Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IOC-lid Pound twijfelt over doorgaan Olympische Spelen

IOC-lid Pound twijfelt over doorgaan Olympische Spelen

LONDEN (ANP) - Het vooraanstaande IOC-lid Dick Pound twijfelt over het doorgaan van de Olympische Spelen. Volgens de 78-jarige Canadees, het langst zittende lid van het Internationaal Olympisch Comité, is het onzeker of de met een jaar uitgestelde Spelen van Tokio komende zomer wél gehouden kunnen worden.

"Ik weet dat niet zeker, vanwege de schommelingen van het virus. Dat blijft de olifant in de kamer, een heikele kwestie", zei Pound bij de BBC. Bijna een jaar nadat de pandemie was begonnen, is de situatie wereldwijd nog altijd niet onder controle. In Japan werd eerder in de week de noodtoestand uitgeroepen voor Tokio en enkele omliggende regio's, vanwege de snel toenemende aantallen besmettingen.

Volgens Pound, die al sinds 1978 onderdeel is van het IOC, zouden de atleten voorrang moeten krijgen bij het vaccineren om ervoor te zorgen dat het mondiale sportevenement kan doorgaan. Het IOC wil sporters echter niet verplichten om een vaccinatie te nemen.

Japan en het IOC zijn vastbesloten om komende zomer wel de Spelen te houden. Het is nog niet duidelijk of er publiek wordt toegelaten. De openingsceremonie staat voor 23 juli op het programma.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga niet meer in actie op EK

ROME (ANP) - Arno Kamminga komt bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Rome niet meer in actie. Kamminga zou al niet uitkomen op de 50 meter schoolslag, maar heeft zich nu ook teruggetrokken voor de 200 meter schoolslag. De Katwijker, vorig jaar op de Spelen van Tokio winnaar van twee zilveren medailles, is sinds de WK in Boedapest, eerder deze zomer, al niet fit. Ook kreeg hij te maken met een coronabesmetting.

44 minuten geleden
Zwemmers veroveren bij EK goud op 4x100 wisselslag gemengd

ROME (ANP) - De Nederlandse gemengde ploeg voor de 4x100 meter wisselslag heeft bij de EK in Rome goud veroverd. Kira Toussaint, Arno Kamminga, Nyls Korstanje en Marrit Steenbergen zwommen met 3.41,73 naar de Europese titel.

2 uur geleden
Zwemster Steenbergen pakt bij EK goud op 100 meter vrije slag

ROME (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen heeft bij de EK in Rome goud veroverd op de 100 meter vrije slag. De 22-jarige Steenbergen tikte aan na 53,24 seconden. Ze bleef de Française Charlotte Bonnet en Freya Anderson uit Groot-Brittannië voor.

4 uur geleden
Teamsprinters overtuigend naar goud op EK baanwielrennen

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baansprinters hebben zoals verwacht hun Europese titel op de teamsprint geprolongeerd. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland snelden op de 200 meterbaan van München naar een tijd van 34,639. Daarmee waren ze duidelijk te sterk voor het Franse team, dat bestond uit Timmy Gillion, Rayan Helal en Sébastien Vigier: 35,516.

5 uur geleden
Baanrensters veroveren EK-zilver op de teamsprint

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baanwielrensters hebben bij de EK in München het zilver gepakt op het onderdeel teamsprint. Kyra Lamberink, Hetty van der Wouw en Shanne Braspennincx legden het in de finale af tegen de Duitse vrouwen Lea Sophie Friedrich, Pauline Sophie Grabosch en Emma Hinze.

5 uur geleden
Wereldkampioen boksen Fury kondigt definitief afscheid aan

LONDEN (ANP) - Tyson Fury keert niet meer terug in de boksring. De wereldkampioen bij de WBC-zwaargewichten meldt dat vrijdag op zijn 34e verjaardag op Twitter.

6 uur geleden
Groenewegen wint tweede rit Arctic Race of Norway

BRØNNØYSUND (ANP) - Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. Het was een rit over 154 kilometer van Mosjøen naar Brønnøysund. De sprinter van BikeExchange-Jayco won de sprint van een grote groep met overmacht, al juichte hij bijna te vroeg. De Belg Amaury Capiot en de Noor Edvald Boasson Hagen kwamen net niet voorbij.

7 uur geleden