Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inwoners Waddeneilanden hoeven niet naar wal voor coronaprik

Inwoners Waddeneilanden hoeven niet naar wal voor coronaprik

LEEUWARDEN (ANP) - De inwoners van de vier Friese Waddeneilanden hoeven niet naar het vasteland te gaan om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. Het vaccineren gebeurt op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De Friese GGD zegt hierover in gesprek te zijn met de vier gemeenten, huisartsen en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Half februari moeten de eerste prikken worden toegediend aan ouderen en zorgpersoneel. Dat zal per eiland hooguit een paar dagen duren. Een paar weken later krijgen deze personen op dezelfde manier de herhaalprik. Later moeten ook de andere volwassen eilanders op hun eiland zelf gevaccineerd worden. Zij krijgen het vaccin van Pfizer en BioNTech.

Het coronavirus is tot nu toe redelijk aan de vier eilanden voorbij gegaan. Sinds het begin van de uitbraak bijna een jaar geleden zijn op Terschelling 157 besmettingen vastgesteld, op Ameland 133, op Vlieland 30 en op Schiermonnikoog 10. Schiermonnikoog was ook de laatste gemeente in Nederland waar iemand positief testte. Op Terschelling is één inwoner overleden, op de andere drie eilanden heeft het virus nog geen levens geëist. Op de vier eilanden wonen in totaal ongeveer 10.000 mensen.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam-West is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Er zijn geen gewonden gevallen, zegt de politie. Wel raakte de voordeur beschadigd door de ontploffing, die rond 03.00 uur plaatsvond.

1 uur geleden
Marengoproces gaat verder met pleidooi in zaak Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat verder met het pleidooi in de zaak van Saïd R. Tegen deze vermeende rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi is (eveneens) een levenslange gevangenisstraf geëist. Vanaf dinsdag is het aan de advocaten van R. om hun visie op de zaak te geven. Zij hebben daar vier tot vijf dagen voor ingepland.

3 uur geleden
Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

5 uur geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

8 uur geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

16 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

16 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

16 uur geleden