Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

INretail: consumenten hebben winkelen gemist

INretail: consumenten hebben winkelen gemist

DEN HAAG (ANP) - Het vervallen van de kopen op afspraak-regel, vandaag een week geleden, heeft non-foodwinkels volgens INretail een boost gegeven. Zowel consumenten als ondernemers zijn volgens de branchevereniging blij dat er weer normaler gewinkeld kan worden.

Ondanks het verdwijnen van deze hindernis, is gemiddeld 31 procent van de ondernemers nog steeds "enorm bezorgd over de impact van de huidige situatie op het voortbestaan van de onderneming". 52 procent van de sportwinkels en 47 procent van de modewinkels geeft aan dat na 1 juli overheidssteun hard nodig blijft om te kunnen overleven, meldt INretail op basis van een eigen peiling onder non-foodwinkels.

"Veel consumenten doen sinds een week weer spontaan en veilig hun aankopen in de non-foodwinkels en hebben deze koopmogelijkheid echt gemist. De sfeer komt langzaam terug in de winkelgebieden, maar de schade van nu al veertien maanden voortdurende beperkingen is nog lang niet hersteld", constateert INretail. "Daarom moet toegezegde steun nu zo snel mogelijk worden overgemaakt. Ruim een kwart heeft ondanks groen licht voor de aanvraag nog steeds niets ontvangen en zit diep in de problemen."

Woonwinkels vinden kopen op afspraak goed passen bij het maatwerkadvies dat bij hun assortiment past. 78 procent van de ondernemers overweegt deze mogelijkheid te blijven bieden of heeft dit al besloten. Dat gebeurt tijdens reguliere openingsuren waarbij ook spontaan winkelbezoek mogelijk is. Bij mode- schoenen- en sportwinkels overweegt minder dan een derde van de ondernemers deze mogelijkheid te blijven bieden.

Het blijft volgens INretail belangrijk dat winkelen veilig gebeurt. In de winkels wordt met een aangescherpt protocol gewerkt en de veiligheid in straten en winkelgebieden wordt door lokale betrokkenen zoals gemeente, handhaving, winkeliers(vereniging) en vastgoedeigenaren gezamenlijk georganiseerd. Uit de peiling komt naar voren dat 74 procent van de ondernemers deze samenwerking als (heel erg) constructief ervaart.

INretail roept consumenten op om op rustige momenten zoals de ochtenden en het begin van de week te winkelen. "Aan de oproep van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken, koppelen wij het advies de middagpauze te benutten voor een geplande aankoop. Spreiding van bezoekers blijft belangrijk", stelt INretail.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

AEX zakt onder 700 punten door uitverkoop in techsector

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag gebukt onder een verkoopgolf in met name de technologiesector. Grote techbedrijven als ASMI, ASML, Besi, Prosus en Adyen raakten uit de gratie bij beleggers na de flinke koersverliezen onder Amerikaanse en Aziatische sectorgenoten. Ook de zorgen over de inflatie staken de kop weer op en wakkerde de vrees aan dat de Amerikaanse centrale bank de rente sneller dan verwacht zal moeten verhogen om de economie af te remmen. Een hogere rente is vooral ongunstig voor de aandelen van sterk groeiende techbedrijven.

3 minuten geleden
'Banken VS moeten meer geld in kas houden voor klimaatrisico's'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse banken zouden door centralebankenkoepel Federal Reserve gedwongen moeten worden om meer geld in kas te houden. Daarmee kunnen ze zich indekken tegen potentiƫle verliezen als gevolg van klimaatverandering. Ook zou het geld gebruikt kunnen worden voor de bestrijding ervan. Daarvoor pleit de belangrijke progressieve denktank, Center for American Progress in een rapport.

27 minuten geleden
Aalberts groeit door chips en opleving bouw

UTRECHT (ANP) - Industrieel toeleverancier Aalberts is in de eerste vier maanden van dit jaar gegroeid, laat het bedrijf weten in een tussentijdse update. Zowel de omzet als het orderboek groeiden. Onder meer in de chipmarkt en de markt voor milieuvriendelijk bouwen liet het bedrijf goede resultaten zien. Last van tekorten aan grondstoffen heeft Aalberts nog niet.

33 minuten geleden
Van Lanschot Kempen vindt nieuwe bestuursvoorzitter bij Aegon

DEN BOSCH (ANP) - Maarten Edixhoven wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen. Edixhoven komt over van verzekeraar Aegon waar hij leiding gaf aan de Nederlandse tak van het bedrijf. Ook is hij lid van het bestuur van ondernemersvereniging VNO-NCW.

1 uur geleden
Damrak zet zich schrap voor verkoopgolf in techsector

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op het Damrak zetten zich dinsdag schrap voor een verkoopgolf in de technologiesector. Een koersval van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq zorgde op de Aziatische aandelenmarkten al voor flinke koersverliezen onder de technologiebedrijven in de regio en zal naar verwachting ook voor koersdruk zorgen in de Europese techsector.

1 uur geleden
Nikkei onderuit door zware verliezen techbedrijven

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio ging dinsdag hard onderuit. Vooral de grote Japanse technologiebedrijven werden van de hand gedaan door de uitverkoop onder Amerikaanse branchegenoten. De zorgen over een stijgende inflatie in de Verenigde Staten staken de kop weer op en wakkerden de vrees aan dat de Federal Reserve (Fed) de rente sneller dan verwacht zal moeten verhogen om de economie en het prijspeil af te remmen. Een hogere rente is slecht nieuws voor de aandelenkoersen, vooral voor die in de sterk gestegen techsector.

1 uur geleden
Snelste groei hernieuwbare energie in twintig jaar

PARIJS (ANP/AFP) - De capaciteit van hernieuwbare energie is vorig jaar in het snelste tempo in twee decennia toegenomen. Vooral de realisatie van windparken en de ontwikkelingen op het gebied van duurzame stroom in China droegen bij aan de groei, meldt energieagentschap IEA in een rapport.

1 uur geleden