Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iran weet niet waar vermiste FBI-agent zich bevindt

Iran weet niet waar vermiste FBI-agent zich bevindt

TEHERAN (ANP/RTR) - Iran heeft geen idee waar Robert Levinson, een voormalige FBI-agent die voor het laatst in 2007 in dat land was gezien, zich bevindt. Dat zegt Iran naar aanleiding van beweringen van de familie van Levinson woensdag dat hij is overleden in Iraans gevangenschap.

Iran heeft steeds gezegd dat het niet weet waar Levinson zich bevindt en ook dat de Amerikaan niet in Iran in de gevangenis zit.

Woensdag zeiden familieleden dat ze niet geloven dat Levinson nog leeft. Die informatie zou de familie van Amerikaanse overheidsfunctionarissen hebben gekregen. President Donald Trump zei niet te weten dat Levinson dood is, maar wel dat hij zich in een moeilijke situatie bevindt.

Robert O'Brien

Na de uitlatingen van de president sprak nationale veiligheidsadviseur Robert O'Brien de president tegen: "We denken dat Bob Levinson al enige tijd geleden is overleden."

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken loofde in november 2019 een beloning uit van 20 miljoen dollar voor informatie die leidt naar de verblijfplaats en de terugkeer van Levinson.

Meer uit Buitenland

Azerbeidzjan arresteert voormalige leiders Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP) - Azerbeidzjan zegt twee voormalige presidenten van de Armeense enclave Nagorno-Karabach te hebben gearresteerd. Het Azerbeidzjaanse staatspersbureau apa meldt dat ze zullen worden vervolgd voor de misdaden die ze jarenlang zouden hebben gepleegd.

40 minuten geleden
Polen, Tsjechië en Oostenrijk voeren grenscontroles Slowakije in

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen en Tsjechië voeren tijdelijk grenscontroles bij hun buurland Slowakije in om illegale migratie en smokkelaars tegen te gaan. De maatregel geldt van woensdag tot en met 13 oktober, aldus de landen, maar kan mogelijk nog worden verlengd. Oostenrijk heeft als reactie ook grenscontroles ingevoerd.

2 uur geleden
Woordvoerder Kremlin: Rusland overweegt geen nieuwe kernproef

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland is niet van plan een proef met een kernbom te houden. Volgens de machthebbers is Moskou niet afgestapt van het moratorium op kernproeven en blijven de afspraken van kracht. Het Kremlin verwerpt ook de suggestie van een Russische staatstelevisiezender dat de Russen een kernbom in Siberië tot ontploffing zouden moeten brengen als waarschuwing aan het Westen.

3 uur geleden
Zelensky bezoekt zwaarbevochten front in Oost-Oekraïne

KOEPJANSK (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dinsdag het front in Oost-Oekraïne bezocht. Hij is bij de linie rond Koepjansk en Lyman geweest, "een van de hotspots", meldt Zelensky op X.

4 uur geleden
Onderzoek naar doodslag na dodelijke brand in nachtclubs Murcia

MURCIA (ANP/AFP/RTR) - Een Spaanse rechtbank heeft een onderzoek naar doodslag geopend na de fatale brand in nachtclubs in de stad Murcia. Bij de ramp zondagochtend stierven dertien mensen.

5 uur geleden
Thaise politie meldt twee doden door schietpartij in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - In een chic winkelcentrum in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn dinsdag door een schietpartij twee mensen gedood. Een gewapende jongeman opende het vuur. Volgens de Thaise politie raakten vijf personen gewond. Autoriteiten meldden eerder dat er drie doden waren.

5 uur geleden
Rusland: geen nieuwe mobilisatie voor strijd tegen Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft geen plannen voor een nieuwe mobilisatie in verband met de strijd in Oekraïne, aangezien meer dan 335.000 personen zich tot nu toe dit jaar hebben aangemeld om te vechten in de strijdkrachten of in vrijwillige eenheden, zei minister van Defensie Sergej Sjojgoe.

5 uur geleden