Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inkomsten gokparadijs Macau hard omlaag door coronapandemie

Inkomsten gokparadijs Macau hard omlaag door coronapandemie

MACAU (ANP/BLOOMBERG) - De inkomsten van het Aziatische gokparadijs Macau zijn vorige maand hard gedaald vanwege de reisbeperkingen tegen de coronapandemie. De Chinese overheid zou verder de regelgeving voor casinobedrijven in Macau willen gaan verscherpen.

De gokinkomsten van de Chinese autonome regio kelderden op jaarbasis met 40 procent tot omgerekend 472 miljoen euro. Ten opzichte van 2019, dus voor de pandemie, gaat het om een daling met 83 procent. Het is daarmee de slechtste maand van dit jaar voor de gokindustrie in de voormalige Portugese kolonie. Vorig jaar kreeg de goksector in Macau ook al rake klappen door de coronacrisis.

Vanwege coronabesmettingen in Macau moesten mensen in quarantaine bij aankomst in het Chinese vasteland. Door die reisbeperkingen nam het aantal bezoekers aan het schiereiland sterk af.

China heeft plannen om Macau onder strikter toezicht te plaatsen. Mogelijk worden daarbij regels rond de verdeling van winsten aangescherpt en sterker gecontroleerd. Op de beurs zorgde dit voor sterke koersdalingen voor gokbedrijven als Wynn Macau en Sands China.

Meer uit Financieel

Apple stijgt op Wall Street na geruchten over staken autoproject

NEW YORK (ANP) - Apple is dinsdag gestegen op de aandelenbeurzen in New York. Persbureau Bloomberg meldde dat het techconcern uit Cupertino stopt met het jarenlange project voor de ontwikkeling van een eigen auto. Veel personeel dat daarbij betrokken was, wordt overgeheveld naar de divisie voor kunstmatige intelligentie (AI) binnen het bedrijf. Het aandeel eindigde 0,8 procent hoger.

1 uur geleden
Vakbond roept op tot nieuwe staking grondpersoneel Lufthansa

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking van drie dagen door grondpersoneel van luchtvaartconcern Lufthansa. Die zou woensdag al moeten beginnen. Volgens de bond zullen reizigers daar deze keer niets van merken.

1 uur geleden
Apple stopt vermoedelijk met ontwikkeling eigen auto

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple stopt met het ontwikkelen van een eigen auto. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Daarmee komt er een einde aan een jarenlang project van het Amerikaanse techconcern dat omstreeks 2014 begon. Veel medewerkers uit het team dat werkte aan de 'Apple Car' worden overgeheveld naar de divisie voor kunstmatige intelligentie (AI) binnen het bedrijf.

3 uur geleden
Cabinepersoneel Brussels Airlines gaat woensdag drie dagen staken

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Het cabinepersoneel van de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaat vanaf woensdag drie dagen staken. Daartoe hadden vakbonden ACV Puls en CNE eerder al opgeroepen, maar de stakingsplannen zijn dinsdag bevestigd. Brussels Airlines heeft al laten weten woensdag een vijfde van alle geplande vluchten te schrappen. De thuisluchthaven van Brussels Airlines is Brussels Airport, waar jaarlijks ook veel Nederlanders gebruik van maken.

4 uur geleden
OpenAI beschuldigt The New York Times van 'hacken' ChatGPT

NEW YORK (ANP/RTR) - OpenAI beschuldigt The New York Times van het "hacken" van zijn chatbot ChatGPT. Daarmee zou de Amerikaanse krant misleidend bewijs willen verzamelen in een rechtszaak die is aangespannen tegen het AI-bedrijf om het schenden van auteursrechten. OpenAI heeft de rechter daarom gevraagd om delen van de aanklacht te verwerpen.

4 uur geleden
Weer minder orders chipbedrijf ASMI, wel sterke vraag uit China

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders in het laatste kwartaal van 2023 opnieuw zien afnemen. De orderontvangst kwam over die periode uit op ruim 677 miljoen euro, 14 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijf uit Almere merkt nog wel een sterke vraag uit China naar zijn producten. Ook voor de eerste helft van dit jaar verwacht ASMI daarvan te kunnen blijven profiteren.

4 uur geleden
ASMI stijgt op Damrak terwijl beleggers wachten op resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Chiptoeleverancier ASMI is dinsdag met een plus van 0,6 procent de handel uitgegaan op de beurs in Amsterdam. Het bedrijf uit Almere komt na de slotbel met resultaten, waar beleggers deze dag met name naar hebben uitgekeken. Zij zijn benieuwd naar de vooruitzichten, vooral op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). De laatste tijd is er meer vraag naar AI-chips.

5 uur geleden