Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inspectie: vertrouwen van personeel ouderenzorg moet hersteld

Inspectie: vertrouwen van personeel ouderenzorg moet hersteld

DEN HAAG (ANP) - Veel zorgmedewerkers die in de ouderen- en thuiszorg werken, hebben het idee dat ze minder aandacht krijgen dan ziekenhuispersoneel. Dat zei Ronnie van Diemen, de baas van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, in de Tweede Kamer. Het vertrouwen van dit zorgpersoneel moet volgens Van Diemen worden teruggewonnen.

Volgens haar gaat de aandacht de afgelopen tijd vooral uit naar "de ic's en de spectaculaire dingen die daar gebeuren" en minder naar personeel in de thuis- en ouderenzorg. "Ondertussen lever jij prachtige zorg thuis maar voel je je onzeker over of je besmet kan raken", vult ze aan.

Eerder trok een branchevereniging al aan de bel omdat er te weinig mondkapjes voor de ouderenzorg beschikbaar waren. Zorgminister Hugo de Jonge zei eerder dat daar geen sprake van is. Dat viel verkeerd bij verpleegkundigen in bijvoorbeeld de ouderenzorg. De minister ontkent de problemen, reageerden ze. De Jonge gaf een dag later toe dat hij zich ongelukkig had uitgedrukt en daardoor een misverstand had laten ontstaan.

Van Diemen zegt dat er nu vooral geluisterd moet worden naar wat mensen nodig hebben. "Het is niet morgen allemaal geregeld, dus we moeten kijken wat lokaal nodig is en wat deze mensen nodig hebben."

Meer uit Binnenland

Marcouch hoopt dat onderzoek demonstratierecht niet te lang duurt

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem hoopt dat het onderzoek dat het kabinet laat instellen naar de grenzen van het demonstratierecht niet heel erg lang gaat duren. Hij wil dat er snel regels komen die bepalen in hoeverre het recht op demonstratie het recht op onder meer veiligheid en geloof mag schenden. Marcouch heeft daar recent in een brief aan het kabinet nog voor gepleit naar aanleiding van pogingen tot koranverbrandingen in zijn stad.

34 minuten geleden
XR maakt zich 'grote zorgen' over onderzoek demonstratierecht

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion (XR) maakt zich "grote zorgen" over het onafhankelijke onderzoek dat het kabinet laat uitvoeren naar het demonstratierecht. De klimaatactiegroep spreekt van een onderzoek "naar het beperken" van dit recht. Volgens het kabinet wordt onderzocht of de huidige regels en voorwaarden nog voldoende aansluiten bij de actuele ontwikkelingen.

44 minuten geleden
Man opgepakt die mogelijk meisjes in Waalwijk van scooter trapte

WAALWIJK (ANP) - Een man die donderdag mogelijk twee meisjes van hun scooter heeft getrapt in Waalwijk is aangehouden, meldt de politie. De twee slachtoffers raakten allebei gewond en een van hen moest naar het ziekenhuis.

1 uur geleden
Raad van State oordeelt donderdag of derdelanders mogen blijven

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, laat volgende week donderdag weten of gevluchte derdelanders uit Oekraïne in Nederland mogen blijven. Op die dag om 10.00 uur volgt uitspraak in de beroepen die zijn aangespannen tegen zestien beslissingen van lagere rechters.

1 uur geleden
Belgische drugsbaron Tom M. in Berlijn aangehouden

DRIEBERGEN (ANP) - De 48-jarige Belgische drugsbaron Tom M. is donderdag in Berlijn aangehouden. De Nederlandse politie meldt dat hij sinds 2020 op de vlucht was. Hij moet in Nederland nog een celstraf van elf jaar uitzitten voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. In België wacht hem nog een celstraf van acht jaar.

1 uur geleden
Extra maatregelen bij Dodenherdenking Nationaal Ereveld Loenen

DEN HAAG (ANP) - Ook tijdens de Dodenherdenking bij Nationaal Ereveld Loenen op 4 mei gelden extra veiligheidsmaatregelen, meldt de Oorlogsgravenstichting. Een woordvoerder van de organiserende stichting wil niet zeggen om wat voor maatregelen het gaat.

3 uur geleden
Harbers: Schiphol doet niets onoorbaars met opkopen stikstofruimte

DEN HAAG (ANP) - Luchthavenexploitant Schiphol Group doet niets "onoorbaars" door stikstofrechten van boeren op te kopen, aldus demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat). "Men handelt gewoon binnen de regels."

3 uur geleden