Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Investeerders bereiden overnamebod op KPN voor'

'Investeerders bereiden overnamebod op KPN voor'

AMSTERDAM (ANP) - Twee investeringsfondsen bereiden een overnamebod op KPN voor, meldt The Wall Street Journal. Het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak zouden samen zo'n 12,5 miljard euro overhebben voor de Nederlandse marktleider in telecommunicatie.

De geboden prijs per aandeel zou daarmee boven de 3 euro uitkomen. De handel in KPN sloot woensdag op 2,88 euro per aandeel, waarmee het bedrijf volgens het FD in totaal ongeveer 12 miljard euro waard is op het moment.

De investeringsfondsen bereiden een accountantsonderzoek voor met het doel om deze lente een formeel bod te doen op KPN. Het kan daarbij nog het geval zijn dat EQT en Stonepeak een extra partij in de arm nemen voor de overname, aldus ingewijden. Die sloten ook niet uit dat de fondsen nog concurrentie krijgen van andere geïnteresseerde partijen.

De laatste tijd staken geruchten over een mogelijke overname van KPN, door de Zweedse investeerder EQT, de kop op. Sowieso wordt KPN de laatste jaren door marktkenners wel vaker als overnameprooi gezien. Dat de Zweden kansen zien in de telecomwereld is bekend. Eerder telde EQT, met het hoofdkantoor in Stockholm, al miljarden euro's neer voor Zayo Group, een bedrijf dat actief is met glasvezelnetwerken. Ook investeerde EQT onder meer in het Nederlandse DELTA Fiber.

Volgens het FD is EQT waarschijnlijk vooral geïnteresseerd in de glasvezelinfrastructuur van KPN. Die kan langdurig een stabiele opbrengst opleveren, aldus de zakenkrant.

Voor een succesvolle overname is zowel medewerking van de Nederlandse staat als van KPN zelf nodig. De Nederlandse staat, die de telecomsector onder de kritieke infrastructuur rekent, kan voor een overname gaan liggen als de nationale veiligheid of het publieke belang bij een overname wordt geschaad. Of KPN geïnteresseerd zal zijn in het bod, blijft nog de vraag. KPN-topman Joost Farweck zei eerder in zijn algemeenheid dat KPN het financieel goed voor elkaar heeft en de hulp van investeerders niet nodig heeft.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Autobranche pleit voor kilometerheffing om CO2-doelen te halen

AMSTERDAM (ANP) - Het huidige systeem van autobelastingen moet grondig veranderen om het halen van klimaatdoelstellingen mogelijk te maken. Een vorm van kilometerheffing is daarbij onmisbaar, zegt een coalitie van autobrancheverenigingen BOVAG en RAI Vereniging, milieuorganisatie Natuur & Milieu, de ANWB en autoleasekoepel VNA. Voordat die nieuwe vorm van heffingen is ingevoerd, moet de aanschaf van elektrische auto's én zuinige benzineauto's worden gestimuleerd.

2 uur geleden
Overheidstekort Nederland lager dan omringende landen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse overheidsfinanciën zijn in 2020 minder verslechterd dan in de meeste grote Europese landen. De uitgaven liepen weliswaar flink op vanwege de coronacrisis, maar de inkomsten daalden minder vergeleken met andere landen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Uber geeft korting op ritten naar vaccinatiecentrum

AMSTERDAM (ANP) - Uber biedt vanaf woensdag korting aan voor klanten die via het taxiplatform in Nederland ritten boeken naar en van coronavaccinatiecentra. Het technologiebedrijf doneert daarnaast gratis taxiritten ter waarde van 100.000 euro aan het Rode Kruis.

2 uur geleden
Weer verliezen op aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw met rode cijfers gesloten door aanhoudende vrees bij beleggers voor een hogere inflatie en stijgende rente. De koersverliezen in de technologiesector op Wall Street van eerder op de handelsdag werden wel voor een groot deel weggepoetst.

6 uur geleden
Stevige min voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is dinsdag met een behoorlijk verlies gesloten, waarbij de AEX-index onder de 700 punten zakte. Ook elders in Europa waren stevige minnen te zien door zorgen over een oplopende inflatie waardoor de angst werd aangewakkerd dat de Amerikaanse centrale bank de rente sneller zal verhogen om de economie af te koelen. Een hogere rente is vooral ongunstig voor sterk groeiende techbedrijven.

10 uur geleden
Techfondsen weer omlaag op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De technologiebedrijven gingen dinsdag opnieuw omlaag op een roodgekleurd Wall Street door zorgen bij beleggers over een oplopende inflatie en een hogere rente. Ook de energiesector op de aandelenbeurzen in New York stond onder druk door de dalende olieprijzen.

12 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret wordt zelfstandig bedrijf

NEW YORK (ANP) - Lingeriemerk Victoria's Secret gaat verder als een zelfstandig bedrijf. Eigenaar L Brands gaat het onderdeel loskoppelen van verzorgingsproductendivisie Bath & Body Works. Daarmee bestaat L Brands straks uit twee losstaande beursgenoteerde bedrijven. Dat bevestigde het bedrijf aan Amerikaanse media na berichtgeving over de kwestie.

14 uur geleden