Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inspectie SZW krijgt 3500 klachten gerelateerd aan coronavirus

Inspectie SZW krijgt 3500 klachten gerelateerd aan coronavirus

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft tot en met 13 september ruim 3500 klachten en signalen binnengekregen die gerelateerd zijn aan het coronavirus. Een woordvoerder heeft een bericht van De Telegraaf hierover bevestigd.

Van de meldingen gaat 60 procent over veilig en gezond werken en iets meer dan 7 procent over eerlijk werk, bijvoorbeeld in verband met subsidieregelingen. Ruim een derde van de meldingen ligt niet op het terrein van de Inspectie SZW.

De meeste meldingen gaan over gezond en veilig werken. Klachten gaan er dan bijvoorbeeld over dat er op de werkplek onvoldoende afstand wordt gehouden, of dat zieke collega's toch op het werk verschijnen. Ook kreeg de inspectie tientallen meldingen dat thuiswerken niet wordt toegestaan, terwijl de werkzaamheden het wel toelaten.

De inspectie geeft meldingen over Covid-19 een hoge prioriteit. Zo'n 70 procent van de coromeldingen over gezond een veilig werk heeft zij in onderzoek genomen. Een deel van de klachten wordt niet verder onderzocht, omdat die te weinig informatie bevatten, de melder heeft besloten zijn klacht in te trekken of dat er vermoedelijk geen sprake is van een overtreding.

Meer uit Binnenland

Reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel om dreigingsniveau

DEN HAAG (ANP) - Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

41 minuten geleden
Nederlandse Patriot-eenheid oefent in Litouwen komende zomer

DEN HAAG (ANP) - Een Nederlandse Patriot-eenheid oefent komende zomer in Litouwen, meldt het ministerie van Defensie. De oefening door de luchtafweereenheid is samen met Litouwse collega's en duurt enkele weken.

1 uur geleden
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

ZWOLLE (ANP) - Inwoners van Albergen proberen met een rechtszaak de komst van een 'asielhotel' in het dorp te voorkomen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft echter haast met opening van het asielzoekerscentrum. "Het water staat het COA aan de lippen", zei advocaat Jim Zweers donderdag tijdens de rechtszaak in Zwolle.

3 uur geleden
Ministers noemen geen namen politici over Russische inmenging

DEN HAAG (ANP) - De demissionaire ministers Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) en Kajsa Ollongren (Defensie) willen geen namen delen van politici die mogelijk geld hebben gekregen van Rusland. Ze bleven desgevraagd op de vlakte en zeiden dat dit bij de geheime diensten AIVD en MIVD ligt. Ze wilden ook niet zeggen of er namen van Nederlandse politici bekend zijn.

3 uur geleden
Meer 'aardbevingsgeletterdheid' nodig om Groningse jeugd te helpen

GRONINGEN (ANP) - De 'aardbevingsgeletterdheid' van volwassenen die werken met kinderen en jongeren uit het gaswinningsgebied in Groningen moet omhoog. Ze moeten beter beseffen wat de gevolgen zijn van de problemen door de gaswinning om de jeugd die daarmee te maken heeft gehad beter te begrijpen en te helpen. Dat staat in een rapport van de Hanzehogeschool Groningen in opdracht van het Instituut Mijnbouwschade Groningen. De bevindingen worden donderdagmiddag gepresenteerd.

3 uur geleden
COA: geschetste situatie Rode Kruis opvangplekken dreigt al langer

DEN HAAG (ANP) - Dat opvanglocaties voor asielzoekers in het land overlopen, speelt volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) al langer. Het Rode Kruis meldde donderdagochtend er dat aankomend weekend een situatie dreigt waarin niet voor iedere vluchteling een fatsoenlijke slaapplek is.

3 uur geleden
Rutte noemt Russische geldstromen naar politici 'zeer zorgelijk'

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister-president Mark Rutte noemt de berichten van de Tsjechische geheime diensten over Russische geldstromen naar politici uit EU-landen "zeer zorgelijk". Hij kon niet zeggen of deze signalen ook bij Nederland bekend waren, omdat dit bij de geheime diensten ligt. "Maar uiteraard zal Nederland doen wat nodig is."

3 uur geleden