Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

iPhone krijgt meer informatie in appschermen

iPhone krijgt meer informatie in appschermen

CUPERTINO (ANP) - Techreus Apple gaat het mogelijk maken om meer informatie op het appscherm van de iPhone te tonen. Zogeheten widgets, kleine vlakken met informatie over bijvoorbeeld het weer, de afspraken in je agenda of de muziek die je luisterde, stonden voorheen op een apart scherm, maar kunnen vanaf iOS 14 tussen de apps worden getoond. Die aankondiging deed Apple tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC. Het is de grootste verandering aan de werking van het besturingssysteem sinds Apple het raster met apps introduceerde voor de eerste iPhone.

Apple zorgt er verder voor dat slimme assistent Siri en binnenkomende telefoongesprekken niet meer het hele scherm blokkeren. Verder komen er mogelijkheden om eigen browsers en e-mail-apps als de standaard in te stellen en kun je de iPhone als autosleutel gebruiken. Dat kan nu alleen nog op de nieuwe BMW 5-serie, maar Apple heeft met verschillende autobouwers aan een standaard gewerkt.

De iPad kan nu handgeschreven tekst met het Apple Pencil herkennen en op veel meer plekken gebruiken. De Apple Watch kan je slaap bijhouden en reageert als je je handen wast met een timer die moet zorgen dat je dat minimaal 20 seconden volhoudt.

Concurrentie met Google

Apple gaat voorts de concurrentie met Google verder aan. Apple Maps krijgt fietsroutes, net als Google Maps. Bovendien komt Apple met een eigen vertaal-app Apple Translate, waarmee het de strijd wil aangaan met Google Translate.

Verder wil de iPhonemaker laten zien dat hij beter is op privacygebied dan Google. Apps in de App Store moeten aangeven hoe ze met je privacy omgaan. Dat wordt weergegeven in een label, dat vergelijkbaar is met het voedingswaardelabel op eten.

Meer uit Financieel

CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

35 minuten geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

2 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

3 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

3 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

5 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

6 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

6 uur geleden