Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IOC onderzoekt hoe het atleten uit Rusland weer kan toelaten

IOC onderzoekt hoe het atleten uit Rusland weer kan toelaten

LAUSANNE (ANP/DPA) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) onderzoekt hoe het atleten uit Rusland en Belarus weer kan toelaten tot internationale wedstrijden en uiteindelijk ook tot de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Ondertussen blijven de sancties tegen de twee landen en hun regeringen in stand.

IOC-voorzitter Thomas Bach zei op een persconferentie dat de zaak uitvoerig is besproken in de bestuursvergadering. Op een overleg vrijdag en ook daarna zal het IOC verder advies inwinnen over de kwestie met afgevaardigden van de atleten, de internationale sportfederaties en de nationale olympische bonden.

Na de Russische invasie in Oekraïne op 24 februari, die werd gesteund door Belarus, legde het IOC sancties op aan beide landen en deed de aanbeveling aan de internationale sportfederaties dat Russische atleten niet mochten deelnemen of alleen zonder hun nationale symbolen.

"De olympische beweging moet een verbindende kracht zijn en niet verdelen", zei Bach. "We moeten naar manieren zoeken om dit dilemma te overwinnen en trouw te blijven aan onze missie. De sancties blijven van kracht, maar we moeten ook de integriteit van de internationale evenementen bewaken. Internationale competities moeten voor iedereen eerlijk zijn."

Meer uit Sport

'Alles zat tegen' bij De Vries in chaos van GP Australië

MELBOURNE (ANP) - Nyck de Vries keek beteuterd na de Grote Prijs van Australië. De Friese coureur, die bij AlphaTauri bezig is aan zijn debuutseizoen in de Formule 1, haalde de finish niet. Bij de tweede herstart, op drie ronden voor het einde, werd hij van de baan gereden en was zijn race voorbij. "Alles zat tegen", zei hij bij Viaplay.

9 minuten geleden
Verstappen blij met winst in race die eindigt in 'puinhoop'

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen sprak van een puinhoop na een chaotische finish van de Grote Prijs van Australië. "Ik weet het niet met al die rode vlaggen. De tweede was volgens mij onnodig, maar goed: ik heb gewonnen en dat is het belangrijkste", zei hij vlak voordat hij op het podium stapte om zijn eerste overwinning ooit op het circuit van Melbourne te vieren.

56 minuten geleden
Van der Poel kan iets meer gokken in Ronde van Vlaanderen

BRUGGE (ANP) - Mathieu van der Poel kan zondag voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen winnen. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck verscheen vol vertrouwen op het startpodium in Brugge. "Ik heb 'm twee keer gewonnen, daardoor koers je wat meer ontspannen. Ik kan iets meer gokken. Ik zou hem uiteraard graag nog eens winnen", zei Van der Poel bij tv-zender Sporza.

1 uur geleden
Verstappen wint chaotische GP Australië na drie rode vlaggen

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen heeft na een bijzonder chaotische slotfase de Grote Prijs van Australië gewonnen. Dat gebeurde achter de safetycar, nadat de race op het circuit van Melbourne op twee ronden voor het einde voor de derde keer was stilgelegd. Niet eerder waren er drie rode vlaggen in een Formule 1-race.

1 uur geleden
Formule 1-race Australië stilgelegd op drie ronden voor het einde

MELBOURNE (ANP) - De Grote Prijs van Australië in de Formule 1 is drie ronden voor het einde stilgelegd. De rode vlag ging uit omdat de Deen Kevin Magnussen van Haas F1 een van zijn banden eraf reed en er veel troep op het asfalt van het circuit in Melbourne kwam te liggen.

2 uur geleden
Canadese tiener McIntosh zwemt ook wereldrecord 400 wisselslag

TORONTO (ANP) - De 16-jarige Canadese zwemster Summer McIntosh heeft bij kwalificatiewedstrijden in Toronto het wereldrecord op de 400 meter wisselslag verbeterd. Het wonderkind deed dat vijf dagen nadat ze het wereldrecord op de 400 meter vrije slag had aangescherpt. Ze is de eerste zwemster ooit die tegelijkertijd de wereldrecords op beide afstanden in bezit heeft.

3 uur geleden
Titelverdediger Leclerc valt uit in eerste ronde GP Australië

MELBOURNE (ANP) - Charles Leclerc, vorig jaar winnaar van de Grote Prijs van Australië, is in de race van dit jaar al in een van de eerste bochten uitgevallen. De coureur van Ferrari kreeg in het gedrang een tikje, spinde daarna en gleed met zijn auto de grindbak in.

3 uur geleden