Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iran vreest tweede golf coronabesmettingen

Iran vreest tweede golf coronabesmettingen

TEHERAN (ANP/RTR) - Iran neemt strengere maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het toch al zwaar getroffen land vreest voor een tweede golf besmettingen.

Donderdag wordt een verbod van kracht voor het reizen met intercity's. Verder is de sluiting van de scholen verlengd en zijn bijeenkomsten verboden.

In Iran zijn meer dan 2000 mensen door het virus overleden en zijn ruim 27.000 besmettingen vastgesteld.

Autoriteiten klagen over het grote aantal mensen dat oproepen om thuis te blijven heeft genegeerd en toch op pad is gegaan om de feestdagen rond het Iraanse nieuwjaar (20 maart) bij familie of vrienden door te brengen. Die moeten "meteen terug naar huis", aldus een lid van het overheidscentrum dat tegen verspreiding van het virus vecht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Zeker elf doden bij explosie in Colombiaanse kolenmijn

CUCUNUBA (ANP) - In Colombia zijn zaterdag (lokale tijd) zeker elf doden en vier gewonden gevallen bij een explosie in een kolenmijn in Cucunuba, zo'n negentig kilometer buiten hoofdstad Bogota. Dat meldt de lokale brandweer.

44 minuten geleden
Team van oproerpolitie in Hongkong in quarantaine

HONGKONG (ANP) - In de Chinese stadstaat Hongkong is bijna een heel team van de oproerpolitie in quarantaine geplaatst omdat twee agenten het coronavirus hebben opgelopen. Ongeveer 130 leden van de oproerpolitie moeten verplicht twee weken in quarantaine, meldt The South China Morning Post.

1 uur geleden
Koningin Elizabeth: coronacrisis toont kracht van deze generatie

LONDEN (ANP) - De toespraak die de Britse koningin Elizabeth zondag op televisie geeft over het coronavirus, is zaterdagavond deels op straat komen te liggen. Volgens Britse media spreekt de koningin de hoop uit dat de coronacrisis laat zien dat de huidige generatie Britten net zo sterk is als de vorige generaties.

4 uur geleden
Negentien doden door bendegeweld in Mexico

MEXICO-STAD (ANP/RTR) - In Mexico zijn vrijdag negentien mensen omgekomen bij een schietpartij tussen rivaliserende bendes. Dat maakten de autoriteiten van de noordelijke staat Chihuahua zaterdag bekend, waar het bloedbad zich voltrok. Het zou gaan om een van de bloedigste confrontaties in Mexico dit jaar.

5 uur geleden
Trump over coronavirus: komende twee weken het zwaarst

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump gaat ervan uit dat de komende twee weken het zwaarst worden wat betreft het coronavirus in de Verenigde Staten. Hij verwacht "helaas veel doden". De VS zijn het zwaarst getroffen door het virus. Meer dan 300.000 Amerikanen raakten besmet, zeker 8000 duizend stierven aan de gevolgen.

5 uur geleden
WHO: zorgen om toename huiselijk geweld tijdens coronacrisis

GÈNEVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich zorgen over de toename van huiselijk geweld tijdens de coronacrisis. Dat maakte WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus zaterdag bekend op Twitter. "Helaas zijn er meldingen van een toename van huiselijk geweld sinds het begin van de Covid-19-uitbraak. Er is nooit een excuus voor geweld." Verdere details gaf hij niet.

6 uur geleden
Lombardije roept inwoners op buiten neus en mond te bedekken

MILAAN (ANP) - Italianen die in de regio Lombardije toch naar buiten gaan, moeten hun mond en neus bedekken om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die oproep deed de gouverneur van Lombardije, Attilio Fontana, zaterdag via sociale media. Toch hoopt hij dat mensen de adviezen opvolgen en zoveel mogelijk binnen blijven.

7 uur geleden