Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Insulineverdachte: heb er niets mee te maken

Insulineverdachte: heb er niets mee te maken

ROTTERDAM (ANP) - De man die verdacht wordt van vier moorden met insuline en meerdere pogingen daartoe, heeft na anderhalve dag in de rechtbank iets anders gezegd dan dat hij zich beroept op zijn zwijgrecht. Toen twee slachtoffers uit een Rotterdams verzorgingstehuis werden besproken, zei Rahiied A. hoorbaar in de microfoon: "Ik heb er niets mee te maken." Daar voegde hij aan toe: "Op advies van mijn advocaten beroep ik me verder op mijn zwijgrecht."

Een van de slachtoffers, een demente vrouw, overleefde destijds het inspuiten met insuline. Recentelijk is ze alsnog overleden. De andere vrouw, ook een demente patiënte, raakte onwel en overleed kort daarna.

De 23-jarige leerlingverpleger A. heeft tot nu toe vrijwel niets gezegd en als hij iets zei, was dat nauwelijks hoorbaar. Dit tot grote frustratie van de families en nabestaanden van de slachtoffers die ook dinsdag - tijdens de tweede zititngsdag - in de rechtbank in Rotterdam aanwezig zijn.

Af en toe knikt A. of schudt hij zijn hoofd. Hij schuiftelt heen en weer op zijn stoel en knijpt onafgebroken in een stressballetje. Maandag, tijdens de eerste zittingsdag, had hij een playmobilpoppetje voor zich neergelegd, deze heeft hij dinsdag nog niet tevoorschijn gehaald.

Meer uit Binnenland

Marechaussee stelt onderzoekt in naar klimaatactivisten Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - De Koninklijke Marechaussee stelt een onderzoek in naar de groep klimaatactivisten die zaterdag door een hek het terrein van Eindhoven Airport is opgegaan. Dat meldt een woordvoerder van de marechaussee zaterdag.

36 minuten geleden
XR: mogen niet weg van terrein Eindhoven Airport om onderzoek

EINDHOVEN (ANP) - Extinction Rebellion (XR) zegt dat de groep activisten het terrein op Eindhoven Airport waar de privéjets staan niet mogen verlaten voor 14.00 uur. De politie zou volgens een woordvoerder van de actievoerders onderzoek doen naar hoe de groep het terrein op is gekomen.

36 minuten geleden
Marechaussee: situatie Eindhoven Airport onder controle

EINDHOVEN (ANP) - De situatie op Eindhoven Airport, waar een klimaatdemonstratie gaande is, is onder controle. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee op Twitter. Marechaussee en politie hebben het gebied afgezet.

1 uur geleden
XR niet van plan om vliegtuigen op Eindhoven Airport te blokkeren

EINDHOVEN (ANP) - Klimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) zegt niet van plan te zijn de landingsbaan van Eindhoven Airport op te gaan. Het is enkele honderden activisten zaterdag gelukt om een hek kapot te knippen en daar doorheen te gaan en zo het terrein te betreden. Volgens een woordvoerder van XR bevindt de groep zich op het terrein waar privéjets staan geparkeerd.

1 uur geleden
Honderden klimaatactivisten met zang en vlag op Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - Op en bij Eindhoven Airport zijn naar schatting tussen de driehonderd en vijfhonderd actievoerders op de been. Ze willen een einde aan geluidsoverlast, gezondheidsschade en vervuiling voor omwonenden van het vliegveld.

1 uur geleden
Klimaatactivisten betreden omheind terrein Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - Enkele honderden klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn zaterdag het terrein van Eindhoven Airport opgegaan waar de vliegtuigen opstijgen en landen.

1 uur geleden
Directeur Eindhoven Airport: we doen veel om te verduurzamen

EINDHOVEN (ANP) - Eindhoven Airport doet er zo veel mogelijk aan om snel te verduurzamen, zegt directeur Roel Hellemons zaterdag in een reactie op de aangekondigde demonstratie van Extinction Rebellion (XR). De klimaatactiegroep wil 's middag op het vliegveld demonstreren omdat er vanaf Eindhoven Airport volgens XR te veel vluchten zijn en omdat het vliegveld geen natuurvergunning zou hebben.

2 uur geleden