Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING wint na kwartaalcijfers op vlak Damrak

ING wint na kwartaalcijfers op vlak Damrak

AMSTERDAM (ANP) - ING heeft vrijdag een goede indruk gemaakt bij beleggers en eindigde bovenaan in de AEX. De bank zag de winst het voorbije kwartaal bijna vervijfvoudigen ten opzichte van een jaar eerder en stelde aandeelhouders flinke beloningen in het vooruitzicht. De hoofdgraadmeter zelf eindigde vrijwel vlak na de flinke opmars eerder deze week.

Het resultaat van ING viel veel hoger uit dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Nu banken in de eurozone vanaf oktober weer dividend mogen uitkeren of eigen aandelen mogen inkopen, kondigde de grootste bank van Nederland ook aan 3,6 miljard euro terug te laten vloeien naar de aandeelhouders.

Het aandeel ING won 3,3 procent op het nieuws. De AEX-index verloor een fractie en eindigde op 767,82 punten, waarmee een einde komt aan de reeks recordsessies die maandag werd ingezet. De grootste verliezer van de hoofdfondsen was verlichtingsbedrijf Signify met een min van 1,5 procent.

Banenrapport

De MidKap ging 0,1 procent omlaag tot 1.074,06 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen wonnen tot 0,1 procent. Parijs eindigde 0,6 procent hoger.

De financiële markten waren vrijdag in de greep van het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dat wees uit dat er in juli 943.000 arbeidsplaatsen bij zijn gekomen in de Verenigde Staten. Het herstel van de arbeidsmarkt van 's werelds grootste economie was daarmee veel krachtiger dan economen in doorsnee hadden verwacht.

Dollar

De dollar won aan waarde op het signaal dat de Amerikaanse economie steeds beter gaat draaien. De euro verloor ten opzichte van de Amerikaanse munt bijna 0,6 procent aan waarde en was 1,1765 dollar waard. Dat was een dag eerder nog 1,1843 dollar.

Biotechnoloog Galapagos meldde zijn verlies flink te hebben teruggedrongen op een hogere omzet en eindigde 0,8 procent hoger. De sterkste stijger in de MidKap was ABN AMRO met een winst van 3 procent.

Allianz

Allianz won in Frankfurt bijna 3 procent. De Duitse verzekeraar is positiever geworden over het hele jaar dankzij sterke kwartaalresultaten. Ook gaat Allianz voor 750 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Maaltijdboxenbezorger HelloFresh sneed in zijn winstverwachting en verloor zo'n 3 procent aan beurswaarde. Covestro daalde 0,4 procent. Het Duitse chemieconcern boekte in het tweede kwartaal een flinke winst, na een verlies in dezelfde periode een jaar geleden.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,3 procent tot 68,25 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 70,66 dollar per vat.

Meer uit Financieel

G7: Israël moet banden met Palestijnse banken niet doorsnijden

STRESA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Israël moet de banden tussen Israëlische en Palestijnse banken niet doorsnijden omdat vitale diensten rond betalingen en handel moeten doorgaan. Dat stellen de ministers van Financiën van de G7 in een voorlopige slotverklaring die is ingezien door persbureau Reuters.

2 uur geleden
Opnieuw corruptieonderzoek naar hoge Chinese topfunctionaris

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen opnieuw onderzoek naar corruptie door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris. Nu gaat het om het plaatsvervangend hoofd van de State Tobacco Monopoly Administration, die toezicht houdt op de tabaksindustrie in China.

2 uur geleden
Duitse minister waarschuwt voor handelsoorlog met China

STRESA (ANP/DPA) - De Duitse minister van Financiën Christian Lindner waarschuwt voor een handelsoorlog met China. Volgens hem kennen handelsoorlogen alleen maar verliezers en kunnen ze niet worden gewonnen. Dat heeft Lindner gezegd op een G7-top van ministers van Financiën in het Noord-Italiaanse Stresa.

3 uur geleden
Cryptobedrijven stijgen op beurs na fiat voorstel etherfondsen

NEW YORK (ANP) - De aandelen van cryptobedrijven op Wall Street zijn vrijdag flink meer waard geworden. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse toezichthouder SEC een voorstel van beursuitbaters voor op de beurs verhandelde etherfondsen had goedgekeurd. Via die fondsen kunnen beleggers rechtstreeks in de cryptomunt investeren. Cryptobeurs Coinbase en cryptoplatforms Marathon Digital en Riot Platforms stegen tot 8,6 procent.

15 uur geleden
Staking legt luchtverkeer Parijs Orly dit weekend grotendeels plat

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten op de Parijs Orly te annuleren. Aanleiding is een staking door luchtverkeersleiders op de Parijse luchthaven, de op een na drukste in Frankrijk.

15 uur geleden
Google gaat AI-zoekresultaten aanpakken na diverse blunders

MOUNTAIN VIEW (ANP/AFP) - Google gaat "snel actie ondernemen" om zoekresultaten die tot stand komen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) te verbeteren. Dat heeft het bedrijf vrijdag aangekondigd. Gebruikers die van de nieuwe zoekmogelijkheden gebruikmaakten, kregen bijvoorbeeld terug dat Barack Obama de eerste moslimpresident van de Verenigde Staten was.

17 uur geleden
Gegevens klanten ABN AMRO mogelijk gelekt bij cyberaanval

AMSTERDAM (ANP) - De gegevens van een aantal klanten van ABN AMRO zijn mogelijk buitgemaakt bij een cyberaanval op een leverancier van de bank. ABN AMRO benadrukt dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn "dat onbevoegden daadwerkelijk gebruik hebben gemaakt van de gegevens van klanten". Ook zijn de systemen van de bank niet getroffen.

19 uur geleden