Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Internazionale in Amerikaanse handen door niet-afbetaalde lening

Internazionale in Amerikaanse handen door niet-afbetaalde lening

MILAAN (ANP/RTR) - De Italiaanse kampioen Internazionale is in Amerikaanse handen gekomen nadat de Chinese eigenaar had verzuimd een lening af te betalen. Na het verlopen van de termijn dinsdag stond volgens investeringsfonds Oaktree Capital Management nog een schuld van bijna 400 miljoen euro open, waardoor het fonds nu het recht had de club over te nemen. Dat meldt Oaktree in een verklaring.

Oaktree verstrekte de lening in 2021, toen Inter met forse verliezen kampte door onder meer de beperkingen van de coronapandemie. De Amerikanen stelden geld beschikbaar zodat de club uit Milaan de salarissen van spelers en medewerkers kon blijven betalen. Inter was sinds 2016 in handen van het grote Chinese bedrijf Suning.

Oaktree zegt nauw met de leiding van de club te gaan samenwerken. "Onze eerste focus is operationele en financiële stabiliteit. We hebben groot respect voor het managementteam van Inter", stelt het fonds in de verklaring.

Inter veroverde vorige maand zijn twintigste landstitel, waardoor het nu met een tweede ster op het shirt mag gaan spelen. Vorig seizoen haalden Oranje-internationals Denzel Dumfries en Stefan de Vrij met de club voor het eerst sinds 2010 de finale van de Champions League, maar verloren die van Manchester City.

Meer uit Voetbal

Bondscoach Kroatië biedt excuses aan na nederlaag tegen Spanje

BERLIJN (ANP) - Bondscoach Zlatko Dalic van Kroatië heeft zich bij de supporters verontschuldigd voor de nederlaag tegen Spanje in de eerste groepswedstrijd van het EK. Volgens Dalic ontbrak het zijn spelers aan felheid in de 3-0-nederlaag in Berlijn.

30 minuten geleden
Bajrami maakt namens Albanië snelste EK-doelpunt ooit

DORTMUND (ANP) - Nedim Bajrami heeft namens Albanië het snelste doelpunt in de historie van het EK gemaakt. De Albanese middenvelder schoot in de wedstrijd tegen titelverdediger Italië in Dortmund na 22 seconden de bal in het doel, na een inworp van Federico Dimarco.

1 uur geleden
Bondscoach Koeman overlaadt Simons vlak voor EK met complimenten

HAMBURG (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman is tevreden over de manier waarop Xavi Simons zich tijdens de voorbereiding op het EK bij het Nederlands elftal manifesteert. "Hij is een van de grootste talenten die we op dit moment hebben", zei hij op een afsluitende persconferentie voor het eerste duel van Oranje met Polen van zondag op het EK.

1 uur geleden
Duitsland maakt tegen Schotten indruk op aanvoerder Van Dijk

HAMBURG (ANP) - Duitsland heeft met de ruime overwinning op Schotland (5-1) bij de start van het EK indruk gemaakt op Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk. "Zij hebben veel spelers die het verschil kunnen maken. Duitsland heeft de lat met deze wedstrijd hoog gelegd. In maart verloren wij met 2-1 van ze in een oefenwedstrijd, toen zag je al dat ze op de goede weg waren", zei de centrale verdediger van Liverpool in het Volksparkstadion, waar Nederland zondag Polen treft in de eerste groepswedstrijd.

2 uur geleden
Servische bondscoach diep onder de indruk van Bellingham

GELSENKIRCHEN (ANP/BELGA) - De Servische bondscoach Dragan Stojkovic weet welke speler van Engeland zondag op het EK vooral afgestopt moet worden. Hij roemde de 20-jarige Jude Bellingham, die nog niet zo lang geleden met Real Madrid de Champions League won.

2 uur geleden
Koeman verwacht Brobbey terug voor duel met Fransen op EK

HAMBURG (ANP) - Brian Brobbey mist zondag het eerste duel van het Nederlands elftal met Polen op het EK. Maar bondscoach Ronald Koeman verwacht dat de spits komende vrijdag op tijd fit is voor de volgende wedstrijd van Oranje tegen Frankrijk op de Europese eindronde.

2 uur geleden
Effectief Spanje start EK met ruime zege op Kroatië

BERLIJN (ANP) - Een uiterst effectief Spanje heeft in de eerste groepswedstrijd op het EK voetbal een tik uitgedeeld aan Kroatië. In Berlijn werd het 3-0. Die stand stond al na 45 minuten op het bord. Groepsgenoten Italië en Albanië spelen om 21.00 uur tegen elkaar.

2 uur geleden