Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Invallen politie en vijf aanhoudingen na miljoenenfraude

Invallen politie en vijf aanhoudingen na miljoenenfraude

MAASTRICHT (ANP) - De politie en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst FIOD hebben maandag drie mannen en twee vrouwen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een internationale zwendel met onder meer hypotheken, het ontduiken van loonbelasting en het onterecht ontvangen van coronasteun. Het gaat om een 34-jarige vrouw uit Brunssum, een 44-jarige vrouw uit Tilburg, een 41-jarige man uit Hoevelaken, een 48-jarige man uit Maastricht, evenals een 41-jarige man van wie de verblijfplaats niet bekend werd gemaakt. Verder vielen politie, FIOD en Arbeidsinspectie binnen in 22 panden en werden voertuigen, grote sommen contant geld, administratie, gebouwen en computers in beslag genomen.

Enkele verdachten waren werkzaam bij een landelijk hypotheekbemiddelaarskantoor. Het netwerk verkocht onder meer valse loonstroken en werkgeversverklaringen waarmee hypotheken en huurcontracten werden geregeld. De hiertoe opgezette bedrijven stonden vaak op naam van katvangers.

De FIOD hield maandag bij invallen in vijf panden een 41-jarige aandeelhouder en bestuurder van meerdere bedrijven aan op verdenking van het niet betalen van loonheffingen, leidend tot een belastingschuld van meerdere miljoenen euro's. Samen met een 46-jarige vrouw zou de man zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen.

Arbeidsinspectie

De Arbeidsinspectie doorzocht zes panden, en legde beslag op een gebouw en meerdere bankrekeningen in binnen- en buitenland. Drie bedrijven zouden een half miljoen aan tegemoetkoming van de loonkosten tijdens corona hebben geïncasseerd, maar vermoedelijk is dit geld niet naar salarissen gegaan.

De politie doorzocht onder meer elf panden in Luxemburg, Brunssum, Heerlen, Tilburg, Maastricht, Hoevelaken, Eindhoven, Houten en Weert. Zes panden werden in beslag genomen vanwege hypotheekfraude of witwassen. De politie heeft nog meer verdachten in het vizier, die mogelijk later zullen worden aangehouden.

In een pand in Lelystad, eigendom van een van de aangehouden verdachten, vonden handhavers een onbekend aantal arbeidsmigranten die er illegaal zouden verblijven. Daarbij is volgens de politie mogelijk sprake van uitkeringsfraude.

Meer uit Binnenland

Rijswijk mag Eritrees bevrijdingsfeest van rechter verbieden

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Rijswijk mag het Eritrees bevrijdingsfeest dat voor zaterdag gepland stond in een evenementenlocatie, verbieden. Dat oordeel velt de rechter. De organisator van het feest, Federatie van Eritrese Gemeenschappen Nederland (FEN), en zalencentrum Event Plaza hebben daarmee het kort geding dat ze aanspanden, verloren.

2 uur geleden
Douane vindt 500 kilo coke bij lading bananen in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - In de haven van Vlissingen is afgelopen weekend bijna 500 kilo cocaïne onderschept. De drugs hadden een geschatte straatwaarde van ruim 37 miljoen euro en zijn vernietigd, meldt het Openbaar Ministerie, dat de vondst pas woensdag bekend heeft gemaakt.

3 uur geleden
Bezetting universiteitsgebouw Maastricht beëindigd

MAASTRICHT (ANP) - De bezetting van een faculteitsgebouw van de Universiteit Maastricht (UM) is woensdagavond beëindigd. Ook hebben de actievoerders hun vorige week maandag opgezette tentenkamp achter de faculteit sociaal-culturele wetenschappen "vrijwillig" verlaten. Dat heeft de UM bekendgemaakt. De actievoerders ontkennen dat ze het tentenkamp vrijwillig hebben verlaten. Ze wilden er naar eigen zeggen blijven, maar hadden de keus tussen gearresteerd worden of vrijwillig weggaan.

5 uur geleden
Strafzaak tegen bedrijven en leidinggevenden Stint volgend jaar

DEN BOSCH (ANP) - De strafzaak tegen twee bedrijven, verantwoordelijk voor productie en verkoop van de Stint, en twee leidinggevenden van die bedrijven staat gepland voor maart en april volgend jaar. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt.

11 uur geleden
Weer 18 jaar cel opgelegd voor de moord op Ichelle

DEN BOSCH (ANP) - Het gerechtshof in Den Bosch heeft woensdag achttien jaar celstraf opgelegd voor de moord op de 29-jarige Ichelle van de Velde uit het Zeeuwse Oostburg. Dat had het Openbaar Ministerie ook geëist. De vrouw werd in december 2020 gewurgd door Sandra H. in haar spirituele winkel.

11 uur geleden
Actievoerders UM krijgen steun van Maastrichtenaren

MAASTRICHT ~(ANP) - Pro-Palestijnse actievoerders hebben de afgelopen tijd steun gekregen van Maastrichtenaren. Vooral oudere Maastrichtenaren komen de mensen in het tentenkamp achter een universiteitsgebouw aan de Grote Gracht broodjes, ander voedsel en drinken brengen. Dat zei een docent van de Universiteit Maastricht (UM) op straat voor het sinds woensdag bezette faculteitsgebouw sociaal-culturele wetenschappen.

12 uur geleden
Nog meer indirecte discriminatie door algoritmes DUO dan gedacht

DEN HAAG (ANP) - Studenten met een migratieachtergrond zijn inderdaad indirect gediscrimineerd door de computersystemen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de organisatie die onder meer over de studiefinanciering gaat. En die discriminatie was waarschijnlijk nog groter dan gedacht. Dat komt naar voren uit een onderzoek in opdracht van de dienst.

13 uur geleden