Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ingestorte vraag coronavaccins leidt tot stevig verlies BioNTech

Ingestorte vraag coronavaccins leidt tot stevig verlies BioNTech

MAINZ (ANP/RTR/DPA) - Het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech, bekend van het coronavaccin met Pfizer, heeft afgelopen kwartaal 190 miljoen euro verlies geleden omdat de vraag naar het coronavaccin is ingestort. Het bedrijf geeft daarom dit jaar minder uit aan de ontwikkeling van medicijnen. BioNTech werkt bijvoorbeeld ook aan middelen tegen kanker en vaccins tegen tuberculose.

Het budget voor onderzoek en ontwikkeling is bijgesteld naar 2 tot 2,2 miljard euro. Eerder hield het bedrijf rekening met 2,4 tot 2,6 miljard euro aan uitgaven op dat vlak.

BioNTech verwacht dit jaar nog steeds voor ongeveer 5 miljard euro aan coronavaccins te verkopen. In het najaar krijgen sommige mensen weer een prik. Zo kunnen in Nederland zorgmedewerkers en mensen in risicogroepen dan een nieuwe prik halen, meldde minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) afgelopen maand. Daarvoor wordt de nieuwe versie van het vaccin van BioNTech en Pfizer gebruikt.

Het totaal aan inkomsten in april, mei en juni kwam uit op 167,7 miljoen. Dat is veel minder dan een jaar eerder. Toen was de omzet bijna 3,2 miljard euro. In dezelfde maanden vorig jaar maakte het bedrijf nog een nettowinst van 1,7 miljard euro dankzij de coronavaccins.

Meer uit Financieel

Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

38 minuten geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

2 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

4 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

21 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

22 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden