Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inlichtingenchef: mails Biden geen Russische desinformatie

Inlichtingenchef: mails Biden geen Russische desinformatie

WASHINGTON (ANP) - De e-mails over een ontmoeting tussen de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en een Oekraïens bedrijf zijn volgens de Amerikaanse inlichtingenchef John Ratcliffe geen Russische desinformatie. Dat zegt hij in reactie op het onderzoek van de federale politiedienst FBI naar de betrokkenheid van buitenlandse inlichtingendiensten bij de e-mails van Bidens zoon Hunter. De rechtse tabloid The New York Post publiceerde eerder over de mails waaruit zou blijken dat Biden zijn politieke macht heeft gebruikt om zijn zoon aan een topfunctie te helpen, maar die werden toen bestempeld als mogelijke desinformatie.

De e-mails werden aangetroffen op een laptop in een reparatiezaak in Bidens thuisstaat Delaware. De FBI nam de laptop in beslag om onderzoek te doen. Inlichtingenchef Ratcliffe zei maandag tegen nieuwszender Fox dat buitenlandse inlichtingendiensten niet verantwoordelijk zijn voor de berichten: "Sleep de inlichtingsdiensten niet mee in dit verhaal. De laptop van Hunter Biden maakt geen deel uit van een of andere Russische desinformatiecampagne. Dat is simpelweg niet waar."

De Republikeinse Ratcliffe zei dit in reactie op uitspraken van de voorzitter van de Inlichtingencommissie (HPSCI) Adam Schiff die eerder het tegenovergestelde beweerde. De HPSCI houdt onder andere toezicht op de FBI. Ratcliffe verwijt Democraat Schiff ervan dat hij probeert "alles wat tegen zijn favoriete politieke kandidaat is als onwaar af te schilderen". De inlichtingenchef zei niet in te willen gaan op de inhoud van onderzoek, dat zich volgens hem verder niet richt op Russische desinformatie.

The New York Post baseerde het artikel op e-mails gekregen van president Donald Trumps advocaat Rudy Giuliani. In het verhaal suggereerde de tabloid dat er een ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen toenmalig vicepresident Biden en een vertegenwoordiger van de Oekraïense aardgasmaatschappij Burisma, waar Bidens zoon Hunter toen werkte. Zowel Bidens campagneteam als Hunter Bidens advocaat ontkennen dat die ontmoeting ooit heeft plaatsgevonden.

Meer uit Buitenland

Mensen onder het puin na explosie in woongebouw België

ANTWERPEN (ANP) - Een zware explosie heeft een deel van een appartementencomplex verwoest in het Belgische Hoboken, een district van Antwerpen. Omroep VRT bericht dat de brandweer al meerdere mensen levend onder het puin vandaan heeft gehaald. De brandweer spreekt over zeker zes gewonden. "We blijven zoeken, maar de instabiliteit maakt het ons lastig."

1 uur geleden
Weer vrachtschip aangevallen en beschadigd bij Jemen

ADEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Een vrachtschip heeft bij Jemen schade opgelopen door een aanval. De Houthi's hebben de verantwoordelijkheid opgeëist en zeggen met drones en ballistische raketten het schip Tutor te hebben bestookt.

1 uur geleden
Burgerrechtenorganisatie betwist asieldecreet Biden bij rechter

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU heeft een proces aangespannen tegen het nieuwe asieldecreet van de Amerikaanse president Joe Biden. De zaak werd woensdag aanhangig gemaakt bij de federale rechter in Washington, maakte de ACLU bekend.

1 uur geleden
VN: recordaantal van 120 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht

GENÈVE (ANP) - Wereldwijd zijn 120 miljoen mensen op de vlucht, zegt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dat aantal stijgt al jaren en lag nog nooit eerder zo hoog.

3 uur geleden
G7-top in Italië begint met gesprekken over steun Oekraïne

FASANO (ANP) - De G7-top begint in de Italiaanse regio Apulië met gesprekken over steun aan Oekraïne. De leiders van de lidstaten hopen op een deal over hoe ze de winst op bevroren tegoeden uit Rusland kunnen gebruiken ten gunste van Oekraïne.

3 uur geleden
Protesten in Argentinië om nieuwe hervormingspogingen van Milei

BUENOS AIRES (ANP) - In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn woensdag grote straatprotesten gehouden tegen hervormingen die de uiterst rechtse president Javier Milei wil doorvoeren. In de Argentijnse senaat wordt gedebatteerd over de zogeheten omnibuswet, die in hervormingen voorziet als privatisering van overheidsbedrijven en flexibilisering van de arbeidsmarkt.

5 uur geleden
Hamas spoort VS aan druk uit te oefenen op Israël voor bestand

DOHA (ANP) - Hamas heeft de Verenigde Staten verzocht om hun bondgenoot Israël onder druk te zetten om een ​​permanent staakt-het-vuren in het gebied te aanvaarden, nu de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een bezoek aan het Midden-Oosten afrondt.

7 uur geleden