Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inhaalverbod voor zwaar verkeer op A44

Inhaalverbod voor zwaar verkeer op A44

DEN HAAG (ANP) - Op drie bruggen en een viaduct in de snelweg A44 geldt vanaf maandag een inhaalverbod voor vrachtwagens en bussen. Die bruggen en het viaduct dateren uit de jaren dertig van de vorige eeuw en hebben te lijden gehad onder het toegenomen zwaardere (vracht)verkeer. Zwaar transport van boven de 100 ton mag helemaal niet meer over de A44 rijden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Het gaat om de bruggen bij de Lisserweg en de Hoofdvaart, de Kaagbruggen en het Spoorviaduct tussen Den Haag en Amsterdam.

De maatregelen moeten voorkomen dat er gelijktijdig twee zware voertuigen (vrachtwagens en bussen) naast elkaar over de bruggen rijden, en dat er te zwaar verkeer overheen gaat. Zo worden de bruggen minder belast en blijven ze veilig beschikbaar voor het verkeer, totdat ze gerenoveerd of vervangen worden.

Om het verkeer goed te laten doorstromen, geldt er tijdens de spits op de hele snelweg A44 een inhaalverbod voor vrachtverkeer.

Meer uit Binnenland

Vrachtwagen Defensie met militaire uitrusting deels leeggeroofd

DEN HAAG (ANP) - Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

2 uur geleden
Weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel, derde nacht op rij

TER APEL (ANP) - Voor de derde nacht op rij verbleven minder dan 2000 asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel. In de nacht van zondag op maandag ging het om 1949 mensen, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dit betekent dat het COA het maximumaantal van 2000 niet overschreed en dus geen dwangsom hoeft te betalen.

2 uur geleden
Boeren worden overladen met maatregelen, zegt LTO

DEN HAAG (ANP) - Boeren worden "overladen" met maatregelen rond natuur, stikstof, water en klimaat en nog zijn die maatregelen niet voldoende om aan de huidige plannen van het kabinet te voldoen. Dat zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland in een reactie op het rapport van onder meer het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

3 uur geleden
Aantal asielaanvragen blijft stabiel op hoog niveau

DEN HAAG (ANP) - Ook vorige week hebben ongeveer negenhonderd mensen in Nederland asiel aangevraagd. Dat is vergelijkbaar met het aantal aanvragen in de weken ervoor. Het aantal ligt wel duidelijk hoger dan in vorige jaren.

4 uur geleden
Jongen met automatisch wapen opgepakt bij bedreigd huis Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag een 16-jarige jongen aangehouden in de buurt van een bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg. Agenten zagen hem rondrijden op een scooter en zetten de achtervolging in. De jongen, uit Capelle aan den IJssel, stapte af en gooide al rennend een tas weg waar een automatisch vuurwapen in bleek te zitten.

4 uur geleden
Explosief wordt woning Rotterdam ingegooid en komt op bed terecht

ROTTERDAM (ANP) - Een explosief is in de nacht van zondag op maandag bij een woning op de Klarinet in de Rotterdamse wijk Zevenkamp naar binnen gegooid. Het kwam op een bed terecht en ging af, meldde de politie maandagochtend. Er lag op dat moment niemand in. Er was wel iemand thuis. Diegene is niet gewond geraakt.

5 uur geleden
Actiegroep FDF hoort weer 'gebruikelijke verhaal' rond stikstof

DEN HAAG (ANP) - Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) hoort weer het "gebruikelijke verhaal" als het gaat over stikstof. Dat laat FDF-voorman Mark van den Oever weten in een reactie op het onderzoek van onder meer het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Volgens dat onderzoek gaan de huidige plannen van provincies en het Rijk om de uitstoot van stikstof door de landbouw in de komende tien jaar flink terug te dringen, niet ver genoeg.

6 uur geleden