomen als "direct gevolg" van de coronapandemie, omdat die en alle maatregelen daaromheen hen deed denken aan de getto's en vernietigingskampen.

De jaarlijkse Mars van de Levenden tussen de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau in Polen ging voor het tweede jaar op rij niet door en werd vanwege het coronavirus digitaal gehouden. Deelnemers zijn zodanig gefilmd dat het net lijkt of ze de route echt lopen. Onder anderen president Rivlin, rabbijnen en overlevenden deden mee, evenals medische organisaties als de WHO.

Ook in onder meer Litouwen zijn donderdag de slachtoffers van de Holocaust herdacht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Amerikaanse fabriek Janssen-vaccin gesloten door autoriteiten

BALTIMORE (ANP) - De Amerikaanse voedsel- en medicijnenautoriteit FDA heeft een fabriek in de stad Baltimore, in de staat Maryland, gesloten waar grondstoffen voor het Janssen-coronavaccin werden gemaakt. Uit een rapport blijkt dat er problemen waren met onder meer hygiëne in het gebouw en dat er slecht opgeleid personeel werkte.

19 minuten geleden
Bijna 1500 Navalni-aanhangers vast na illegale protesten Rusland

MOSKOU (ANP) - De Russische politie heeft woensdag 1496 aanhangers van de gedetineerde oppositieleider Aleksej Navalni opgepakt bij demonstraties in ruim 80 Russische steden, stelt de Russische organisatie OVD-Info, die protesten en arrestaties bijhoudt. De betogers eisen dat president Vladimir Poetin aftreedt en dat Navalni vrij wordt gelaten.

33 minuten geleden
Navalni-aanhangers geleidelijk overal in Rusland de straat op

MOSKOU (ANP/DPA) - Aanhangers van de gedetineerde Russische oppositieleider Aleksej Navalni zijn woensdag in het verre oosten van Rusland al de straat opgegaan om te protesteren tegen de behandeling van de bekende Kremlin-criticus. Het is de bedoeling dat de betogingen zich de komende uren over het hele land uitbreiden, tot in de grote steden Moskou en Sint-Petersburg.

9 uur geleden
Justitieminister VS start onderzoek naar politie in Minneapolis

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse justitieminister Merrick Garland begint een onderzoek naar de politie in de stad Minneapolis, waar een agent dinsdag schuldig is bevonden voor de moord op arrestant George Floyd. Onderzoek moet uitwijzen of de lokale politie zich vaker schuldig maakt aan buitensporig geweld.

9 uur geleden
Frankrijk mikt op versoepeling coronamaatregelen vanaf 2 mei

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse regering is van plan de avondklok en reisbeperkingen binnen het land op 2 mei te versoepelen. Dan moet de verwachting dat het aantal nieuwe coronabesmettingen afneemt wel bewaarheid worden, zei een bron uit kringen rond president Emmanuel Macron.

9 uur geleden
Duitse Bondsdag stemt in met omstreden nationale coronawet

BERLIJN (ANP) - De Duitse Bondsdag is akkoord gegaan met een wetswijziging die de Duitse regering in staat stelt rechtstreeks coronamaatregelen op te leggen, inclusief een fel omstreden avondklok en contactbeperkingen. Berlijn kan voortaan aan een 'nationale noodrem' trekken, buiten de zestien deelstaten om.

10 uur geleden
Politie botst in Berlijn met tegenstanders van coronawet Merkel

BERLIJN (ANP/AFP/RTR/DPA) - De politie staat in Berlijn tegenover duizenden betogers die demonstreren tegen de aangekondigde aangescherpte coronawetgeving. Agenten vuurden traangas af en gebruikten pepperspray tegen demonstranten die met flessen gooiden of over barricades probeerden te klimmen. Zeker zeven mensen zijn opgepakt vanwege agressie tegen de politie.

12 uur geleden