Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iran toont militaire macht, Israël zint op wraak

Iran toont militaire macht, Israël zint op wraak

TEHERAN (ANP/AFP/DPA) - Iran heeft tijdens een militaire parade langeafstandsraketten getoond en wil zo laten zien dat het klaar is voor elke reactie van aartsvijand Israël, na de Iraanse aanval op dat land. Die operatie "bracht de glorie van het zionistische regime (Israël) ten val", beweerde president Ebrahim Raisi in de Iraanse hoofdstad Teheran.

De aanval met drones en raketten afgelopen weekend op Israël volgde op een luchtaanval op het Iraanse consulaat in de Syrische hoofdstad Damascus, waarbij onder anderen twee generaals om het leven kwamen.

De actie tegen Israël "heeft laten zien dat onze strijdkrachten er klaar voor zijn", zei Raisi in een toespraak voor het leger en de Islamitische Revolutionaire Garde. Hij herhaalde zijn waarschuwing dat "de geringste daad van agressie" door Israël zou leiden tot "een verwoestend antwoord".

Israël heeft gezworen te zullen reageren op de aanval. Viceadmiraal Daniel Hagari zei dat Iran er niet "ongestraft" van af zal komen.

Meer uit Buitenland

Jongen (13) overleden na steekpartij in Londen

LONDEN (ANP) - Een 13-jarige jongen is omgekomen bij een steekpartij in het noordoosten van Londen. Vier gewonden liggen in het ziekenhuis, maar verkeren volgens de politie niet in levensgevaar. Agenten hebben een man met een zwaard aangehouden.

25 minuten geleden
Charles spreekt met kankerpatiënten bij eerste werkbezoek

LONDEN (ANP) - Koning Charles heeft tijdens zijn eerste werkbezoek sinds in februari kanker bij hem werd vastgesteld, gesproken met andere kankerpatiënten. In het University College Hospital Macmillan Cancer Centre in Londen ontmoette hij de patiënten en hun families. Ook kreeg de koning een korte rondleiding.

38 minuten geleden
Mensenrechtenchef bezorgd over geweld tegen Amerikaanse studenten

GENÈVE (ANP) - VN-mensenrechtenchef Volker Türk is bezorgd over het hardhandig optreden van de Amerikaanse autoriteiten tegen studenten die tegen de oorlog in Gaza demonstreren. Türk noemt de vrijheid van meningsuiting en het recht om vreedzaam bijeen te komen van fundamenteel belang voor de samenleving. Zeker als er felle discussie is over belangrijke onderwerpen, zoals die over het conflict in Gaza.

1 uur geleden
Ierland stuurt extra agenten naar grensgebied met Noord-Ierland

DUBLIN (ANP) - In Ierland zullen tot honderd extra agenten zich richten op illegale migratie vanuit Noord-Ierland. Een deel van hen wordt ingezet bij de grens. Ierse media berichten dat dit de nieuwste ontwikkeling is in het conflict tussen Dublin en Londen over asielzoekers.

1 uur geleden
Turk die Israëlische agent neerstak doodgeschoten in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/RTR) - In Jeruzalem is een Turkse man doodgeschoten door de politie, meldt de nieuwssite Times of Israel op basis van de politie. Hij had kort daarvoor een agent gestoken.

1 uur geleden
Brussel treedt op tegen Facebook en Insta uit angst verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie neemt stappen tegen Facebook en Instagram om manipulatie van de verkiezingen te voorkomen. Moederbedrijf Meta voldoet volgens de commissie niet aan de eisen van de nieuwe Europese Digitale Dienstenwet (DSA).

2 uur geleden
China 'verdrijft' schepen Filipijnse kustwacht met waterkanon

MANILLA/BEIJING (ANP/AFP/RTR) - De Filipijnen melden dat twee Filipijnse schepen door een waterkanon van de Chinese kustwacht zijn geraakt. Een van de boten zou hierdoor schade hebben opgelopen. De Chinese kustwacht meldt dat het twee schepen heeft "verdreven" uit het betwiste gebied.

4 uur geleden