Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING wint in flink hogere AEX, Just Eat Takeaway omlaag

ING wint in flink hogere AEX, Just Eat Takeaway omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met een flinke winst gesloten, waarmee werd voortgeborduurd op de plus van vrijdag. Ook elders in Europa was het sentiment positief. Sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak was financieel concern ING. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway was juist hekkensluiter in de hoofdindex.

De AEX eindigde 1,6 procent hoger op 694,02 punten. De MidKap ging 0,7 procent vooruit tot 1022,55 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen lieten winsten tot 1,7 procent optekenen.

ING won 4,3 procent. Staalbedrijf ArcelorMittal, verzekeraar Aegon, verlichtingsproducent Signify en chipmachinebouwer ASML sloten met plussen tot 4,1 procent. Just Eat Takeaway sloot de rij met een koersdaling van 3,9 procent. Techinvesteerder Prosus en verzekeraar NN Group volgden met minnen tot 2 procent.

MidKap

In de MidKap had ABN AMRO een goede dag met een stijging van 4,2 procent, net als de aanbieder van postkluisjes InPost (plus 3,7 procent). Biotechnoloog Galapagos, kunstmestbedrijf OCI en koffieconcern JDE Peet's gingen bij de middelgrote fondsen met verliezen van meer dan 2 procent de handelsdag uit.

Bij de kleinere fondsen op Beursplein 5 was winkelvastgoedbedrijf Eurocommercial Properties een uitblinker met een plus van bijna 6 procent. Navigatiedienstverlener TomTom en detacheerder Brunel werden tot 3,6 procent lager gezet.

Siemens Gamesa

In Madrid dikte Siemens Gamesa ruim 6 procent in waarde aan. Het Duitse Siemens Energy (min 0,7 procent in Frankfurt) legt ruim 4 miljard euro neer voor de rest van de aandelen van de grootste windmolenproducent ter wereld die het nog niet bezit. Siemens Energy had al bevestigd een bod te overwegen op de aandelen van de Duits-Spaanse maker van windturbines.

De euro steeg in waarde nadat president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) liet weten dat de rente vanaf juli waarschijnlijk zal worden verhoogd. De munt was 1,0678 dollar waard, tegen 1,0551 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 110,55 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 113,08 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Volkswagen: grote IT-storing verholpen

WOLFSBURG (ANP) - Volkswagen zegt de grote IT-storing te hebben verholpen. Door de technische problemen kwamen veel Duitse fabrieken van de automaker woensdag plat te liggen. De productie kan nu weer beginnen, laat een woordvoerder van het concern weten aan persbureau DPA.

7 minuten geleden
Nederlandse industriebedrijven blijven somber gestemd

DEN HAAG (ANP) - De stemming in de Nederlandse industrie is in september somber gebleven. Dat komt vooral doordat industriƫle bedrijven minder tevreden waren over de hoeveelheid werk op de plank, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

43 minuten geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

1 uur geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

2 uur geleden
Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

8 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

10 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

11 uur geleden