Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Interpolis: geschillen tussen consument en webshops verdrievoudigd

Interpolis: geschillen tussen consument en webshops verdrievoudigd

DEN HAAG (ANP) - Het aantal juridische geschillen tussen consumenten en webshops is tot nu toe dit jaar verdrievoudigd vergeleken met heel 2021, meldt Interpolis. Volgens de verzekeraar gaat het om producten die niet geleverd worden, online-oplichting of producten die niet voldoen aan de omschrijving op de website.

Consumenten maakten 1364 keer aanspraak op hun rechtsbijstandverzekering vergeleken met 454 vorig jaar. Het jaar daarvoor ging het om 335 gevallen. "Het aantal geschillen rondom webshops laat al langer een stijgende lijn zien. De toename van online-aankopen en de stijgende prijzen lijken hun weerslag te hebben op het aantal conflicten tussen consumenten en webshops", stelt Interpolis.

Volgens het bedrijf gaan consumenten door de stijgende prijzen online op zoek naar aanbiedingen en websites met goedkope producten om kosten te besparen. "Daarbij vergeten zij soms om goed te controleren hoe betrouwbaar en veilig de website is. Wees waakzaam bij het doen van online aankopen", zegt de verzekeraar.

Ook het Verbond van Verzekeraars ziet dat fraude met webwinkels de laatste jaren is toegenomen. "Door corona zijn we natuurlijk alleen maar meer gaan bestellen via webshops. Dan zie je natuurlijk dat het aantal mensen dat daar op een oneerlijke manier aan wil verdienen, ook toeneemt", zegt een woordvoerster.

Meer uit Financieel

Vastgoedinvesteerder Signa vraagt uitstel van betaling aan

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - De noodlijdende Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa Holding heeft een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De stap volgt op het mislukken van een laatste poging om noodfinanciering te verkrijgen. De mede-eigenaar van het Chrysler Building in New York lijkt daarmee een van de meest prominente slachtoffers van de crisis in de Europese commerciƫle vastgoedmarkt te worden.

26 minuten geleden
Claimclub: schadevergoeding om sjoemelsoftware stap dichterbij

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Diesel Emissions Justice heeft van de rechter in Amsterdam groen licht gekregen voor een collectieve rechtszaak tegen Peugeot, Citroƫn, DS en Opel. Volgens de belangenorganisatie kan de rechtbank hiermee de claim nu inhoudelijk gaan beoordelen. "Een belangrijke doorbraak", stelt Joost Edixhoven, een van de advocaten van de stichting.

27 minuten geleden
Rechter oordeelt na klachten dat 5G-plan kabinet in orde is

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank van Rotterdam ziet niets verkeerd in de manier waarop het kabinet frequenties voor 5G heeft verdeeld. Telecombedrijven en lokale gebruikers als Schiphol en de haven van Rotterdam waren ontevreden en spanden een rechtszaak aan. Maar een minister kan onmogelijk iedereen tevreden stellen doordat alle belangen sterk uiteenlopen, stelt de rechter.

29 minuten geleden
Duitse lobbygroep: tekort aan vakkrachten op kritiek niveau

BERLIJN (ANP/DPA) - Het tekort aan vakkrachten in de Duitse economie heeft een kritiek niveau bereikt. Dat zegt de Duitse Industrie- en Handelskamer (DIHK). Volgens een nieuw rapport van de lobbygroep kan de helft van de bedrijven openstaande vacatures niet invullen.

45 minuten geleden
OESO: aanpak krapte arbeidsmarkt grootste prioriteit Nederland

PARIJS (ANP) - Het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt moet een van de grootste prioriteiten zijn van het nog te vormen nieuwe kabinet, schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een nieuw rapport. Het samenwerkingsverband van 38 voornamelijk rijke landen stelt dat werknemers in Nederland vooral meer uren moeten werken.

1 uur geleden
OESO somberder over groei wereldeconomie dit jaar

PARIJS (ANP/RTR) - De wereldeconomie groeit dit jaar iets minder hard dan eerder gedacht, stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een nieuw rapport. De sterk gestegen rentes drukken op de uitgaven en investeringen van bedrijven en consumenten. Daarnaast neemt de wereldhandel maar mondjesmaat toe.

1 uur geleden
Duitse kijkers Formule 1 haken af door dominantie Verstappen

BERLIJN (ANP/DPA) - In Duitsland trokken de uitzendingen van de Formule 1-races dit jaar flink minder kijkers. In het land worden de F1-races uitgezonden door het Britse satelliettelevisienetwerk Sky. De zender erkende dat het recordseizoen van Max Verstappen en een tekort aan Duitse coureurs hebben geleid tot een daling van een vijfde van de kijkcijfers voor F1 in Duitsland.

2 uur geleden