Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Investeerder 3G Capital neem Luxaflex-maker Hunter Douglas over

Investeerder 3G Capital neem Luxaflex-maker Hunter Douglas over

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Hunter Douglas, dat vooral bekend is van de raamdecoratie van Luxaflex wordt overgenomen door investeerder 3G Capital. Het in New York gevestigde bedrijf koopt een meerderheidsbelang van de controlerende familie Sonneberg dat via houdstermaatschappij HoldCo bijna 94 procent van de aandelen in bezit heeft. Aan Hunter Douglas hangt een prijskaartje van 7,1 miljard dollar, omgerekend bijna 6,3 miljard euro.

3G Capital betaalt 175 euro per aandeel, waarbij de investeerder driekwart van de stukken in handen krijgt. Daarmee wordt een premie van 73 procent gegeven op de slotkoers van Hunter Douglas van donderdag. De familie Sonneberg houdt 25 procent van de aandelen in handen.

Hunter Douglas is al meer dan 100 jaar in handen van de familie Sonneberg. Naast maker van raambekleding is het bedrijf ook een distributeur en producent van werktuigmachines. Het bedrijf was in de eerste negen maanden goed voor 3,4 miljard dollar aan inkomsten. Hunter Douglas bestaat uit 136 ondernemingen met 47 fabrieken en 89 assemblagebedrijven. Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen en telt ongeveer 23.000 werknemers

Behoud van cultuur

Het is voor 3G Capital de eerste grote transactie sinds 2015. Toen was 3G de drijvende kracht achter de fusie van levensmiddelenconcerns Kraft en Heinz. Het lukte 3G Capital in 2017 niet om de overname van Unilever te regelen. Daarmee was destijds omgerekend zo'n 126 miljard euro gemoeid. 3G Capital beheert vooral geld van zijn Braziliaanse stichtende partners en vermogende vrienden. Daaronder zijn de Colombiaanse familie Santo Domingo en de Zwitserse tenniskampioen Roger Federer.

David Sonneberg, de huidige topman blijft aan als bestuursvoorzitter van het bedrijf. Hij krijgt João Castro-Neves, een ervaren senior partner van 3G Capital als topman naast zich. Sonneberg zegt in een reactie verheugd te zijn over de overname. "Als private onderneming zal Hunter Douglas de mogelijkheid hebben om onze onderneming te laten groeien en uit te breiden met behoud van de cultuur van een familiebedrijf en de sterke relaties met belanghebbenden die de kern van ons succes vormen", zo zei hij.

De overname is nog wel afhankelijk van een aantal goedkeuringen.

Meer uit Financieel

Topman Viaplay stapt op na tegenvallende resultaten

STOCKHOLM (ANP) - Het Zweedse streamingplatform Viaplay ziet zijn topman Anders Jensen per direct vertrekken. Jensen bood zijn ontslag aan na tegenvallende resultaten van het platform, dat onder meer de Formule 1-races van Max Verstappen en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League uitzendt. Hij wordt opgevolgd door Jorgen Madsen Lindemann, oud-topman van MTG. Dat is het voormalige moederbedrijf van Viaplay. Jensen stond sinds de oprichting van Viaplay als zelfstandig bedrijf in 2018 aan het roer.

47 minuten geleden
Aandacht voor Shell op Damrak na productieverlaging OPEC+

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Shell. Het olie- en gasconcern profiteert mogelijk van de aanhoudende stijging van de olieprijzen. Die gingen maandag verder omhoog nadat Saudi-Arabië tijdens de vergadering van oliekartel OPEC+ besloot om de eigen olieproductie in juli vrijwillig met een miljoen vaten per dag te verlagen om de prijs te stutten. Het gehele oliekartel en zijn bondgenoten willen daarnaast volgend jaar minder olie gaan produceren.

1 uur geleden
Japanse elektronicabedrijven zetten Nikkei op stevige winst

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio liet maandag een stevige winst zien onder aanvoering van de Japanse elektronicabedrijven Sony, Sharp en Panasonic. Ook de andere Aziatische markten wonnen terrein. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op de goedkeuring van het akkoord om het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid te verhogen. Zaterdag zette de president Joe Biden de langverwachte handtekening onder de overeenkomst. Daarmee zijn de betalingsproblemen van de Verenigde Staten definitief afgewend.

2 uur geleden
Driekwart ondernemers kan hogere kosten niet doorberekenen

AMSTERDAM (ANP) - Driekwart van de ondernemers in Nederland zegt hogere kosten niet of slechts voor een deel te kunnen doorberekenen aan klanten. Dat komt vooral doordat ze vrezen klanten kwijt te raken aan de concurrentie. Ook zijn prijzen vaak vastgelegd in afspraken met klanten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van onderzoek bij ondernemers.

8 uur geleden
OPEC+ verlaagt olieproductie om prijs te stutten

WENEN (ANP/DPA) - Het oliekartel OPEC+ wil volgend jaar ongeveer 40 miljoen vaten (van 159 liter per stuk) per dag produceren. Volgens het Russische persbureau Tass betekent dit een verlaging van het totale productievolume van de groep olieproducerende landen en bondgenoten als Rusland met 1,39 miljoen vaten per dag.

14 uur geleden
Focus beleggers op olie en Apple na langverwachte schuldendeal

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers zullen deze week hopen dat het optimisme op de wereldwijde beurzen van voor het weekend nog even doorzet. De afgelopen tijd heerste er veel onzekerheid vanwege het uitblijven van een deal voor het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond. Maar zaterdag zette de president Joe Biden de langverwachte handtekening onder de overeenkomst. Daarmee zijn de betalingsproblemen voor de federale overheid van de Verenigde Staten definitief afgewend.

17 uur geleden
Onenigheid met Afrikaanse leden OPEC+ over olieproductiedoelen

WENEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Afrikaanse leden van oliekartel OPEC+ worden steeds meer onder druk gezet om de ruimte binnen hun doelstellingen voor olieproductie op te geven. Die ruimte zou dan toekomen aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die graag meer willen produceren. Met name Angola en Nigeria hebben moeite om hun doelstellingen te halen.

22 uur geleden