Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IOC-vicevoorzitter: niets kan Olympische Spelen nog tegenhouden

IOC-vicevoorzitter: niets kan Olympische Spelen nog tegenhouden

SYDNEY (ANP/AFP/RTR) - John Coates, de vicepresident van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft vrijdag gezegd dat er niets meer is dat de Olympische Spelen in Tokio dit jaar nog in gevaar kan brengen. Coates deed die uitspraak ondanks de coronapandemie, die er vorig jaar al voor zorgde dat het internationale sportspektakel werd uitgesteld.

"Nee, dat is er niet", antwoordde Coates zaterdag op de vraag van persagentschap AFP of er een scenario is dat ervoor kan zorgen dat de spelen voor juli nog worden uitgesteld of afgelast. De IOC-voorman zei dat het doorgaan van de Olympische Spelen in juli en augustus mogelijk zal zijn omdat de organisatoren een "speciaal gemaakte olympische bubbel" hebben ontworpen om de atleten en het Japanse volk te beschermen tegen het longvirus.

Coates, die namens het IOC de cöordinatiecommissie voor de spelen voorzit, zei zaterdag in Sydney tegen het Australisch Olympisch Comité dat de 484 Australische atleten zich kunnen voorbereiden op "de ervaring van hun leven". Volgens Coates zeggen experts dat de spelen op een veilige manier doorgang kunnen vinden en wil het IOC de spelen niet koste wat kost laten doorgaan. De vicevoorzitter zei dat het IOC "elke dag heeft bijgeleerd" en dat het "boekwerk" aan gezondheidseisen voor deelnemers dat vorige week werd onthuld "een gids voor veilige en succesvolle spelen" is.

In Japan nam de twijfel over het laten doorgaan van de Olympische Spelen in de afgelopen maanden toe. Ook kromp het draagvlak onder Japanners voor het laten doorgaan van de Olympische Spelen sterk. Zo'n 230.000 inwoners van het land hebben een petitie getekend waarin wordt opgeroepen de spelen af te gelasten. De Australische sportbestuurder noemde de omslaande publieke opinie in Japan "een zorg".

Meer uit Sport

Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

8 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

8 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

10 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

11 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

12 uur geleden
Wielrenster Wiebes eerste Europees kampioene gravel

OUD-HEVERLEE (ANP) - Lorena Wiebes is Europees kampioene gravelrijden. De Nederlandse wielrenster kwam als tweede over de finish in het Belgische Oud-Heverlee, maar omdat de winnares Tiffany Cromwell Australische is, krijgt zij geen prijs. Wiebes is de eerste Europees kampioene ooit.

13 uur geleden
Turner Schmidt kan geluk niet op na behalen olympisch ticket

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt (27) is dolblij dat de Nederlandse ploeg erin geslaagd is om een olympisch teamticket af te dwingen. Schmidt, die twee keer de Spelen miste, hoopt dat hij er in Parijs ook daadwerkelijk bij kan zijn.

14 uur geleden