Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Intertrust klimt op groen Damrak na overnamebod

Intertrust klimt op groen Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Intertrust werd maandag flink hoger gezet op de Amsterdamse beurs. De financieel dienstverlener is akkoord gegaan met een overnamebod van 20 euro per aandeel van het Amerikaanse trustkantoor CSC. Intertrust voerde eerder al gesprekken met investeerder CVC Capital Partners over een bod van 18 euro per aandeel, maar die gesprekken werden afgelopen week afgebroken. Het bedrijf had al laten weten door meerdere partijen te zijn benaderd voor een overname.

In de MidKap steeg Intertrust dik 6 procent tot 19,50 euro. Het overnamebod van CSC waardeert het bedrijf op 1,8 miljard euro. De interesse van investeerders in Intertrust kwam op gang nadat een ontevreden aandeelhouder in een brief had aangegeven dat het bedrijf niet goed genoeg presteert. Ook ligt de trustsector al enige tijd onder vuur van toezichthouders vanwege witwassen en belastingontwijking.

De beurzen bleven daarnaast in de greep van de opmars van de Omikron-variant. Afgelopen week lieten de aandelenmarkten flinke koersbewegingen zien door de onzekerheid over de impact van de nieuwe virusvariant op de economie, waarbij forse dalingen werden opgevolgd door een herstel.

Unibail-Rodamco-Westfield

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in het groen op 773,71 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 1012,90 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen tot 0,6 procent. De DAX in Frankfurt steeg 0,7 procent ondanks een onverwachte forse daling van de Duitse fabrieksorders in oktober.

Sterkste stijger bij de hoofdbedrijven op het Damrak was winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 2,8 procent. Olie- en gasconcern Shell volgde met een plus van 1,6 procent. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, sloot de rij met een min van 3,1 procent. Prosus verloor 1,2 procent door de aanhoudende koersdruk in de Chinese techsector, waarin de techinvesteerder grote belangen heeft.

Telecom Italia

In Milaan daalde Telecom Italia 5 procent. Het Franse mediaconcern Vivendi (plus 0,4 procent), grootaandeelhouder van het Italiaanse telecombedrijf, zou bereid zijn om te praten over een overname van Telecom Italia door de Italiaanse staat. Onlangs bood de Amerikaanse investeerder KKR bijna 11 miljard euro voor Telecom Italia, maar Vivendi zag daar nog niets in.

De euro was 1,1284 dollar waard, tegen 1,1309 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 2,4 procent in prijs tot 67,84 dollar. Brentolie kostte 2,2 procent meer op 71,44 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Landbouwexport boven de 100 miljard, geholpen door hogere prijzen

DEN HAAG (ANP) - De export van landbouwproducten is vorig jaar voor het eerst boven de 100 miljard euro uitgekomen. Volgens Wageningen University & Research (WUR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die gezamenlijk de afzet onderzochten, werd de toename vooral veroorzaakt door hogere prijzen en in mindere mate ook door hogere volumes. Op jaarbasis steeg de exportwaarde met 9,4 procent tot 104,7 miljard euro.

2 uur geleden
Landbouwexport boven de 100 miljard, geholpen door hogere prijzen

DEN HAAG (ANP) - De export van landbouwproducten is vorig jaar voor het eerst boven de 100 miljard euro uitgekomen. Volgens Wageningen University & Research (WUR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die gezamenlijk de afzet onderzochten, werd de toename vooral veroorzaakt door hogere prijzen en in mindere mate ook door hogere volumes. Op jaarbasis steeg de exportwaarde met 9,4 procent tot 104,7 miljard euro.

5 uur geleden
Netflix stelt teleur met groei nieuwe abonnees, aandeel keldert

LOS GATOS (AFN/RTR) - Streamingdienst Netflix heeft in het vierde kwartaal minder nieuwe abonnees binnengehaald dan analisten op Wall Street hadden verwacht. In het derde kwartaal had Netflix nog veel succes met de Zuid-Koreaanse thrillerserie Squid Game en het bedrijf kwam in de afgelopen periode met een hoop nieuwe series en films naar buiten. Op de beurs in New York ging het aandeel Netflix in de zogeheten handel nabeurs met wel 15 procent onderuit.

6 uur geleden
Wall Street sluit in het rood en zet forse verliesreeks door

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag weer in het rood gesloten, waarmee de flinke koersverliezen van deze week een vervolg kregen. Eerder op de dag waren juist nog plussen te zien, maar de zorgen over een snellere renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank om de hoge inflatie te beteugelen, staken opnieuw de kop op onder beleggers op Wall Street.

6 uur geleden
CNBC: Peloton pauzeert productie fitnessapparatuur om zwakke vraag

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse maker van fitnessapparatuur voor thuisgebruik Peloton Interactive gaat de productie van zijn dure hometrainers en loopbanden tijdelijk stilleggen vanwege een sterk gedaalde vraag. Dat meldde zakenzender CNBC op basis van interne documenten. Op Wall Street ging de koers van Peloton hard omlaag door het nieuws.

8 uur geleden
Vakbond reageert sceptisch op quarantainevoorstel supermarkten

AMSTERDAM (ANP) - De oproep om quarantaineregels voor supermarktmedewerkers te versoepelen zorgt voor scepsis bij vakbond FNV. Volgens de bond moeten werkgevers in de supermarktsector eerst meer doen om hun eigen medewerkers te beschermen.

10 uur geleden
KLM gaat vluchten 'proactief' schrappen om hoog ziekteverzuim

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM gaat "proactief" vluchten annuleren tussen 7 februari en 13 maart. Aanleiding is het hoge ziekteverzuim onder personeel door coronabesmettingen en quarantaineverplichtingen. Door minder vaak te vliegen hoopt de luchtvaartmaatschappij de druk te verlichten voor vliegend personeel dat wél aan het werk kan.

10 uur geleden