Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Intertrust klimt op groen Damrak na overnamebod

Intertrust klimt op groen Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Intertrust werd maandag flink hoger gezet op de Amsterdamse beurs. De financieel dienstverlener is akkoord gegaan met een overnamebod van 20 euro per aandeel van het Amerikaanse trustkantoor CSC. Intertrust voerde eerder al gesprekken met investeerder CVC Capital Partners over een bod van 18 euro per aandeel, maar die gesprekken werden afgelopen week afgebroken. Het bedrijf had al laten weten door meerdere partijen te zijn benaderd voor een overname.

In de MidKap steeg Intertrust dik 6 procent tot 19,50 euro. Het overnamebod van CSC waardeert het bedrijf op 1,8 miljard euro. De interesse van investeerders in Intertrust kwam op gang nadat een ontevreden aandeelhouder in een brief had aangegeven dat het bedrijf niet goed genoeg presteert. Ook ligt de trustsector al enige tijd onder vuur van toezichthouders vanwege witwassen en belastingontwijking.

De beurzen bleven daarnaast in de greep van de opmars van de Omikron-variant. Afgelopen week lieten de aandelenmarkten flinke koersbewegingen zien door de onzekerheid over de impact van de nieuwe virusvariant op de economie, waarbij forse dalingen werden opgevolgd door een herstel.

Unibail-Rodamco-Westfield

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in het groen op 773,71 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 1012,90 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen tot 0,6 procent. De DAX in Frankfurt steeg 0,7 procent ondanks een onverwachte forse daling van de Duitse fabrieksorders in oktober.

Sterkste stijger bij de hoofdbedrijven op het Damrak was winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 2,8 procent. Olie- en gasconcern Shell volgde met een plus van 1,6 procent. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, sloot de rij met een min van 3,1 procent. Prosus verloor 1,2 procent door de aanhoudende koersdruk in de Chinese techsector, waarin de techinvesteerder grote belangen heeft.

Telecom Italia

In Milaan daalde Telecom Italia 5 procent. Het Franse mediaconcern Vivendi (plus 0,4 procent), grootaandeelhouder van het Italiaanse telecombedrijf, zou bereid zijn om te praten over een overname van Telecom Italia door de Italiaanse staat. Onlangs bood de Amerikaanse investeerder KKR bijna 11 miljard euro voor Telecom Italia, maar Vivendi zag daar nog niets in.

De euro was 1,1284 dollar waard, tegen 1,1309 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 2,4 procent in prijs tot 67,84 dollar. Brentolie kostte 2,2 procent meer op 71,44 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

1 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

4 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

7 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

8 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden