Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inter Miami verliest zonder Messi finale US Open Cup

Inter Miami verliest zonder Messi finale US Open Cup

FORT LAUDERDALE (ANP) - Inter Miami heeft zonder Lionel Messi de finale van US Open Cup verloren. Houston Dynamo was met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Florida. De Argentijnse sterspeler Messi zat met een blessure op de tribune in Fort Lauderdale.

Griffin Dorsey zette Houston Dynamo halverwege de eerste helft op voorsprong en na ruim een half uur maakte Amine Bassi er uit een penalty 2-0 van. Josef Martínez gaf Inter Miami in de blessuretijd nog hoop, maar tot de gelijkmaker kwam de club van Messi niet.

De 36-jarige Messi miste recent ook al de interland van Argentinië tegen Bolivia en de competitiewedstrijd tegen Atlanta United. Vermoeidheid werd toen opgevoerd als reden. Volgens trainer Gerardo Martino werd Messi vorige week tegen Toronto uit voorzorg naar de kant gehaald. De coach zei toen al dat de zevenvoudig winnaar van de Gouden Bal het duel met Orlando City van afgelopen weekend zou missen en een twijfelgeval was voor de Amerikaanse bekerfinale. "Hij komt niet in de buurt van het veld als hij niet fit is. We zijn voorzichtig", zei Martino.

De US Open Cup is het oudste bekertoernooi van de Verenigde Staten, vergelijkbaar met de FA Cup in Engeland. Vorige maand wist Inter Miami wel de Leagues Cup te winnen.

Meer uit Voetbal

Belgen winnen met 3-0 van Luxemburg in laatste duel voor EK

BRUSSEL (ANP) - België heeft in de laatste wedstrijd voor het EK Luxemburg met 3-0 verslagen. Romelu Lukaku nam in Brussel twee doelpunten voor zijn rekening.

6 uur geleden
Kroatië verslaat Portugal in oefenduel voor EK voetbal

OEIRAS (ANP) - Kroatië heeft het oefenduel met mede-EK-ganger Portugal gewonnen. De nummer 3 van het laatste WK was in Oeiras met 2-1 te sterk voor de thuisploeg.

7 uur geleden
Oranje-opponent Oostenrijk weet niet te winnen van Zwitserland

SANKT GALLEN (ANP) - Oostenrijk, tegenstander van Oranje op het EK voetbal in Duitsland, is in een oefenduel met Zwitserland blijven steken op een gelijkspel. De wedstrijd in Sankt Gallen tegen de mede-EK-ganger eindigde in 1-1.

8 uur geleden
Albanië arriveert als eerste team in Duitsland voor EK voetbal

DÜSSELDORF (ANP/BELGA) - Albanië is als eerste ploeg gearriveerd in Duitsland voor het EK voetbal. Het elftal van de Braziliaanse coach Sylvinho landde in Düsseldorf, waar het werd begroet door een groep Albanese kinderen.

8 uur geleden
Voetbalclub Udinese neemt alweer afscheid van trainer Cannavaro

UDINE (ANP) - Voetbalclub Udinese heeft alweer afscheid genomen van trainer Fabio Cannavaro. De 50-jarige oud-international van Italië werd in april voor de rest van het seizoen aangesteld en hield de club in de Serie A.

8 uur geleden
Duitsland zet grote politieactie op touw voor EK voetbal

BERLIJN (ANP/DPA) - Tijdens het EK voetbal in Duitsland worden dagelijks zo'n 22.000 federale politieagenten ingezet om de veiligheid rondom het toernooi te waarborgen. Dat zegt Nancy Faeser, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken die ook sport in haar portefeuille heeft.

11 uur geleden
Bayer Leverkusen haalt verdediger Belocian van Stade Rennes

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft de Franse verdediger Jeanuël Belocian van Stade Rennes vastgelegd. De kampioen van Duitsland betaalde ongeveer 15 miljoen euro voor de 19-jarige jeugdinternational, die een contract tot de zomer van 2029 tekende.

14 uur geleden