Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

INretail: winkelen in België niet verstandig

INretail: winkelen in België niet verstandig

ZEIST (ANP) - Het is niet verstandig om in België te gaan winkelen nu de Nederlandse winkels dicht zijn vanwege de lockdown. Dat zegt de branchevereniging voor de non-food winkelsector INretail naar aanleiding van de melding van de Belgische detailhandelsorganisatie Comeos dat Nederlanders daar welkom zijn, mits ze zich aan de regels houden. "Je moet er niet aan denken dat je het virus naar België brengt of juist daarvandaan meeneemt", aldus een woordvoerder van INretail.

De brancheorganisatie denkt dat grensoverschrijdend winkelen tegengegaan kan worden als winkels aan de deur online bestellingen mogen uitleveren. Daar pleitte INretail al eerder voor. "Dat zou verstandig kunnen zijn. Dan kunnen mensen als ze toch naar de buurtsuper gaan meteen wat andere zaken ophalen."

Daarmee wordt direct een file aan bezorgers voorkomen, meent INRetail. De brancheorganisatie ziet die ontstaan, nu verschillende bedrijven als Blokker en Intertoys hebben aangekondigd dat hun eigen personeel pakketjes gaat bezorgen. Ophalen aan de winkel zou volgens de brancheorganisatie op afspraak moeten, waardoor automatisch spreiding ontstaat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Avondklok nieuwe klap voor economie'

DEN HAAG (ANP) - Het instellen van een avondklok betekent een volgende klap voor de economie. Dat zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland in een interview met NRC. Hij zegt achter de schermen gehamerd te hebben op ruime ontheffingen, maar de vraag is hoe een en ander op papier terechtkomt na het Kamerdebat van donderdag.

49 minuten geleden
Records op Wall Street na inauguratie Biden, Netflix straalt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met nieuwe records de handel uitgegaan. Beleggers putten hoop uit het stimuleringspakket van de net ingezworen Amerikaanse president Joe Biden. Overheidsuitgaven om de crisis door te komen zullen naar verwachting ook de bedrijfswinsten aanjagen, zo werd gedacht. Netflix was de grote winnaar na beter dan verwachte resultaten. Het streamingplatform verraste onder andere met de grote aanwas van nieuwe abonnees.

59 minuten geleden
IKEA neemt maatregelen om kosten omlaag te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Woonwarenhuis IKEA neemt in Nederland maatregelen om de kosten omlaag te krijgen. Dat heeft de onderneming in een interne memo aan het personeel gemeld. IKEA zal onder meer het aantal flexuren proberen af te bouwen. Verder grijpt het bedrijf in de roosters in.

2 uur geleden
Adyen en ASML blikvangers in groene AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsbedrijf Adyen en chipmachinemaker ASML waren woensdag de sterkste stijgers in de AEX-index in Amsterdam. Het sentiment op de beursvloeren in Europa was positief. Daarbij was de blik van veel beleggers gericht op Washington, waar Joe Biden als de 46e president van de Verenigde Staten wordt beëdigd.

5 uur geleden
Trump stelt Emiraten vrij van invoerheffingen aluminium

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Verenigde Arabische Emiraten vrijgesteld van een heffing op aluminium van 10 procent die in 2018 werd ingevoerd. Het uittredend staatshoofd zei dat de landen een quota-overeenkomst hebben gesloten waarmee de invoer van aluminium zal worden beperkt.

6 uur geleden
KLM: verplichte sneltest maakt langeafstandsvlucht onmogelijk

AMSTERDAM (ANP) - KLM zegt dat het onmogelijk wordt om nog intercontinentale vluchten uit te voeren door de verplichting reizigers in het buitenland een coronasneltest te laten doen. Door ook vliegend personeel zo'n test op te leggen, loopt de luchtvaartmaatschappij het risico dat werknemers achterblijven. "Vanuit goed werkgeverschap laten wij nooit crew achter in het buitenland", aldus een woordvoerder.

6 uur geleden
Netflix schiet omhoog op Wall Street op van dag inauguratie Biden

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Netflix schoot woensdag bij de opening van Wall Street omhoog. Het streamingplatform kwam dinsdag nabeurs met veel beter dan verwachte resultaten, onder andere met de aanwas van nieuwe abonnees. Verder is de blik van beleggers gericht op Washington waar Joe Biden wordt ingezworen als de 46e president van de Verenigde Staten.

7 uur geleden