Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inspectie onderzoekt sterfgevallen verpleeghuis Leeuwenhoek

Inspectie onderzoekt sterfgevallen verpleeghuis Leeuwenhoek

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) doet onderzoek naar het hoge aantal sterfgevallen in verpleeghuis Leeuwenhoek in Rotterdam en een mogelijke link met het coronavirus. De IGJ doet dat op verzoek van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid), zei de bewindsman donderdag na de ministerraad.

NRC meldde eerder donderdag op basis van bronnen dat bijna de helft van de bewoners van het verpleeghuis de afgelopen drie weken is overleden, vermoedelijk aan corona. Na de eerste geconstateerde besmetting zou het verpleeghuis te weinig hebben gedaan om verdere verspreiding te voorkomen, zeggen de bronnen tegen NRC. Het verpleeghuis spreekt dit tegen.

De Jonge noemt de signalen "serieus" maar vindt het moeilijk te zeggen of de hygiënemaatregelen onvoldoende zijn opgevolgd in het verpleeghuis. Het is zaak eerst "de feiten in kaart te brengen voor we tot die conclusies komen", vindt de minister. Maar "de signalen zijn serieus genoeg om te willen weten wat hier aan de hand is", voegt hij eraan toe.

Het is de eerste keer dat de IGJ een specifiek verpleeghuis onder de loep neemt in verband met vermoedelijke coronadoden, zegt De Jonge. "Ja, omdat hier die signalen ook spelen." Maar hij wil nog niet op het werk van de Inspectie vooruitlopen. "Ik weet niet of het zo is. Ik heb op voorhand geen aanleiding om te veronderstellen dat het zo is."

Meer uit Politiek

Niet zeker dat naam formateur in eindverslag informateurs komt

DEN HAAG (ANP) - Het is nog niet zeker wanneer de naam van een formateur wordt bekendgemaakt, als de vier onderhandelende partijen tot een akkoord komen. Het gesprek over een formateur zal tussen de vier fractievoorzitters gevoerd moeten worden, zei informateur Richard van Zwol na afloop van een nieuwe dag van onderhandelingen. "De vraag hoe dat precies landt in ons eindverslag is weer punt twee."

1 uur geleden
Informateurs: tot 15 mei nodig voor formatiegesprekken

DEN HAAG (ANP) - Eerder dan aanstaande woensdag komt er geen verslag over de formatie, zeggen informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol. Een eventueel akkoord tussen de vier formerende partijen zal ook pas woensdag komen, áls dat de uitkomst van deze ronde is. "Er wordt wel tot 15 mei gesproken, maar het hangt er een beetje af van welke vorm en in welke intensiteit", aldus Van Zwol.

1 uur geleden
Gesprekken over vorming kabinet gaan zaterdag verder

DEN HAAG (ANP) - De onderhandelingen over de vorming van een nieuw kabinet gaan zaterdag verder. Na opnieuw een lange onderhandelingsdag gingen de partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB vrijdagavond rond 21.15 uur uit elkaar. Woensdag 15 mei moeten de informateurs hun verslag af hebben.

2 uur geleden
Timmermans wil dat EU Israël unaniem wapens ontzegt

DEN HAAG (ANP) - Partijleider Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) vindt dat de Europese Unie Israël sancties moet opleggen, als dat land Rafah binnenvalt. Daarbij denkt hij onder meer aan het stopzetten van wapenleveranties, die het land in en boven Gaza kan inzetten. "Het zou goed zijn als de Europese Unie dat unaniem zou verklaren", zei Timmermans vrijdag bij Nieuws en co op Radio1.

5 uur geleden
Formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB stemmen vaak hetzelfde

DEN HAAG (ANP) - De formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB stemmen sinds de verkiezingen vaak hetzelfde in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit een analyse van alle 1469 stemmingen sinds de beëdiging op 6 december. In ruim de helft van de gevallen (745) stemden de vier formerende partijen hetzelfde.

8 uur geleden
Formerende partijen hinten op onderhandelingen in het weekend

DEN HAAG (ANP) - Het is goed mogelijk dat de formatiegesprekken dit weekend door zullen gaan, laten de onderhandelende partijen doorschemeren. "Het zou moeten kunnen", zegt VVD-leider Dilan Yeşilgöz op de vraag of ze er vrijdag uit gaan komen. "Maar misschien hebben we er nog een paar dagen voor nodig."

13 uur geleden
GL-PvdA en D66 eisen opheldering over toegangsverbod chirurg

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-PvdA en D66 willen opheldering van demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) over het toegangsverbod voor de Palestijns-Britse chirurg Ghassan Abu-Sittah tot Nederland.

1 dag geleden