Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inspectie legt tijdens controle werk op helft bouwplaatsen stil

Inspectie legt tijdens controle werk op helft bouwplaatsen stil

DEN HAAG (ANP) - De Arbeidsinspectie heeft vorige week tijdens een controle bij 200 bouwplaatsen op ongeveer 140 bouwplaatsen overtredingen geconstateerd, waarbij er ook vaak sprake was van valgevaar. "In meer dan de helft van de gevallen was de situatie zo gevaarlijk dat de werkzaamheden direct zijn stilgelegd", aldus de inspectie.

De inspectie zag vooral veel onveilige bouwplaatsen in Noord-Brabant en Limburg. Maar ook in en rondom Utrecht en Rotterdam moest de inspectie het werk stilleggen vanwege een onveilige situatie. Dat gebeurde vooral bij installateurs van zonnepanelen en dakdekkers. "Het ontbrak dan bijvoorbeeld aan steigers, hekwerken of leuningen." Op de bouwplaatsen mag pas weer verder worden gewerkt als ze kunnen aantonen dat de werksituatie weer veilig is, aldus de inspectie.

Ongeveer 150 inspecteurs gingen vorige week donderdag controleren bij de bouwplaatsen verspreid over het land. "In ongevallenrapportages zien we nog steeds dat er veel ongevallen zijn bij mensen die op hoogte werken", aldus een woordvoerder. "Daarom zijn we gaan controleren, om te kijken of mensen leren van de ongevallen die gebeuren. Aangezien we bij 70 procent van de bouwplaatsen toch overtredingen zagen, kunnen we concluderen dat dat niet het geval is."

"De afgelopen drie jaar zijn er vijf dodelijke ongevallen geweest bij het plaatsen van zonnepanelen. Er zijn deze donderdagochtend al drie arbeidsongevallen bij bouwplaatsen geconstateerd. Het is ontzettend triest dat het op sommige bouwplaatsen nog zo onveilig is", aldus de woordvoerder. Bijna de helft van de bouwbedrijven krijgt een boete vanwege het overtreden van de Arbowet. Een paar bedrijven kregen een waarschuwing. "Er was dan geen sprake van direct gevaar of het ging om een lichte overtreding", aldus de inspectie.

Meer uit Binnenland

Zondag trekken opnieuw fikse onweersbuien over het land

DE BILT (ANP) - Na een enigszins droge onderbreking op zaterdag, moeten we zondag opnieuw rekening houden met fikse buien. Volgens Weeronline staan stevige regen- en onweersbuien op het programma. De dag begint droog, met temperaturen tot wel 23 graden, maar het weerbeeld kan vanaf de middag flink omslaan.

1 uur geleden
19-jarige gewond door steekpartij Dinxperlo, 17-jarige opgepakt

DINXPERLO (ANP) - Bij een steekincident in de Gelderse plaats Dinxperlo is een 19-jarige man uit die plaats gewond geraakt. De politie bevestigt berichtgeving hierover door De Gelderlander. Het incident gebeurde in de Emmastraat rond 02.30 uur.

2 uur geleden
Overlast door regen in West-Brabant, water stroomt naar binnen

BREDA (ANP) - Op meerdere plekken in Noord-Brabant leidt de hevige regenval van afgelopen nacht zaterdagochtend tot wateroverlast. In de West-Brabantse plaatsen Kruisland, Halsteren, Steenbergen en Wouw, vlak bij de grens met Zeeland, staan straten blank en stroomt het water bij mensen naar binnen, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De brandweer en betrokken gemeenten laten de rioleringspompen "op volle toeren draaien" om het water zo snel mogelijk weg te krijgen.

3 uur geleden
Code geel niet langer van kracht

DEN HAAG (ANP) - De code geel die vrijdagavond voor een groot gedeelte van het land werd afgegeven om langdurige regen en onweer is niet langer van kracht. Rond middernacht gold in het hele land weer code groen. De regen zorgde er vrijdagmiddag al vroeg voor dat het flink druk was op de Nederlandse wegen. Rond 16.00 uur telde de ANWB op de A- en N-wegen al ruim 140 files met een totale lengte van meer dan 800 kilometer.

5 uur geleden
Youp van 't Hek speelt allerlaatste voorstelling

AMSTERDAM (ANP) - Youp van 't Hek speelt zaterdagavond zijn laatste voorstelling. De 70-jarige cabaretier sluit dan zijn afscheidstournee De Laatste Ronde af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het is die avond de 276e keer dat de komiek solo op het podium van Carré staat.

8 uur geleden
Brand bij loods met vrachtwagens in Terneuzen geblust

TERNEUZEN (ANP) - De brand bij een loods met vrachtwagens aan de Koegorsstraat in Terneuzen, waarbij in de nacht van vrijdag op zaterdag veel rook vrijkwam, is geblust. Rond 01.55 uur werd het sein brand meester gegeven, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Even na middernacht rukte de brandweer met meerdere eenheden uit om de brand te blussen.

9 uur geleden
Veel rook door brand in loods met vrachtwagens in Terneuzen

TERNEUZEN (ANP) - Bij een brand in een loods met vrachtwagens aan de Koegorsstraat in Terneuzen komt in de nacht van vrijdag op zaterdag veel rook vrij, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Even na middernacht rukte de brandweer met meerdere eenheden uit om de brand te blussen.

11 uur geleden