Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iran: aanval Israël op consulaat schending internationaal recht

Iran: aanval Israël op consulaat schending internationaal recht

DAMASCUS (ANP/AFP) - Iran beschouwt de aanval op het Iraanse consulaat in Damascus als een "schending van internationale conventies". Minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian houdt Israël verantwoordelijk voor de luchtaanval en roept de internationale gemeenschap op met een "serieuze reactie" te komen na "zulke misdadige acties".

Het consulaat, een bijgebouw van de Iraanse ambassade, is volgens Syrische en Iraanse media met de grond gelijk gemaakt. Daarbij zouden acht doden zijn gevallen, onder wie een kopstuk van de Iraanse Revolutionaire Garde.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat Teheran het recht behoudt om met een tegenreactie te komen na de Israëlische aanval en dat er nog besloten moet worden op welke manier dat zal gebeuren. Israël heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen uit Iran.

Rusland noemt de aanval "onacceptabel" en zegt dat Israël verantwoordelijk is. Het Kremlin roept Israël op om te stoppen met het uitvoeren van aanvallen op Syrisch grondgebied. Rusland is net als Iran een bondgenoot van de Syrische president Bashar al Assad.

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

7 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

8 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

10 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

11 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

11 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

12 uur geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

12 uur geleden