Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IOC laat voorlopig 14 Russische atleten deelnemen aan Spelen

IOC laat voorlopig 14 Russische atleten deelnemen aan Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - Voorlopig zullen veertien Russische atleten komende zomer deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakte zaterdag een eerste lijst met sporters bekend die onder neutrale vlag kunnen deelnemen. Naast de veertien Russen zijn er ook elf Belarussen toegelaten.

De deelnemende atleten komen uit in het wegwielrennen, turnen (trampoline), gewichtheffen en worstelen. Ze werden na hun kwalificatielimiet te hebben behaald onderworpen aan een dubbele controle. Een van de eisen was dat de atleten de oorlog in Oekraïne niet actief zouden ondersteunen.

De Russische en Belarussische delegaties zijn door de oorlog niet welkom op de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad. Ze blijven afwezig tijdens de openingsceremonie. Er wordt ook geen vlag getoond of volkslied gespeeld.

Kwalificatie

In maart gaf het IOC aan te rekenen op ongeveer 36 Russische en 22 Belarussische atleten in Parijs. Als Russen en Belarussen met een deelnamebewijs door het IOC worden geweerd van de Spelen, worden de tickets verdeeld onder de andere landen.

Het aantal Russen en Belarussen op de Spelen kan nog oplopen als zij zich nog via hun sport weten te kwalificeren en de controle van het IOC doorstaan.

Meer uit Sport

Tourwinnaar Pogacar in Friesland dankzij 'combinatie factoren'

DEN HAAG (ANP) - De grote namen uit de Tour de France staan zoals gebruikelijk in de periode na de Franse rittenkoers weer aan de start van criteriums in Nederland en België. Door de veranderingen in het wielrennen blijkt het vastleggen van de renners echter lastiger dan vroeger. "Vroeger was een criterium het beleg op je boterham, maar iemand als Tadej Pogacar hoeft het voor het geld niet te doen", zegt John van den Akker, die verantwoordelijk is voor het contracteren van de renners.

30 minuten geleden
Australische waterpoloster test bij Spelen positief op corona

PARIJS (ANP/DPA) - Een van de waterpolosters van het Australische team heeft kort voor het begin van de Olympische Spelen positief getest op corona. De speelster is geïsoleerd van de rest van de ploeg en twee teamgenoten die bij haar verbleven worden extra in de gaten gehouden, zegt Anna Meares, chef de mission van de Australische sporters in Parijs.

2 uur geleden
Tennisser Murray beëindigt na Spelen in Parijs loopbaan

PARIJS (ANP) - Tennisser Andy Murray beëindigt na de Olympische Spelen in Parijs zijn tennisloopbaan. Dat meldt de 37-jarige Schot op X. Murray is tweevoudig olympisch kampioen, in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016). Daarnaast won hij drie grandslamtoernooien: twee keer Wimbledon (2013 en 2016) en één keer de US Open (2012).

4 uur geleden
Tennisser De Minaur na heupblessure klaar voor Olympische Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Tennisser Alex De Minaur is op tijd hersteld van de heupblessure die hij eerder deze maand opliep op Wimbledon. "Om Australië eindelijk te kunnen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen, is een droom die uitkomt. Ik ben erg gepassioneerd als ik voor mijn land speel en het groen en goud draag, dus dit is weer zo'n moment", aldus de Australische nummer 6 van de wereld.

6 uur geleden
Gracenote voorspelt recordaantal goud voor Nederland op Spelen

EMERYVILLE (ANP) - De Nederlandse sporters maken kans op een recordaantal gouden medailles tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Dat voorspelt sportdatabureau Nielsen's Gracenote in aanloop naar het mondiale evenement dat vrijdag begint.

7 uur geleden
Sprinter Groenewegen wint criterium Daags na de Tour in Boxmeer

BOXMEER (ANP) - Dylan Groenewegen heeft het wielercriterium Daags na de Tour in Boxmeer gewonnen. De Nederlands kampioen van Jayco AlUla was de beste in de sprint in de Brabantse gemeente. Hij versloeg zijn landgenoten Mike Teunissen en Wout Poels.

15 uur geleden
Tourwinnaar Pogacar meldt zich af voor Olympische Spelen Parijs

MONACO (ANP/AFP) - Wielrenner Tadej Pogacar heeft zich afgemeld voor de Olympische Spelen in Parijs. De drievoudig Tourwinnaar uit Slovenië, die zou starten in de wegwedstrijd op 3 augustus, doet toch niet mee, meldt het Sloveense olympisch comité.

17 uur geleden