Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inzet van uitzendkrachten wordt duurder

Inzet van uitzendkrachten wordt duurder

DEN HAAG (ANP) - De inzet van uitzendkrachten wordt duurder nu de roep om extra personeel bij veel bedrijven flink is toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was de prijsstijging in de uitzendbranche in de eerste drie maanden van dit jaar beduidend sterker dan in de voorgaande twee kwartalen.

Gemiddeld ging de prijs voor het inhuren van personeel en alles wat daarbij komt kijken met meer dan 5 procent omhoog vergeleken met een jaar eerder. Daarmee was de prijstoename relatief meer dan twee keer zo sterk als twee kwartalen eerder.

De cijfers worden ook gekleurd door het herstel uit de coronacrisis. De omzet van de uitzendbranche lag in de eerste periode van dit jaar ruim 19 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2021. Vorig jaar gold echter het hele eerste kwartaal een strenge lockdown. Het gaat niettemin al om het vierde kwartaal op rij waarin de opbrengsten fors zijn gegroeid. De omzet ligt inmiddels ruim boven het niveau van voor de crisis.

De prijzen bleven overigens gewoon doorstijgen in de coronajaren. De prijsstijging kwam in 2020 uit tussen de 5 en 7 procent, wat vergelijkbaar is met die in 2019. Vorig jaar gingen de tarieven vervolgens verder omhoog, maar wel minder hard dan voor corona. Vanaf het vierde kwartaal van 2021 is de stijging volgens het CBS weer vergelijkbaar met de periode voor de virusuitbraak.

Meer uit Financieel

Thalys-topman zegt sorry na vertragingen door incidenten

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Topman Jacques Damas van Thalys heeft in een mail aan klanten zijn verontschuldigingen aangeboden voor een aantal incidenten van de afgelopen tijd. Zo ging een aantal van de snelle treinen van het bedrijf door de hitte kapot. Ook waren er veel vertragingen nadat een Thalys-trein een aanrijding had gehad met een dier. "Dit is zeker niet het niveau van dienstverlening dat we onze klanten willen bieden", aldus Damas.

1 uur geleden
Ruim 115.000 Britse postbezorgers gaan staken voor hogere lonen

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Ruim 115.000 Britse postbezorgers leggen in augustus en september vier dagen het werk neer. Met de stakingen willen de werknemers van postbedrijf Royal Mail hogere lonen afdwingen, meldt vakbond Communications Workers Union (CWU).

2 uur geleden
Duitse vakbond kondigt staking aan op luchthaven München

MÜNCHEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het grondpersoneel op de luchthaven van München gaat woensdag staken. Daarvoor waarschuwt vakbond Ver.di, die het grondpersoneel op Duitse luchthavens vertegenwoordigd. De zogeheten waarschuwingsstaking kan woensdag volgens de luchthaven leiden tot vertragingen en geannuleerde vluchten.

3 uur geleden
Biden ondertekent wet voor versterking chipproductie in VS

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een wet die de chipproductie in de Verenigde Staten moet versterken. De Amerikaanse regering trekt daarvoor meer dan 52 miljard dollar aan subsidies uit om nieuwe chipfabrieken te bouwen en voor onderzoek en ontwikkeling van halfgeleiders.

3 uur geleden
Olie- en gasbedrijf Shell een van weinige stijgers in AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell was dinsdag een van de zeldzame stijgers in de Amsterdamse AEX-index. Net als oliebedrijven elders in Europa werd Shell (plus 0,7 procent) hoger gezet door berichten dat de olietoevoer vanuit Rusland naar Europa via de Droezjba-pijplijn is stilgevallen.

3 uur geleden
Duitse importeurs steenkool zien stevige toename vanaf september

BERLIJN (ANP) - Duitse importeurs van steenkool verwachten dat de import vanaf september flink zal toenemen omdat energiecentrales meer op kolen gaan stoken in plaats van aardgas. Duitsland is bezig zijn afhankelijkheid van Russisch gas af te bouwen vanwege de oorlog in Oekraïne en heeft al gezegd meer op steenkolen in te willen zetten als alternatief.

3 uur geleden
Slowaakse raffinaderij draait weer ondanks oliestop uit Rusland

BRATISLAVA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De enige olieraffinaderij in Slowakije, Slovnaft, hervat de productie nadat die enkele dagen stillag omdat het bedrijf geen ruwe olie vanuit Rusland meer krijgt. Daarom moet de raffinaderij nu een beroep doen op zijn oliereserves.

3 uur geleden