Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iran slaat in blessuretijd met twee goals toe tegen Wales

AL RAYYAN (ANP) - Iran heeft bij het WK in Qatar op de valreep een 2-0-overwinning geboekt op Wales. Rouzbeh Cheshmi en Ramin Rezaeian maakten diep in de blessuretijd de treffers voor de ploeg van Carlos Queiroz.

Met de late zege komt Iran op 3 punten, Wales heeft 1 punt achter de naam. Engeland en de Verenigde Staten spelen vanavond om 20.00 uur de tweede wedstrijd in Groep B.

De spelers van Iran zongen voor aanvang van het duel deze keer het volkslied mee, in tegenstelling tot hun stille protest voor de eerste wedstrijd tegen Engeland (2-6). Ook op de tribunes waren de emoties bij de Iraanse fans zichtbaar. De echte passie op het veld werd echter pas getoond na de aftrap, waardoor de toeschouwers in het Ahmed bin Ali stadion een vermakelijke eerste helft zagen.

Kansen

Ondanks de goede wil, waren de kansen voor rust schaars. Een doelpunt van de Iraanse aanvaller Ali Gholizadeh werd afgekeurd vanwege buitenspel, waarna Sardar Azmoun pas in de laatste minuut van de eerste helft weer dicht bij een treffer was. Aan de andere kant blokte keeper Hossein Hosseini een inzet van Kieffer Moore. Gareth Bale wist in zijn 110e interland, een record, voor weinig gevaar te zorgen.

Iran werd vijf minuten na rust bijna beloond voor de inzet, maar Azmoun en Gholizadeh raakten binnen enkele seconden de palen links en rechts van Wayne Hennessey. De doelman zag in de slotfase rood na een harde charge buiten zijn strafschopgebied. Cheshmi en Rezaeian drukten vervolgens het overwicht uit in de laatste twee minuten van de blessuretijd.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.