Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IOC: nog te vroeg om coronamaatregelen voor Tokio aan te kondigen

IOC: nog te vroeg om coronamaatregelen voor Tokio aan te kondigen

LAUSANNE (ANP) - Volgens het Internationaal Olympisch Comité is het nog te vroeg om aan te geven welke maatregelen er tijdens de Olympische Spelen van Tokio worden genomen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Dat zei voorzitter Thomas Bach na een virtuele vergadering vanuit Lausanne. "Geen enkele expert weet hoe de wereld er straks uitziet. We moeten nog even wachten." Hij onderstreepte nogmaals dat het doorgaan van het evenement niet ter discussie staat.

Bach verwacht dat in februari de eerste draaiboeken met betrekking tot Covid-19 richting de nationale olympische comité's en de chef de missions gaan. Daarin zullen meerdere scenario's worden geschetst. De verwachting is dat er voor atleten sprake zal zijn van quarantaine en voortdurende tests, voor zover ze nog niet zijn gevaccineerd. Bach wilde op de maatregelen nog niet vooruitlopen. "Dat heeft nu nog geen zin", zei de Duitser.

Hij toonde zich optimistisch. "Door de maatregelen die de regeringen nu nemen zien we dat de besmettingscijfers teruglopen. Dat is gunstig, en als we daar het lente- en later zelfs het zomereffect bij optellen ziet het er helemaal niet slecht uit. Verder zijn er onder strikte protocollen de afgelopen maanden veel sportwedstrijden gehouden, met duizenden en duizenden tests op het virus. Het aantal positieve gevallen was minimaal. Van een uitbraak is zelfs nergens sprake geweest."

Meer uit Sport

Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

1 uur geleden
Hockeysters verslaan ook China in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben ook de vijfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Eindhoven te sterk voor China (4-0).

2 uur geleden
Bestuurder Van der Vorst blij met actie IOC tegen boksfederatie

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse boksofficial Boris van der Vorst juicht de maatregel van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken toe. "Dit geeft duidelijkheid en is de eerste stap in het proces", aldus Van der Vorst, die inmiddels al een andere boksbond (World Boxing) heeft opgezet. "We hebben hard gewerkt aan een levensvatbaar alternatief. We zijn klaar om het gesprek met het IOC aan te gaan."

3 uur geleden
Haddad Maia verrast Jabeur en staat in halve finale Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Beatriz Haddad Maia heeft voor een verrassing gezorgd door de Tunesische Ons Jabeur uit te schakelen op Roland Garros. De mondiale nummer 14 was al de eerste kwartfinaliste uit Brazilië op een grand slam sinds 1968 en maakt dat verhaal met haar halvefinaleplek nog mooier. Haddad Maia verloor de eerste set nog, maar oogde vervolgens fitter dan de nummer 7 van de wereld: 3-6 7-6 (5) 6-1.

7 uur geleden
Geen melatonine meer voor Tsitsipas vooraf aan het tennis

PARIJS (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas stopt met het gebruik van melatoninepillen en doet geen dutje meer voorafgaand aan wedstrijden, zei hij na de uitschakeling in de kwartfinales van Roland Garros tegen de als eerste geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz. De als vijfde geplaatste Griek was teleurgesteld na zijn kansloze nederlaag in Parijs in drie sets (6-2 6-1 7-6 (5)).

12 uur geleden
Alcaraz laat Tsitsipas kansloos op Roland Garros, treft Djokovic

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz heeft Stefanos Tsitsipas kansloos gelaten in de kwartfinales van Roland Garros. De nummer 1 van de wereld won met 6-2 6-1 7-6 (5) van de Griek, die vijfde staat op de wereldranglijst. De avondwedstrijd duurde 2 uur en 12 minuten.

22 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot boekt honderdste zege op rij

PARIJS (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft haar honderdste zege op rij geboekt in het enkelspel. De nummer 1 van de wereld was op Roland Garros in de eerste ronde met 6-2 6-2 te sterk voor de Française Emmanuelle Mörch.

1 dag geleden