Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Internazionale en Real Madrid pakken winst in groep D

Internazionale en Real Madrid pakken winst in groep D

MILAAN/KIEV (ANP) - In groep D van de Champions League heeft debutant FC Sheriff de eerste averij opgelopen. De kampioen van Moldavië verloor met 3-1 bij Internazionale. Eerder won FC Sheriff in de poule verrassend van Sjachtar Donetsk en Real Madrid.

In Oekraïne behaalde Real Madrid een grote overwinning tegen Sjachtar Donetsk: 0-5. De Spaanse grootmacht staat nu op 6 punten, evenveel als FC Sheriff. Inter heeft 4 punten en Sjachtar pakte tot dusver slechts 1 punt.

Inter trad aan met de verdedigers Stefan de Vrij en Denzel Dumfries. De twee internationals zorgden gezamenlijk voor de derde treffer van de thuisclub. Scheidsrechter Danny Makkelie leidde het duel in Milaan.

Goals

Na ruim een halfuur opende Edin Dzeko de score met een fraaie volley (1-0). Uit een vrije trap bracht Sebastien Thill in de 52e minuut de gelijkmaker op zijn naam (1-1). Amper 6 minuten later leidde Inter alweer dankzij een doelpunt van Arturo Vidal, die raakt schoot in de korte hoek (2-1). De Vrij besliste het duel met een trefzekere uithaal uit een kopbal van Dumfries (3-1).

In Kiev had Real Madrid in de 37e minuut een eigen doelpunt van verdediger Serhi Krivtsov nodig om op voorsprong te komen. Na een voorzet van Lucas Vázquez tikte de aanvoerder de bal met een mooie boog over zijn doelman Anatoli Troebin (0-1). Kort na de rust zorgde Vinícius Júnior voor 0-2 met een fraaie voetbeweging na een splijtende pass van Luka Modric. De Braziliaan bracht na een weergaloze solo ook 0-3 op zijn naam. Zijn landgenoot Rodrygo (0-4) en Karim Benzema (0-5) bezorgden Real Madrid een klinkende zege.

Meer uit Voetbal

Vitesse - NEC zonder uitsupporters door zorgen om veiligheid

ARNHEM (ANP) - De derby tussen Vitesse en NEC wordt op zondag 7 april zonder uitsupporters gespeeld. Op verzoek van de Arnhemse club heeft de lokale driehoek (politie, gemeente en justitie) dit besluit genomen, omdat er zorgen waren over het kunnen waarborgen van de veiligheid, meldt Vitesse. De zorgen over de veiligheid hebben te maken met de huidige situatie van de nummer 17 van de Eredivisie.

1 uur geleden
Heracles meerdere maanden zonder verdediger Bultman

ALMELO (ANP) - Stijn Bultman kan de komende maanden niet in actie komen voor Heracles Almelo. De 19-jarige verdediger heeft tijdens een training van Oranje onder 19 een zware knieblessure opgelopen.

1 uur geleden
Voetbalsters PSG bereiken halve finales Champions League

PARIJS (ANP) - De voetbalsters van Paris Saint-Germain hebben de halve finales van de Champions League bereikt. De club uit Parijs won met 3-0 van het Zweedse BK Häcken, nadat de Franse voetbalsters de eerste wedstrijd ook al met 2-1 hadden gewonnen.

13 uur geleden
Coach voetbalsters Leicester ontslagen na 'overtreding gedragscode'

LEICESTER (ANP/RTR) - Voetbalclub Leicester City heeft vrouwencoach Willie Kirk ontslagen. De club, waarvoor de Nederlandse keepster Lize Kop uitkomt, meldt dat Kirk de 'gedragscode' heeft overtreden. Britse media melden dat er een intern onderzoek liep vanwege een vermeende relatie van de coach met een speelster van de club.

13 uur geleden
Voetbalsters Barcelona opnieuw naar laatste vier Champions League

BARCELONA (ANP) - De voetbalsters van FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Spaanse titelverdediger, met Oranje-international Esmee Brugts in de basis, kende niet al te veel problemen met het Noorse SK Brann. Na de 2-1-zege in de uitwedstrijd werd het in het eigen Estadi Johan Cruyff 3-1.

15 uur geleden
AZ-aanvoerster Van Lunteren gaat nog een jaar door

ALKMAAR (ANP) - Desiree van Lunteren voetbalt ook volgend seizoen voor AZ. De Alkmaarse eredivisionist heeft het contract van de 31-jarige aanvoerster met een jaar verlengd.

16 uur geleden
Reservedoelman Alblas van Excelsior stopt door knieblessure

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior-keeper Norbert Alblas beëindigt na dit seizoen zijn carrière. De 29-jarige reservedoelman van de Rotterdammers liep vorige week tijdens de training een kruisbandblessure op, de derde in zijn loopbaan. Alblas besloot daarna te stoppen en zich te gaan richten op een trainersloopbaan.

18 uur geleden