Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IOC schorst Guatemala en geeft India laatste waarschuwing

IOC schorst Guatemala en geeft India laatste waarschuwing

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Guatemala geschorst. Volgens het IOC handelt het nationaal comité van het land uit Midden-Amerika niet volgens de regels van het olympisch manifest. Sporters uit Guatemala mogen daardoor voorlopig niet onder de naam en vlag van hun land meedoen aan internationale evenementen. Guatemala krijgt gedurende de schorsing ook geen financiële steun.

India kreeg een laatste waarschuwing van het IOC tijdens een bestuursvergadering in Lausanne. De bestuursleden besloten de voor in mei 2023 geplande IOC-sessie in de Indiase stad Mumbai uit te stellen, om India zo onder druk te zetten. Het olympisch comité van dat land moet zo snel mogelijk bestuursverkiezingen houden en de interne problemen oplossen, anders gaat het IOC op zoek naar een andere locatie voor de grote ledenvergadering van volgend jaar. India huisvestte de IOC-sessie voor het laatst in 1986 in New Delhi.

Het IOC-bestuur maakt zich nog steeds zorgen om de situatie bij de internationale boksbond IBA, onder meer vanwege de financiële afhankelijkheid van de IBA van het Russische aardgasbedrijf Gazprom. Volgens het IOC doet de boksbond te weinig om de interne problemen op te lossen.

Boris van der Vorst, de voorzitter van de Nederlandse boksbond, wil graag voorzitter worden van de IBA. Hij werd in mei vlak voor de verkiezingen echter geschorst. Van der Vorst ging met succes in beroep bij het internationale sporttribunaal CAS. De IBA beslist op een speciaal congres of er nieuwe verkiezingen komen. Het IOC dreigt boksen na de Spelen van Parijs 2024 als olympische sport te schrappen. Boksen staat momenteel niet op het programma voor Los Angeles 2028.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

4 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden