Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Insulineverdachte: heb er niets mee te maken

Insulineverdachte: heb er niets mee te maken

ROTTERDAM (ANP) - De man die verdacht wordt van vier moorden met insuline en meerdere pogingen daartoe, heeft na anderhalve dag in de rechtbank iets anders gezegd dan dat hij zich beroept op zijn zwijgrecht. Toen twee slachtoffers uit een Rotterdams verzorgingstehuis werden besproken, zei Rahiied A. hoorbaar in de microfoon: "Ik heb er niets mee te maken." Daar voegde hij aan toe: "Op advies van mijn advocaten beroep ik me verder op mijn zwijgrecht."

Een van de slachtoffers, een demente vrouw, overleefde destijds het inspuiten met insuline. Recentelijk is ze alsnog overleden. De andere vrouw, ook een demente patiënte, raakte onwel en overleed kort daarna.

De 23-jarige leerlingverpleger A. heeft tot nu toe vrijwel niets gezegd en als hij iets zei, was dat nauwelijks hoorbaar. Dit tot grote frustratie van de families en nabestaanden van de slachtoffers die ook dinsdag - tijdens de tweede zititngsdag - in de rechtbank in Rotterdam aanwezig zijn.

Af en toe knikt A. of schudt hij zijn hoofd. Hij schuiftelt heen en weer op zijn stoel en knijpt onafgebroken in een stressballetje. Maandag, tijdens de eerste zittingsdag, had hij een playmobilpoppetje voor zich neergelegd, deze heeft hij dinsdag nog niet tevoorschijn gehaald.

Meer uit Binnenland

Vrouw overleden na aanrijding taxibusje en scooter in Urk

URK (ANP) - Bij een aanrijding tussen een taxibusje en een scooter dinsdagochtend in Urk is een 35-jarige vrouw overleden. Het gaat om de bestuurder van de scooter, meldt de politie.

1 uur geleden
Entertainer Sven Ratzke wint Johan Kaart Prijs

AMSTERDAM (ANP) - Sven Ratzke heeft dit jaar de Johan Kaart Prijs gewonnen. De zanger, entertainer en acteur krijgt de theaterprijs voor zijn "vakmanschap op het gebied van spel, zang en performance", aldus de jury in een persbericht. De Duits-Nederlandse Ratzke is behalve in Nederland ook veel in het buitenland actief.

1 uur geleden
Vier aanhoudingen voor mogelijke betrokkenheid bij schietpartijen

VLISSINGEN (ANP) - De politie heeft dinsdagochtend in Vlissingen vier mannen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij verschillende schietpartijen. Het gaat om mannen van 20, 23, 25 en 28 jaar. Alle vier worden verdacht van bezit van vuurwapens, twee van hen ook van poging moord of doodslag.

3 uur geleden
Rijopleidingen verplicht, en meer nieuwe regels voor rijscholen

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil rijopleidingen verplicht maken. Het is een van een reeks nieuwe regels die minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) voorstelt om misstanden bij rijscholen tegen te gaan en het slagingspercentage op te krikken. Momenteel zijn alleen rijexamens nog verplicht.

4 uur geleden
Opnieuw lange file op A7

PURMEREND (ANP) - Op de A7 tussen Hoorn en Zaandam staat dinsdagochtend opnieuw een lange file. Rond 06.20 uur had de file al een lengte van 8 kilometer en een vertraging van meer dan een half uur, meldt de ANWB.

4 uur geleden
Man omgekomen nadat hij met auto te water raakte in Vierpolders

ROTTERDAM (ANP) - Bij een verkeersongeval in het Zuid-Hollandse Vierpolders is maandagavond een man om het leven gekomen, meldt de politie dinsdag. Door onbekende reden kwam de man met een auto te water. Hij raakte daarbij een zogeheten betonnen duiker, waarna het voertuig vlam vatte.

5 uur geleden
Aantal buitenlandse studenten groeit nauwelijks meer

DEN HAAG (ANP) - Iets meer dan 128.000 studenten uit het buitenland volgen een volledige studie op een universiteit of hogeschool in Nederland. Dat is ongeveer 5 procent meer dan het vorige collegejaar. Het is de laagste toename in negen jaar tijd, aldus Nuffic, een organisatie die zich bezighoudt met internationalisering van het onderwijs.

5 uur geleden