Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ingrid Thijssen wordt de nieuwe voorzitter van VNO-NCW

Ingrid Thijssen wordt de nieuwe voorzitter van VNO-NCW

DEN HAAG (ANP) - Ingrid Thijssen wordt de nieuwe voorzitter van VNO-NCW. Dat heeft de werknemersorganisatie bevestigd nadat berichten over haar aanstaande aanstelling via RTL Z naar buiten waren gekomen. Het is de eerste keer dat een vrouw de voorzitter wordt bij de werkgeversorganisatie.

Het dagelijks bestuur zal haar aanstelling donderdag officieel naar buiten brengen. Thijssen volgt Hans de Boer op, die sinds 2014 voorzitter was. In mei vorig jaar werd bekend dat hij zou weggaan.

Thijssen (1968) is nu nog bestuursvoorzitter van netbeheerder Alliander. Eerder werkte ze ook bij de Nederlandse Spoorwegen, waarvan de laatste jaren als directievoorzitter NS Reizigers. In 2016 werd ze verkozen tot Topvrouw van het Jaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Aandacht belegger gaat uit naar steunaanvragen VS en OPEC

AMSTERDAM (ANP) - De handel op de aandelenbeurzen wordt al geruime tijd gedomineerd door het nieuwe coronavirus, waarvan de klappen op het bedrijfsleven steeds harder lijken te worden. Voor beleggers is het de komende week daarom zaak te zoeken naar gegevens die een beeld geven van de economische schade door Covid-19. Daarbij zal opnieuw veel aandacht uitgaan naar de wekelijkse cijfers over steunaanvragen in de Verenigde Staten.

4 uur geleden
China: bijna 4 miljard mondkapjes geëxporteerd

PEKING (ANP/AFP) - China heeft de afgelopen maand 3,9 miljard mondkapjes aan het buitenland verkocht. Daarnaast exporteerde het land 16.000 beademingsapparaten, meldde een regeringswoordvoerder.

5 uur geleden
Econoom Arnold Heertje op 86-jarige leeftijd overleden

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse econoom en publicist Arnold Heertje is dit weekeinde overleden. Dat heeft zijn familie bevestigd. Heertje, onder andere bekend van zijn lesboeken over economie, werd 86 jaar oud.

9 uur geleden
Voorzitter VNO-NCW: na meivakantie moeten we weer aan de gang

AMSTERDAM (ANP) - Ondernemers in Nederland moeten er rekening mee houden dat ze tot en met de meivakantie nog te maken hebben met de huidige maatregelen rond het nieuwe coronavirus. "Je moet eerlijkheid betrachten en zeggen dat we dan weer rustig aan de gang gaan. Dan gaan we gas bijgeven", zei Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, zondag in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO 1.

9 uur geleden
'VS zijn bereid heffingen op olie-import in te voeren'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump is bereid importheffingen op ruwe olie of andere maatregelen in te voeren indien dat nodig is om de energiesector in zijn land te beschermen. Dat zei hij zaterdag op een persconferentie.

18 uur geleden
Al 62.500 bedrijven bij corona-noodloket, 9 miljoen euro betaald

HILVERSUM (ANP) - Ongeveer 62.500 bedrijven en ondernemers hebben zich tot dusver bij het corona-noodloket gemeld voor een bedrag van 4000 euro om de meest acute nood te kunnen verlichten. Inmiddels hebben ook al zeker 2200 bedrijven het geld uitgekeerd gekregen. Daarmee is 9 miljoen euro gemoeid, meldde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zaterdag. Het loket werd op 17 maart aangekondigd en ging op 27 maart open.

1 dag geleden
Koffieoogst in Brazilië loopt gevaar vanwege coronavirus

SÃO PAOLO (ANP/BLOOMBERG) - De koffieoogst in Brazilië, die in mei van start gaat, dreigt veel minder op te leveren dan normaal vanwege het nieuwe coronavirus. Zo'n een derde van Arabica-bonen en alle Robusta-bonen lopen gevaar, omdat Braziliaanse boeren door de pandemie seizoenskrachten tekortkomen.

1 dag geleden