Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING: werkloosheid loopt dit jaar iets op

ING: werkloosheid loopt dit jaar iets op

AMSTERDAM (ANP) - De werkloosheid in Nederland stijgt dit jaar naar verwachting een beetje. In december zit volgens het economisch bureau van ING waarschijnlijk 3,5 procent van de beroepsbevolking zonder werk, tegenover 3 procent in januari.

De Nederlandse arbeidsmarkt bevindt zich momenteel nog op haar piek, aldus ING. Nog nooit was de werkloosheid zo laag en het aantal vacatures zo hoog. "Het kan de komende tijd nauwelijks nog beter gaan", zegt macro-econoom Marcel Klok van ING.

Bedrijven hebben nu relatief veel moeite om geschikt personeel te vinden. Maar de druk op de arbeidsmarkt wordt waarschijnlijk minder in de komende maanden. Volgens ING daalde het aantal bedrijven dat personeelstekorten als belemmering ervaart, tijdens de afgelopen kwartalen al van 25,3 naar 22,8 procent.

De voorspelde stijging van de werkloosheid wordt niet alleen veroorzaakt door een dalende vraag bij werkgevers. Ook zijn de komende tijd wat meer mensen op zoek naar een baan. Volgens de bank neemt het arbeidsaanbod in de komende vijf jaar toe met ongeveer 207.000 mensen.

Meer uit Financieel

Ryanair-topman wil 'graag' asielzoekers naar Rwanda deporteren

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Ryanair-topman Michael O'Leary wil "graag" de vluchten uitvoeren waarmee asielzoekers in Engeland worden gedeporteerd naar Rwanda, als hij daarvoor beschikbare vliegtuigen heeft. "Als we in de winterdienstregeling vliegtuigen over zouden hebben en als de regering op zoek is naar extra deportatievluchten dan zouden we graag een offerte uitbrengen", zei O'Leary tijdens een interview in Londen.

8 minuten geleden
FT: inval bij Rotterdamse douanescannermaker om staatssteun China

ROTTERDAM/BRUSSEL (ANP) - Nederlandse en EU-inspecteurs zijn dinsdagochtend vroeg binnengevallen bij Nuctech, een Chinese maker van douanescanners in Rotterdam, meldt zakenkrant Financial Times. Nuctech zou met behulp van staatssteun uit China mogelijk oneerlijk concurreren met Europese bedrijven.

1 uur geleden
Franse luchtverkeersleiders gaan donderdag toch niet staken

PARIJS (ANP/AFP) - Franse luchtverkeersleiders gaan donderdag toch niet staken. Volgens de belangrijkste vakbond voor luchtverkeersleiders SNCTA is een overeenkomst bereikt over salarisverhogingen en andere arbeidsvoorwaarden. Eerdere onderhandelingen tussen de luchtverkeersleiding en de bonden over eisen rond lonen en andere voorwaarden waren mislukt.

1 uur geleden
FNV dreigt met acties bij Gall & Gall

DEN HAAG (ANP) - FNV dreigt met acties bij Gall & Gall, de grootste slijterij van Nederland en eigendom van supermarktconcern Ahold Delhaize. Volgens de vakbond zijn onderhandelingen over een nieuwe cao vastgelopen.

1 uur geleden
Amsterdam op tweede plaats ranglijst populaire steden voor expats

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam neemt de tweede plaats in op de ranglijst van steden waar werknemers wereldwijd het liefst naartoe willen verhuizen. Dit meldt The Network, een wereldwijde alliantie van wervingswebsites, in samenwerking met adviesbureau Boston Consulting Group. De Nederlandse hoofdstad blijft alleen achter bij Londen, dat voor de derde keer op rij bovenaan de lijst staat.

2 uur geleden
Duits ondernemersvertrouwen op hoogste niveau in jaar tijd

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in april gestegen naar het hoogste niveau in een jaar tijd, meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo. Het ondernemersklimaat in de grootste economie van Europa en de belangrijkste handelspartner van Nederland laat daarmee al drie maanden op rij een verbetering zien.

2 uur geleden
Italië legt Amazon boete op voor oneerlijke handelspraktijken

ROME (ANP/DPA/RTR) - De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft van de Italiaanse mededingingsautoriteiten een boete gekregen van 10 miljoen euro. Volgens de toezichthouder volgt de boete op een onderzoek naar oneerlijke handelspraktijken van het bedrijf, waardoor consumenten werden benadeeld.

2 uur geleden