Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Invictus Games over twee jaar in Düsseldorf

Invictus Games over twee jaar in Düsseldorf

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De Invictus Games, een sporttoernooi voor militairen die tijdens missies lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt, worden over twee jaar gehouden in Duitsland. De stad Düsseldorf is dan gastheer van het evenement. De burgemeester van die stad geeft donderdag een presentatie op de Duitse ambassade in Londen.

De Britse prins Harry, die zelf twee keer werd uitgezonden naar Afghanistan, nam in 2014 het voortouw voor het toernooi. Dat is bedoeld om de militairen te helpen bij hun herstel. Ze doen mee aan sporten als rolstoelbasketbal, zitvolleybal, rolstoeltennis, indoorroeien en rolstoelrugby. De Invictus Games worden dit jaar in Den Haag gehouden.

De premier van Noord-Rijnland-Westfalen, waar Düsseldorf ligt, hoopt dat prins Harry bij de Invictus Games betrokken blijft, ondanks zijn besluit om een stap terug te doen uit het koningshuis.

De eerste editie van de Invictus Games was in 2014 in Londen, gevolgd door Orlando (VS, 2016), Toronto (Canada, 2017) en Sydney (Australië, 2018).

Meer uit Buitenland

IDF: twee Israëlische gijzelaars overgedragen aan het Rode Kruis

TEL AVIV (ANP/AFP) - Het Rode Kruis heeft volgens de Israëlische krijgsmacht (IDF) twee Israëlische gijzelaars opgevangen uit de Palestijnse gebieden. De twee zijn onderweg naar Israël, meldt IDF-woordvoerder Daniel Hagari op X.

10 minuten geleden
Blinken tegen Israël: bescherm burgers zuidelijke Gazastrook

JERUZALEM (ANP/AFP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken heeft bij zijn derde bezoek aan Israël sinds 7 oktober gezegd dat Israël zich moet afvragen hoe burgers in de zuidelijke Gazastrook worden beschermd, voor ze er militaire operaties uitvoeren. Israël moet volgens Blinken alles doen om te voorkomen dat meer burgers het slachtoffer worden.

53 minuten geleden
Russisch hooggerechtshof verbiedt lhbti-beweging om extremisme

MOSKOU (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De "internationale lhbti-beweging" is door het Russische hooggerechtshof als extremistisch aangemerkt en verboden. Het is niet duidelijk welke personen of organisaties door het besluit zullen worden getroffen en wat de gevolgen zullen zijn.

1 uur geleden
Britse oud-minister van Financiën Alistair Darling (70) overleden

EDINBURGH (ANP/AFP) - De voormalige Britse minister van Financiën Alistair Darling is op 70-jarige leeftijd overleden. De Labourpoliticus zat vanaf de monsterzege van zijn partij in 1997 dertien jaar lang in kabinetten van Tony Blair en Gordon Brown. Hij overleed na een kort verblijf in het ziekenhuis, meldt zijn familie.

1 uur geleden
Onderhandelaars hopen bestand Gaza nog twee dagen te verlengen

CAIRO (ANP/RTR) - Bemiddelaars hopen het tijdelijke bestand tussen Israël en Hamas met nog eens twee dagen te verlengen. Onderhandelaars uit Egypte en Qatar zeggen donderdag dat zo meer gevangenen vrijgelaten kunnen worden en meer humanitaire hulp Gaza binnen kan, melden Egyptische staatsmedia. Het huidige tijdelijke staakt-het-vuren werd deze donderdag op het laatste moment met een dag verlengd, waardoor het vrijdag zou aflopen.

1 uur geleden
Ruim 1100 vrachtwagens met hulp naar Gaza sinds bestand

GAZA-STAD (ANP) - Sinds het ingaan van het staakt-het-vuren in de Gazastrook zijn 1132 vrachtwagens met humanitaire hulpgoederen het gebied binnengekomen via Egypte, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. De cijfers gaan over de geleverde hulp tot en met woensdag.

2 uur geleden
Fonds dat armere landen moet helpen met klimaatschade aangenomen

DUBAI (ANP) - Het fonds dat armere, kwetsbare landen moet helpen met schade aangericht door de gevolgen van klimaatverandering, is officieel aangenomen op de klimaattop in Dubai. Vorig jaar besloten landen met elkaar dat het fonds er moest komen, wat velen een "historische beslissing" noemden.

2 uur geleden