Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Internetleverancier Rodin failliet, curator zoekt koper netwerk

Internetleverancier Rodin failliet, curator zoekt koper netwerk

GRONINGEN (ANP) - Internetleverancier Rodin Broadband Groningen is door de rechter failliet verklaard. De onderneming, die zich bezighield met de uitrol van snel internet op het Groningse platteland, verkeerde al enige tijd in financiële moeilijkheden. Curator Jan Hein Mastenbroek benadrukt in een verklaring dat hij er alles aan zal doen om het internetnetwerk voor klanten beschikbaar te houden.

Voor de klanten verandert er momenteel dus niets. Mastenbroek wil zo spoedig mogelijk op zoek gaan naar een koper voor het netwerk van de onderneming, zodat de aanleg van snelle verbindingen in de noordelijke provincie door kan gaan. "Het is van het grootste belang dat dit proces een kans krijgt, omdat anders de schade voor alle betrokkenen enorm zou zijn en het project in ieder geval niet meer uitvoerbaar zou zijn", geeft de curator aan.

Rodin kreeg een aantal jaar geleden de klus om in het Groningse buitengebied duizenden zogeheten witte adressen aan te sluiten op snel internet. Dat zijn adressen die ver op het platteland liggen en voor een commercieel bedrijf niet aantrekkelijk zijn om aan te sluiten. Vandaar dat er publiek geld in werd gestoken. Met de klus waren tientallen miljoenen euro's gemoeid. Maar eerder dit jaar kwam naar voren dat er nog maar weinig aansluitingen echt waren gerealiseerd.

Geen medewerkers

Rodin staakte volgens Dagblad van het Noorden na verschillende tegenslagen vorig jaar al voorlopig het project Snel Internet Groningen. Het bedrijf had meer geld nodig van de provincie. Eerder dit jaar meldde de krant dat de Luxemburgse aandeelhouder CEBF bij Rodin ingreep en dat er achter de schermen aan een plan werd gewerkt om de onderneming er weer bovenop te helpen.

Dat laatste lijkt niet gelukt. Vorige week verleende de rechtbank in Groningen al uitstel van betaling. Deze surseance is nu omgezet in een bankroet. "Hoewel het bedrijf nu failliet verklaard is, zal het voorlopig worden voortgezet in de huidige vorm", laat de curator weten. "Dit gebeurt in de hoop om zo het doel, snel internet voor het buitengebied van Groningen, alsnog te kunnen realiseren."

Daarvoor is het dan wel van belang dat er extra geld komt. Volgens Mastenbroek zijn er nog maar rond de 1600 klanten. De failliet verklaarde vennootschap telt volgens hem geen medewerkers. Via andere vennootschappen zijn er natuurlijk wel mensen in de weer, maar die vallen niet onder de curator. Waar het precies is misgegaan bij Rodin, moet Mastenbroek nog uitzoeken.

Meer uit Financieel

Curaçao ontving nog nooit zoveel bezoekers als in maart 2024

WILLEMSTAD (ANP) - Maart 2024 gaat op Curaçao de boeken in als de beste toerismemaand ooit: het eiland verwelkomde afgelopen maand 63.556 toeristen. Dat is een stijging van 38 procent vergeleken met maart vorig jaar, zo maakte het Curaçaose toeristenbureau (CTB) vrijdag bekend.

32 minuten geleden
AI-bedrijf Nvidia verliest ruwweg 200 miljard aan beurswaarde

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Chipconcern Nvidia heeft op Wall Street vrijdag ruwweg 200 miljard dollar aan beurswaarde verloren. Het grote vertrouwen van de financiële markten in alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, lijkt een flinke knauw te hebben gekregen. Beleggers hebben de maker van chips voor AI-toepassingen 10 procent lager gezet door zorgen dat de aanstaande kwartaalcijfers van Nvidia wel eens tegen kunnen vallen.

2 uur geleden
Achterban FNV schaart zich achter nieuwe NS-cao

UTRECHT (ANP) - Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij spoorvervoerder NS heeft ingestemd met het verbeterde cao-resultaat voor het NS-personeel. Daarmee lijkt de dreiging van nieuwe vakbondsacties bij de NS voorbij.

3 uur geleden
Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

5 uur geleden
Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

6 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

7 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

9 uur geleden