Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Israël: Griekse tanker niet betrokken bij milieuramp

Israël: Griekse tanker niet betrokken bij milieuramp

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - De Griekse olietanker Minerva Helen heeft niets te maken met de milieuramp in Israël. Dat concludeerden de Israëlische autoriteiten na een inspectie van het schip, dat in een haven bij Athene lag. Een Israëlisch team had toestemming gekregen om aan boord te gaan en voerde een "grondig onderzoek" uit.

De eigenaar van de Minerva Helen had al benadrukt niets te maken te hebben met de situatie in Israël. Daar spoelde deze maand teer aan op stranden tussen de Gazastrook en Libanon. Het gaat om een kuststrook van zo'n 160 kilometer lang. Het kan volgens milieuorganisaties jaren duren om alles op te ruimen. Duizenden vrijwilligers en militairen maken stranden schoon en proberen dieren te redden.

De Israëlische minister van Milieu benadrukt dat de zoektocht naar de daders verder gaat. "We doen al het mogelijke om de crimineel te vinden." Het verantwoordelijke vaartuig bevond zich mogelijk op 11 februari op zo'n 50 kilometer van de kust. De autoriteiten hadden eerst ongeveer 10 schepen in beeld die mogelijk betrokken waren, maar hebben die lijst inmiddels fors uitgebreid.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Frankrijk passeert grens van 100.000 coronadoden

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Frankrijk is de grens van 100.000 coronadoden gepasseerd. Alleen in zeven andere landen zijn meer sterfgevallen geregistreerd dan in Frankrijk.

10 minuten geleden
Lockdown Curaçao verlengd tot 30 april

WILLEMSTAD (ANP) - De lockdown op Curaçao, die geldt sinds 24 maart, wordt verlengd tot 30 april. Dat heeft minister-president Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt. Dat betekent dat de avondklok van 19.00 uur tot 04.30 uur nog de hele maand blijft gelden. Ook mogen alleen essentiële winkels, zoals supermarkten en apotheken, de deuren openen.

49 minuten geleden
Von der Leyen krijgt haar eerste prik, van Pfizer/BioNTech

BRUSSEL (ANP/DPA) - Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft haar eerste Covid-19-vaccin toegediend gekregen. De 62-jarige Duitse twitterde opgetogen foto's van de inenting en een pleister met de EU-vlag die daarna op haar arm was geplakt. Volgens haar woordvoerder ging het om een vaccin van de Amerikaans-Duitse farmaceut Pfizer/BioNTech.

2 uur geleden
Agent Derek Chauvin getuigt niet in George Floyd-proces

MINNEAPOLIS (ANP/AFP/RTR) - De witte agent die in de Amerikaanse stad Minneapolis terechtstaat voor de dood van de zwarte arrestant George Floyd zal niet getuigen. Derek Chauvin heeft zijn besluit donderdag in de rechtbank bekendgemaakt.

3 uur geleden
Controversiële veiligheidswet goedgekeurd in parlement Frankrijk

PARIJS (ANP) - De Franse Tweede Kamer heeft ingestemd met de controversiële veiligheidswet die de veiligheid van de politie moet vergroten. Daarin wordt onder meer het kwaadwillig helpen identificeren van politieagenten strafbaar gesteld. Vanwege onvrede vanuit de bevolking is de inhoud van de wet deels aangepast, maar er is nog altijd kritiek.

4 uur geleden
VS zetten 10 Russen uit als straf voor beïnvloeding verkiezingen

WASHINGTON (ANP/AFP/DPA) - De VS hebben tien medewerkers van de Russische ambassade in Washington uitgewezen en tegen meer dan dertig Russen of Russische instellingen sancties afgekondigd. Het zijn volgens Washington maatregelen wegens Russische pogingen om met hackers de Amerikaanse verkiezingen vorig jaar te beïnvloeden.

5 uur geleden
Buitenlandminister VS in Kabul voor terugtrekking troepen

KABUL (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, is in Afghanistan aangekomen voor gesprekken over de terugtrekking van de troepen. Hij legt de Afghaanse regering de plannen voor om vanaf mei tot 11 september alle Amerikaanse militairen terug te trekken. Ook strijdkrachten van buitenlandse partners bij het militaire ingrijpen in het land zullen vertrekken.

6 uur geleden