Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iran weet niet waar vermiste FBI-agent zich bevindt

Iran weet niet waar vermiste FBI-agent zich bevindt

TEHERAN (ANP/RTR) - Iran heeft geen idee waar Robert Levinson, een voormalige FBI-agent die voor het laatst in 2007 in dat land was gezien, zich bevindt. Dat zegt Iran naar aanleiding van beweringen van de familie van Levinson woensdag dat hij is overleden in Iraans gevangenschap.

Iran heeft steeds gezegd dat het niet weet waar Levinson zich bevindt en ook dat de Amerikaan niet in Iran in de gevangenis zit.

Woensdag zeiden familieleden dat ze niet geloven dat Levinson nog leeft. Die informatie zou de familie van Amerikaanse overheidsfunctionarissen hebben gekregen. President Donald Trump zei niet te weten dat Levinson dood is, maar wel dat hij zich in een moeilijke situatie bevindt.

Robert O'Brien

Na de uitlatingen van de president sprak nationale veiligheidsadviseur Robert O'Brien de president tegen: "We denken dat Bob Levinson al enige tijd geleden is overleden."

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken loofde in november 2019 een beloning uit van 20 miljoen dollar voor informatie die leidt naar de verblijfplaats en de terugkeer van Levinson.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

China meldt 62 nieuwe besmettingen met corona

PEKING (ANP/RTR) - In China zijn 62 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld door de Nationale Gezondheidscommissie. Dinsdag kwamen er nog 32 nieuwe coronapatiƫnten bij. Het aantal coronabesmettingen neemt in het land weer gestaag toe, nadat er eerder volgens de overheid geen nieuwe binnenlandse besmettingen meer waren bijgekomen.

1 uur geleden
Recordaantal doden door coronavirus in VS

BALTIMORE (ANP/AFP) - In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur bijna 2000 mensen overleden aan het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University. In geen enkel ander land stierven binnen een etmaal zoveel mensen aan de gevolgen van het longvirus: 1939.

1 uur geleden
VS onderzoeken herstarten economie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het Witte Huis onderzoekt hoe het de Amerikaanse economie weer op gang kan brengen nu veel ondernemingen dicht zijn vanwege de coronacrisis. Volgens ingewijden wil de Amerikaanse overheid veel meer mensen testen en op basis daarvan bepalen waar men weer aan het werk kan, meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg.

1 uur geleden
Minister VS neemt ontslag na corona-affaire vliegdekschip

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Marine Thomas Modly heeft zijn ontslag ingediend naar aanleiding van de affaire rond het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.

4 uur geleden
Coronavirus eist 240 nieuwe levens in Duitsland

BERLIJN (ANP) - Het aantal doden door het nieuwe coronavirus in Duitsland stond dinsdagavond op zeker 1815, een toename van 240 in een dag. Dat meldde het persbureau DPA op basis van een verwerking van gegevens van de Duitse deelstaten.

7 uur geleden
Joe Biden: verkiezingen kunnen niet worden uitgesteld

DOVER (ANP/BLOOMBERG) - De voornaamste Democratische kandidaat voor het presidentschap in de VS, Joe Biden, heeft beklemtoond dat de verkiezingen in november niet kunnen worden uitgesteld. Hij zei dat die in de grondwet geregeld zijn en ook de pandemie van het coronavirus is geen reden de stembusgang te vertragen of uit te stellen. Biden riep in een vraaggesprek met NBC de staten op in ieder geval voorbereidingen te treffen voor het stemmen op afstand, zoals bijvoorbeeld per brief, in plaats van in een stemlokaal.

8 uur geleden
Aantal coronadoden Frankrijk boven de 10.000

PARIJS (ANP) - Het aantal doden door het coronavirus in Frankrijk is tot boven de 10.000 gestegen. Het gaat om slachtoffers in ziekenhuizen en verzorgingshuizen.

8 uur geleden