Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inspectie pakt misstanden Oekraïners in Westland met voorrang op

Inspectie pakt misstanden Oekraïners in Westland met voorrang op

DEN HAAG (ANP) - De Arbeidsinspectie gaat met prioriteit de gemelde misstanden met Oekraïners in de kassen van het Westland aanpakken. Dat meldt minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Volgens vakbond CNV hebben de Oekraïners wurgcontracten moeten tekenen.

"Uitbuiting van Oekraïense ontheemden is Nederland-onwaardig. De @NLA_Inspectie pakt dit met voorrang op. Het kabinet werkt aan betere werkomstandigheden. Meer registratie en handhaving en certificering voor uitzendbureaus. Maar mensen netjes behandelen is ook nu al de norm", twitterde de bewindsvrouw.

Volgens CNV betreft het ruim dertig Oekraïners. Zij werken via uitzendbureau JANPOL bij een plantenkwekerij in ’s-Gravenzande. In het contract wordt onder meer gedreigd met deportatie naar Oekraïne als werknemers de regels overtreden. Ook mogen ze niet praten met andere werknemers over hun arbeidsvoorwaarden en hebben ze nog geen geld gekregen, aldus CNV.

De vakbond denkt dat bij meer bedrijven dergelijke wantoestanden zijn. Minister Van Gennip roept op misstanden te melden. "Zie jij dat mensen slecht behandeld worden op het werk? Meld het dan bij de @NLA_Inspectie!", is haar oproep op Twitter.

Meer uit Financieel

Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

1 uur geleden
Pfizer daalt op Wall Street na tegenvaller afslankpil

NEW YORK (ANP) - Pfizer behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het farmacieconcern stopt met de ontwikkeling van een tweemaal daagse versie van zijn experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiënten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen. Het concern is nog wel steeds van plan om medio 2024 de proefgegevens vrij te geven over een eenmaal daagse versie van het medicijn, bekend als danuglipron. Het aandeel werd bijna 7 procent lager gezet.

1 uur geleden
Achmea wil uitstoot verzekerde auto's verlagen

ZEIST (ANP) - Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

3 uur geleden
Gemeenten kunnen WOZ-bezwaren niet op tijd afhandelen

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten slagen er dit jaar niet in alle WOZ-bezwaren op tijd af te handelen. De bezwaren moeten eind deze maand zijn beoordeeld, maar in waarschijnlijk een vijfde van de gevallen gaat dat niet lukken.

3 uur geleden
Krant: Apple en Paramount praten over bundelen streamingdiensten

CUPERTINO (ANP) - Apple en Paramount hebben gesprekken over het bundelen van hun streamingdiensten, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Door samen te werken zouden de bedrijven hun diensten goedkoper en aantrekkelijker kunnen maken.

3 uur geleden
Maximumprijs warmtenet gaat hard omlaag dankzij goedkoper gas

DEN HAAG (ANP) - De maximale prijs die energieleveranciers mogen vragen aan klanten van warmtenetten gaat hard omlaag. De prijs voor 'stadsverwarming', die toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) reguleert, is gekoppeld aan de gasprijzen en die zijn nu een stuk lager dan een jaar geleden. Het maximumtarief bedraagt daarom iets meer dan de helft van dat van vorig jaar.

4 uur geleden
Fletcher neemt hotel-restaurant Oud London over

ZEIST (ANP) - Fletcher, de grootste hotelketen van Nederland, neemt het historische hotel-restaurant Oud London in Zeist over. Ook gaat de keten de exploitatie van het zeventiende-eeuwse Slot Zeist overnemen.

4 uur geleden