Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inspectie: onderwijs op Haga Lyceum nog steeds niet goed genoeg

Inspectie: onderwijs op Haga Lyceum nog steeds niet goed genoeg

DEN HAAG (ANP) - De lessen op het Cornelius Haga Lyceum, een islamitische middelbare school in Amsterdam, zijn nog steeds niet goed genoeg. Dat vindt de Inspectie van het Onderwijs. De richtingen vmbo-gt en vwo scoren zeer zwak, de havo-afdeling is onvoldoende. Ook vorig jaar oordeelde de inspectie dat de school onder de maat presteert.

De inspectierapporten over de school zijn dinsdag openbaar gemaakt. Volgens de inspectie krijgen leerlingen niet genoeg begeleiding en vallen er te veel lessen uit, en doet de leiding te weinig om dat te verbeteren. Op de havo besteedt de school te weinig aandacht aan taalachterstanden. "Aanhoudende wisselingen in de schoolleiding vertragen het verbetertraject."

Onderwijsminister Dennis Wiersma zegt dat zijn zorgen over de school groter worden door de conclusies. "Daar komt bij dat de leerlingaantallen teruglopen en de financiële situatie van het bestuur onverminderd zorgelijk is." Wiersma en de inspectie willen met het bestuur praten en kijken welke ingrepen nodig zijn om het onderwijs te verbeteren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de school minder geld van de overheid krijgt. Volgend jaar komt er een nieuwe controle.

Meer uit Binnenland

A1 en A35 in Twente weer vrijgegeven na wateroverlast

DEN HAAG (ANP) - De A1 en A35 bij Hengelo en Enschede zijn weer open voor verkeer. De snelwegen waren zondagavond in beide richtingen afgesloten omdat er water op het wegdek stond, maar beide wegen zijn maandagochtend vroeg weer vrijgegeven. Alleen de op- en afrit van de provinciale weg N735 bij De Lutte, die op de A1 aansluiten, zijn nog dicht vanwege wateroverlast.

47 minuten geleden
14-jarige drenkeling bij Smalle Ee overleden

SMALLE EE (ANP) - De drenkeling die zaterdagavond in kritieke toestand uit het water werd gered in het Friese Smalle Ee is overleden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Somalië, laat een woordvoerder van het COA weten. De jongen verbleef in de noodopvang in het Fries Congrescentrum in Drachten.

11 uur geleden
Loods van golfclub in Bosch en Duin afgebrand

BOSCH EN DUIN (ANP) - Een loods op het terrein van de golfclub De Pan in Bosch en Duin (Utrecht) is zondag afgebrand. De brand was in de loop van de middag onder controle, meldt de brandweer.

16 uur geleden
Komende week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

HOUTEN (ANP) - Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin komende week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

16 uur geleden
Schoenenprotest Groningen is actie tegen geweld en honger in Gaza

GRONINGEN (ANP) - Duizenden kinderschoenen zijn zondag in een groot vierkant neergezet op de Grote Markt in Groningen. Met het 'schoenenprotest' herdenkt de stichting Plant een Olijfboom meer dan 16.000 Palestijnse kinderen die zijn omgekomen in Gaza, sinds Israël aanvallen is gaan uitvoeren na de Hamas-aanval van 7 oktober.

17 uur geleden
Brandje op Pannenkoekenboot Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Op de Pannenkoekenboot in Rotterdam is zondag een brandje geweest in een elektrakast. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer na berichtgeving door Rotterdamse media.

18 uur geleden
Inwoner Rijswijk wint Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro bruto

RIJSWIJK (ANP) - Een inwoner van Rijswijk heeft zaterdag bij de wekelijkse trekking de Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro gewonnen, meldt de Nederlandse Loterij. Het is een brutobedrag, waarover nog 30,5 procent kansspelbelasting wordt ingehouden.

18 uur geleden