Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IOC-baas Bach wil nog voor de Spelen in de Seine zwemmen

IOC-baas Bach wil nog voor de Spelen in de Seine zwemmen

LAUSANNE (ANP/DPA) - Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is klaar om een duik in de Seine te nemen voordat eind juli de Spelen van Parijs 2024 beginnen. "Ik heb nog geen uitnodiging ontvangen, maar zodra die er is, doe ik dat graag. Ik hoop dat het niet te koud is", zei Bach in een mediagesprek met onder meer het Duitse persbureau dpa. Er is al heel veel geld besteed aan het verbeteren van de waterkwaliteit van de rivier waarin onder anderen de openwaterzwemmers om medailles strijden.

De Parijse burgemeester Anne Hidalgo heeft aangekondigd, samen met de Franse president Emmanuel Macron en enkele topfunctionarissen van het IOC in de Seine te zullen zwemmen om te bewijzen dat het met de kwaliteit van het water wel goed zit. Dit zou eind juni of begin juli moeten gebeuren. De afgelopen jaren is meer dan een miljard euro uitgegeven om ervoor te zorgen dat het water van de rivier aan de gezondheidsnormen voldoet. Nadat de atleten er de komende Spelen in hebben gezwommen moet de Seine vanaf 2025 weer voor iedereen toegankelijk zijn. Sinds 1923 gold er een zwemverbod.

Meer uit Sport

Basketballers Doncic en Irving leiden Mavericks naar zege

DALLAS (ANP) - De basketballers van Dallas Mavericks zijn goed aan de finale van de Western Conference in de NBA begonnen. Ze hebben de eerste confrontatie met Minnesota Timberwolves gewonnen (108-105).

2 uur geleden
Djokovic naar kwartfinale Genève, mogelijk tegen Griekspoor

GENÈVE (ANP) - Novak Djokovic heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen op het ATP-toernooi van Genève. De Servische nummer 1 van de wereldranglijst versloeg in twee sets de Duitser Yannick Hanfmann (6-3 6-3) en plaatste zich voor de kwartfinales, waarin hij mogelijk Tallon Griekspoor als tegenstander krijgt.

13 uur geleden
Tennisser De Jong één zege verwijderd van hoofdtoernooi in Parijs

PARIJS (ANP) - Tennisser Jesper de Jong is één overwinning verwijderd van het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 23-jarige geboren Haarlemmer won in de tweede kwalificatieronde in Parijs in twee sets van de Oostenrijker Dennis Novak: 6-3 6-3.

14 uur geleden
Tennisster Lamens onderuit in kwalificaties Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Suzan Lamens is in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi op Roland Garros gestrand. De Nederlandse nummer 148 van de wereld verloor met 6-3 6-4 van Elena Ruse uit Roemenië.

14 uur geleden
Volleyballers verliezen in Nations League nipt van Slovenië

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleyballers hebben de eerste wedstrijd in de Nations League verloren van Slovenië. In het Turkse Antalya eindigde de wedstrijd na vijf sets in een nipte nederlaag: 31-33 25-22 20-25 25-21 27-25.

14 uur geleden
Kickboksorganisator Glory schorst Ben Saddik half jaar

AMSTERDAM (ANP) - Kickboksorganisatie Glory heeft Jamal Ben Saddik voor een half jaar geschorst. De 33-jarige Belg krijgt die straf voor een trappende beweging naar Rico Verhoeven na afloop van de wedstrijd van Verhoeven tegen Nabil Khachab op 9 maart in de Gelredome in Arnhem.

16 uur geleden
Wielrenner Steinhauser boekt eerste profzege na solo in Giro

PASSO DEL BROCON (ANP) - Wielrenner Georg Steinhauser heeft de zeventiende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven, een rit met aankomst bergop. De 22-jarige Duitser van EF Education - EasyPost rondde na een kleine 160 kilometer tussen Selva di Val Gardena en Passo del Brocon een solo succesvol af.

16 uur geleden