Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Internationaal medeleven na aardbeving in Marokko

Internationaal medeleven na aardbeving in Marokko

MARRAKECH (ANP) - De eerste regeringsleiders hebben hun medeleven betuigd na de aardbeving in Marokko. Door de zware beving van vrijdagavond zijn honderden mensen om het leven zijn gekomen.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz stuurde zaterdagochtend vroeg een bericht via X, voorheen Twitter. "Wat een slecht nieuws uit Marokko. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van deze verwoestende aardbeving. We denken aan iedereen die geraakt wordt door deze natuurramp", aldus de bondskanselier.

De Indiase premier Narendra Modi stond bij de start van de G20-top in New Delhi stil bij Marokko. "Erg aangedaan door het verlies van mensenlevens door een aardbeving in Marokko", liet hij weten op X. "In deze tragische tijden zijn mijn gedachten bij de Marokkanen. Mijn oprechte deelneming voor de mensen die iemand zijn verloren."

Demissionair premier Mark Rutte heeft zijn medeleven overgebracht aan de Marokkaanse minister-president Aziz Akhannouch. "Vreselijke berichten over de zware aardbeving die Marokko heeft getroffen", schrijft Rutte op X. "Mijn gedachten zijn bij de vele slachtoffers van dit natuurgeweld en bij de hulpdiensten ter plaatse."

Meer uit Buitenland

Russische cyberaanvallen bestraft met EU-sancties

LUXEMBURG (ANP) - Zes personen die werkten voor Russische groepen die phishing-emails verstuurden en cyberaanvallen organiseerden in Europa en Oekraïne zijn toegevoegd aan de Europese sanctielijst voor internetaanvallen.

16 minuten geleden
EU-sancties: Europese partijen mogen geen Russisch geld aannemen

LUXEMBURG (ANP) - Europese nieuwsorganisaties, politieke instellingen en ngo's mogen geen geld meer aannemen van Russische staatsinstellingen. De maatregel moet Russische beïnvloeding van het publieke debat en de Europese democratische processen tegengaan.

30 minuten geleden
Prinses Anne in het ziekenhuis met een hersenschudding

LONDEN (ANP) - Prinses Anne ligt in het ziekenhuis van Bristol met een hersenschudding en lichte verwondingen. Buckingham Palace laat weten dat de 73-jarige zus van koning Charles zondagavond gewond is geraakt bij "een incident" op het landgoed Gatcombe Park.

1 uur geleden
Moskou ontbiedt ambassadeur VS na dodelijke aanval op Krim

MOSKOU (ANP/AFP) - Moskou heeft de Amerikaanse ambassadeur Lynne Tracy ontboden na een dodelijke aanval van Oekraïne op de door Rusland geannexeerde Krim. Rusland houdt de Verenigde Staten verantwoordelijk en waarschuwt voor "consequenties".

2 uur geleden
EU-buitenlandchef wil Hongaars veto omzeilen bij geld Oekraïne

LUXEMBURG (ANP) - De EU-buitenlandchef Josep Borrell zegt een manier gevonden te hebben om geld naar Oekraïne te zenden zonder dat Hongarije dit blokkeert. Dat heeft Borrell gezegd bij binnenkomst bij een vergadering van EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.

3 uur geleden
Vier burgers gedood bij aanslagen in Dagestan

MACHATSJKALA (ANP/AFP) - Bij de aanslagen in de Russische autonome republiek Dagestan zijn zeker vier burgers gedood, melden de autoriteiten. Eerder was niet bekend hoeveel burgerslachtoffers waren gevallen.

4 uur geleden
Doden door grote brand in batterijfabriek Zuid-Korea

SEOUL (ANP/AFP/RTR) - In Zuid-Korea is een grote brand uitgebroken in een lithiumbatterijfabriek. Daarbij zijn zeker 22 medewerkers om het leven gekomen, meldt een brandweerfunctionaris. Er wordt nog gezocht naar een vermiste medewerker.

5 uur geleden