Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inzittende van te water geraakte auto overleden in Nijverdal

Inzittende van te water geraakte auto overleden in Nijverdal

NIJVERDAL (ANP) - Een auto is zondagavond te water geraakt op de Baron van Sternbachlaan in Nijverdal (Overijssel). Van de drie inzittenden heeft er één, een vrouw van 25 uit Almelo, het ongeluk niet overleefd. Bij het ongeluk was geen ander voertuig betrokken. De auto zou eerst tegen een boom zijn gebotst en over de kop zijn geslagen, waarna hij in een sloot terechtkwam.

De politie kijkt bij het onderzoek "ook naar de rol van de bestuurder", meldt ze op X.

Meer uit Binnenland

Nieuwe spuisluizen Afsluitdijk vertraagd door duikongeval

DEN HAAG (ANP) - Nieuwe spuisluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever zijn niet eind 2025, maar eind 2026 af. Dat schrijft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer. Aanleiding is een ongeluk in 2022 waarbij een duiker om het leven kwam.

10 minuten geleden
Slowakije steunt NAVO-kandidatuur Mark Rutte

BRATISLAVA (ANP) - Mark Ruttes nieuwe baan als secretaris-generaal van de NAVO is een stap dichterbij gekomen nu ook Slowakije zijn kandidatuur steunt. Het was een van de laatste landen die nog dwarslagen. Nu moeten alleen Hongarije en Roemenië nog worden overtuigd.

32 minuten geleden
TU Eindhoven haalt veel meer vrouwen binnen

EINDHOVEN (ANP) - Op de technische universiteit in Eindhoven, de TUe, is het aantal vrouwelijke wetenschappers dat instroomt, nu gelijk aan het aantal binnenkomende mannelijke collega's. Eerder was maar 30 procent van de nieuwkomers op dergelijke functies vrouw.

55 minuten geleden
Defensie zoekt ruimte om te trainen, ook in 'vol' Zuid-Holland

ROTTERDAM (ANP) - Defensie heeft ook in de provincie Zuid-Holland meerdere locaties op het oog om haar activiteiten uit te breiden en militairen te trainen. Zo maakt het eiland Goeree-Overflakkee deel uit van een potentieel nieuw laagvlieggebied voor helikopters en zijn de stranden en duinen van Oostvoorne en Ouddorp in beeld als amfibisch oefengebied. Daarnaast wil Defensie het militaire complex Maaldrift in Wassenaar flink uitbreiden om personeel van de marechaussee op te leiden, en een vaste plek in de Rotterdamse haven krijgen om schepen met militaire lading te laten aanmeren.

1 uur geleden
Bijna vijftig studentenverenigingen ondertekenen gedragscode

UTRECHT (ANP) - Bijna vijftig studentenverenigingen ondertekenen dinsdag in Utrecht een gedragscode die grensoverschrijdend gedrag moet tegengaan. Ook de twaalf Plaatselijke Kamers van Verenigingen (PKvV's) en de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) ondertekenen de nieuwe code, die "respect, integriteit en verantwoordelijkheid" moet waarborgen.

2 uur geleden
Vijftigtal gemeentes en fietsbond: doe iets aan opgevoerde fatbike

DEN HAAG (ANP) - Zo'n vijftig gemeenten en meerdere organisaties roepen via een petitie de Tweede Kamer op om iets te doen aan opgevoerde fatbikes. Onder meer wethouders van Amersfoort, Amsterdam en Haarlem, artsen en een vertegenwoordiger van de Fietsersbond gaan dinsdag naar Den Haag om daarover een petitie aan te bieden aan de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat. Zij vinden dat opgevoerde fatbikes op steeds meer plekken leiden tot grote onveiligheid in het verkeer.

3 uur geleden
Veteranenombudsman: afhandeling compensatie duurt nog te lang

DEN HAAG (ANP) - Veteranen die door hun uitzending psychisch of lichamelijk letsel hebben opgelopen, moeten nog altijd te lang wachten op een schadevergoeding. Dat stelt de Veteranenombudsman Reinier van Zutphen op basis van klachten die bij hem zijn binnengekomen. De procedures duren volgens hem veel te lang. Hij begint daarom opnieuw een onderzoek naar de gang van zaken.

4 uur geleden