Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Instroom van Oekraïners naar Duitsland neemt af

Instroom van Oekraïners naar Duitsland neemt af

BERLIJN (ANP/DPA) - De instroom van Oekraïense vluchtelingen naar Duitsland neemt af. Dat meldde minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser aan de krant Rheinische Post. Faeser zei dat er nu ongeveer 2000 Oekraïners per dag in Duitsland arriveren. Half maart waren dat er zo'n 15.000.

De bewindsvrouw verwacht dat de meeste vluchtelingen uit Oekraïne op termijn weer terugkeren naar hun land. "Sommigen zullen blijven als zij de kans zien om met hun kwalificaties voet aan de grond te krijgen op de Duitse arbeidsmarkt," zei Faeser.

Ze voegde eraan toe dat er nog veel inspanningen moeten worden geleverd om met name vrouwen, kinderen en ouderen goed op te vangen. Volgens Faeser is er onder de Duitse bevolking nog steeds grote bereidheid om te helpen. "Vluchtelingen worden hier zeer goed opgevangen. Er gaat op dit moment niets mis."

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aan de Duitse krant Die Welt laten weten dat er tussen 24 februari en 11 mei ruim 700.000 Oekraïners zijn ingeschreven in het centrale register voor buitenlanders AZR. Dat betekent volgens het ministerie niet dat al deze Oekraïense vluchtelingen nu nog in Duitsland zitten. Vermoedelijk is een deel doorgereisd naar andere EU-landen en is ook een deel weer teruggekeerd naar Oekraïne.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 88 1 week geleden
moet ook in nederland gebeuren.

Meer uit Buitenland

11-jarige overlevende van Uvalde smeerde zichzelf in met bloed

UVALDE (ANP) - Een 11-jarige overlevende van de gruwelijke schietpartij op een basisschool in het Texaanse Uvalde smeerde zichzelf in met bloed van een dode klasgenoot en hield zich dood om zich te verbergen voor de schutter. Dat vertelde Miah Cerrillo aan CNN.

58 minuten geleden
Oekraïne: doden en gewonden door Russische aanvallen

KIEV (ANP/DPA) - Door Russische aanvallen zijn in het door Oekraïne gecontroleerde deel van de regio Donetsk, in het oosten van het land, vijf burgers omgekomen. "Vandaag hebben de Russen vijf burgers van Donbas gedood en vier anderen verwond", meldt gouverneur Pavlo Kirilenko van de regio vrijdag op Telegram.

1 uur geleden
Trump: het bestaan van het kwaad is reden om burgers te bewapenen

HOUSTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump blijft ondanks het bloedbad op een basisschool in Texas erbij dat burgers wapens moeten kunnen dragen om zichzelf te verdedigen. Dat heeft hij gezegd in een speech tijdens het jaarlijkse wapenlobbycongres van de National Rifle Association (NRA. Eerder publiceerden media, waaronder The Washington Post, al passages uit zijn toespraak waaruit dat naar voren kwam.

1 uur geleden
Gouverneur 'razend' over politieverslag schietpartij Texas

UVALDE (ANP/BLOOMBERG) - Gouverneur Greg Abbott van de Amerikaanse staat Texas zegt aanvankelijk te zijn misleid over hoe de politie reageerde op de schietpartij op de basisschool in Uvalde, die negentien kinderen en twee leraren het leven kostte. "Ik ben misleid", aldus Abbott vrijdag op een persconferentie in Uvalde. "Ik ben woedend over wat er is gebeurd."

2 uur geleden
Jury begint met beraad in smaadzaak Depp tegen Heard

FAIRFAX (ANP) - De jury in de smaadzaak van de Amerikaanse acteur Johnny Depp tegen zijn ex-echtgenote Amber Heard is in beraad gegaan. Na een proces van zes weken waarin Depp en Heard elkaar van huiselijk geweld beschuldigden, zal de zevenkoppige jury overleg voeren over een uitspraak.

6 uur geleden
Politie Texas erkent fout tijdens schietpartij Uvalde

UVALDE (ANP/RTR) - De politie in Texas heeft een "verkeerde keuze" gemaakt door niet direct in te grijpen tijdens de schietpartij op de basisschool in Uvalde, die negentien kinderen en twee leraren het leven kostte. De belangrijkste veiligheidsfunctionaris van de staat, Steven McCraw, zei dat vrijdag. "Het was de verkeerde beslissing. Punt uit", aldus McCraw.

8 uur geleden
Biden wil Amerikanen deel studieschuld kwijtschelden

WASHINGTON (ANP/RTR) - De regering van de Amerikaanse president Joe Biden is van plan Amerikanen een deel van hun studieschuld kwijt te schelden, meldt The Washington Post op basis van anonieme regeringsbronnen. Het plan van het Witte Huis zou van toepassing zijn op Amerikanen met een studieschuld die in 2021 minder dan 150.000 dollar verdienden.

9 uur geleden