Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Invaller Abraham helpt FC Groningen aan zege op Fortuna Sittard

Invaller Abraham helpt FC Groningen aan zege op Fortuna Sittard

GRONINGEN (ANP) - Paulos Abraham heeft FC Groningen aan een thuiszege op Fortuna Sittard geholpen. De 18-jarige aanvaller mocht na rust invallen en tekende voor het enige doelpunt: 1-0.

Abraham trof doel in de 50e minuut, op aangeven van Tomas Suslov. Hij was direct na rust in het veld gekomen voor de geblesseerde Jørgen Strand Larsen. FC Groningen blijft de nummer 6 van de Eredivisie, met een achterstand van 1 punt op het als vijfde geklasseerde Feyenoord dat zondag nog tegen AZ speelt. Fortuna staat negende in de Eredivisie.

Fortuna Sittard was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Lisandro Semedo kreeg een mooie kans om het overwicht van zijn ploeg te belonen. De aanvaller schoot echter naast. Bij Fortuna Sittard maakte doelman Piet Velthuizen zijn debuut. Hij viel al na 22 minuten uit, met ogenschijnlijk een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Alexei Koselev, die Fortuna Sittard mogelijk gaat verlaten.

Abraham dacht FC Groningen in de slotfase op 2-0 te zetten. Zijn tweede doelpunt werd echter afgekeurd op advies van de videoscheidsrechter, die zag dat Alessio Da Cruz buitenspel stond.

Meer uit Voetbal

Helmond Sport raakt koppositie kwijt na eerste verlies

HELMOND (ANP) - Helmond Sport heeft in de zevende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie de eerste nederlaag geleden. Tegen het bezoekende FC Volendam werd het 2-3, waardoor de Brabanders de koppositie moesten afstaan aan FC Den Bosch.

2 uur geleden
Sadiq schiet AZ naar koppositie in Eredivisie

ZWOLLE (ANP) - AZ heeft in ieder geval voor twee dagen de koppositie in de Eredivisie overgenomen van PSV. De Alkmaarders wonnen door treffers van Ibrahim Sadiq met 2-1 bij PEC Zwolle. Dylan Vente scoorde voor de thuisploeg.

2 uur geleden
Paris Saint-Germain in beroep tegen betaling aan Mbappé

PARIJS (ANP/AFP) - Paris Saint-Germain gaat in beroep tegen de uitspraak van de Franse voetbalcompetitie (LFP) dat de club oud-speler Kylian Mbappé 55 miljoen euro aan achterstallige betalingen verschuldigd is. De club bevestigde berichtgeving hierover van de krant Le Monde.

2 uur geleden
De Bruyne onzeker bij City in aanloop naar kraker tegen Arsenal

MANCHESTER (ANP/RTR) - Het is nog onduidelijk of Kevin De Bruyne zondag in actie kan komen tijdens de topper in de Premier League tussen Manchester City en Arsenal. Dat heeft trainer Pep Guardiola in aanloop naar de ontmoeting gezegd.

6 uur geleden
Heracles-middenvelder Scheperman moet knieoperatie ondergaan

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kan voorlopig geen beroep doen op Sem Scheperman. De Eredivisionist meldt dat de 22-jarige middenvelder maandag een operatie ondergaat aan zijn linkerknie.

6 uur geleden
Ihattaren gelooft dat hij weer gaat 'schitteren' op het veld

WAALWIJK (ANP) - Mo Ihattaren heeft nog altijd vertrouwen in zijn kwaliteiten als voetballer. Hij onderschrijft de mening van zijn psycholoog Bram Bakker dat hij over een half jaar zelfs bij het Nederlands elftal zou kunnen aansluiten. "Dat is niet gelogen toch. Als het op voetbal aankomt, geloof ik dat ook", zegt de 22-jarige middenvelder bij ESPN.

8 uur geleden
Perisic kan zich leven zonder voetbal moeilijk voorstellen

EINDHOVEN (ANP) - Als het aan Ivan Perisic ligt, maakt hij zondag al zijn debuut bij PSV. "Negentig minuten is nog iets te veel van het goede, maar ik ben beschikbaar en ik kan spelen. Ik ben hongerig, dat is hoe ik ben", zei de 35-jarige Kroaat, die in een goedgevulde perszaal op sportcomplex De Herdgang de aanwezige journalisten toesprak.

8 uur geleden